Угорський міністерський комісар побував на Закарпатті, щоб вручити дітям розвиваючі подарунки (ФОТО)

17
0

Міністерський комісар з питань управління транскордонними інвестиціями Управління прем’єр міністра Угорщини доктор Іштван Грежа у четвер, 5 листопада, побував одразу в декількох районах Закарпаття.

Візит угорського дипломата розпочався з Ужгородської ЗОШ №2. Саме ця школа є однією з перших, де цього року почали вивчати угорську мову як другу іноземну.

-Сьогодні я прибув сюди, бо з восьми місць Закарпаття нам повідомили, що хочуть вивчати угорську в якості другої іноземної мови. І цю програму ми хочемо розпочати у другій школі Ужгорода в якості зразкової. За допомогою угорського уряду ми зробимо ремонт в одному класі і надамо підручники для вивчення угорської мови, - повідомив д-р Іштван Грежа.

Дипломат висловив надію, що зі знанням угорської мови українська молодь зможе краще влаштувати своє життя як в Україні, так і на території Європи та вручив ужгородським школярам подарунки: «Також ми хотіли зробити жест в сторону дітей, ми їм привезли подарунки, показуючи, що в теперішній складній ситуації Угорщина хоче допомогти не тільки угорським спільнотам Закарпаття, але й  українцям, які проживають тут».

Набори розвиваючих ігор для дітей міністерський комісар також вручив учням НВК № 10 у місті  Свалява та Завадської ЗОШ, що на Воловеччині. Діти дуже тепло приймали делегацію – з віршами, піснями, танцями, та, навіть, українським хлібом та сіллю.

- В Угорщині вже є практика роздачі таких ігор, але ми хотіли передати подарунки саме українським школам. Ми вибрали Ужгородську ЗОШ №2, бо там починають вивчати угорську мову, село Завадка, бо ми з ними дружимо і вони нам важливі як партнери, а в Сваляві побували, бо там дуже цікава школа, де багато українських дітей навчається на угорській мові, - пояснив т.в.о. Генерального консула Угорщини в м.Ужгород Ласло Віда.

Закарпатські вчителі зможуть використовувати розвиваючі ігри при проведенні уроків, адже вони саме для цього і були розроблені. При цьому, аби ними гратися не обов’язково знати угорську мову. Незабаром такі ж подарунки отримають школярі Рахівського, Тячівського та Виноградівського районів.

У селі Завадка д-р Іштван Грежаразом з сільським головою також урочисто відкрив Будинок культури, де за сприяння Угорщини встановили нові вікна та двері.

-Такий невеликий подарунок має для малих спільнот дуже велике значення. Бажаю багато успіхів цьому населеному пункту, нехай це село стане символом дружби між Україною та Угорщиною, - додав угорський міністерський комісар.

Юлія Барабан, Мukachevo.net

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також