Українці, росіяни, угорці та словаки із Закарпаття - на захисті Маріуполя (ФОТО)

25
9

На півдні Донеччині у зоні проведення антитерористичної операції добре зарекомендували себе вояки 4-го батальйону територіальної оборони, який сформовано в ході другої хвилі мобілізації на Закарпатті.

Свій професіоналізм та патріотичні настрої вони спрямовують на захист Маріуполя та його околиць, - повідомляє Дмитро Горбунов для "Війська України".

"У нашому підрозділі близько 90% добровольців. Окрім українців, у нас служать чимало поляків, росіян, угорців, словаків. Між собою ми розмовляємо трьома мовами і жодних проблем з цього приводу не виникає", – пояснює командир батальйону підполковник Олександр Зима.

Етап бойового залагодження закарпатці пройшли на полігоні підрозділу гірської піхоти. Левову частку їхнього матеріально-технічного забезпечення взяли на себе волонтери.

Днями до українських воїнів від школярів Ужгороду надійшло близько 250 листів, малюнків та аплікацій. Цей безцінний вантаж одразу ж було доставлено до найвіддаленіших польових розташувань батальйону.

"Ніщо на світі не піднімають нам бойовий настрій так, як дитячі творіння, заряджені позитивом. Так, наприклад, мені потрапив лист від десятирічної Марічки Селеши зі словами: «Дядю солдате, скоріше встанови мир і повертайся додому живим». Вже за одну цю дівчинку я готовий віддати життя, аби тільки молоде покоління українців не знало жахіть війни", – пояснив заступник командира підрозділу майор Ігор Пилипенко.

За новою традицією, яка нещодавно з’явилася в зоні проведення антитерористичної операції, дитячі малюнки українські солдати кладуть біля серця чи у захисні шоломи. Наші воїни щиро вірять, що обереги їх захистять від ворожої кулі.

Серед бійців із Закарпаття - берегівчанин Олексій Пацюк (на фото у шоломі). Він командує загоном розвідників. Передає привіт всім своїм друзям та товаришам і обіцяє повернутися - але лише з перемогою. 

Мукачево.net

Коментарі

Н
Ната

щасливого їм повернення додому!!! бережи їх Боже і всіх наших українців!!!

Б
Берегкабель

Тугодумам - победа над козлами, которые убивают наших солдат.

Р
рок

А Пацюк то докус закарпатиць.

БК
Берегову.Над кем победа?

Победителей в гражданской войне не бывает.

Б
Берегівчанка

Олексієві і всім іншим великий привіт! Так тримати! Повертайтеся з Перемогою, дуже Вас чекаємо!

БП
Берегово. Победa?nad kem?

.

Н
Немец

цитата: "...чимало поляків, росіян, угорців, словаків" браво. А кого вы окупантами называете?

И
илона

Хай вам Бог допомагає!!!

Б
Берегово

Лёха и все побратимы! Берегите себя, бейте врага, возвращайтесь живыми, здоровыми и с Победой!

Читайте також