Урядовці Клімкін та Грежа відреагували на понівечиний прапор у Берегові. Місцеві чиновники кажуть, що це не вандалізм, а вітер і дощ (ФОТО)

6
6

У середу, 5 квітня в мережі Facebook мешканець закарпатського Берегова розмістив світлини з начебто пошкодженим невідомими угорським прапором, що був встановлений на горі Керек в Берегові. І це викликало неабиякий резонанс. Дійшло навіть до заяв на рівні урядів України та Угорщини.

У стартовому повідомленні в соцмережі зазначається, що український прапор при цьому залишився неушкодженим. Повідомлення викликало бурхливу реакцію та обговорення у соцмережі.

Сьогодні з приводу наруги над національним стягом Угорщини у Берегові з'явилася й офіційна заява на урядовому сайті Угорщини.

 – Угорський уряд з тривогою довідався про те, що невідомими особами було розірвано і пошкоджено угорський  прапор, встановлений на горі поруч з хрестом у Берегові. Наразі невідомо, чи це є прояв націоналістичних сил або прояв вандалізму, у будь-якому разі уряд Угорщини рішуче засуджує цей інцидент, – заявив Уповноважений уряду Угорщини в співпраці з Україною Іштван Грежа.

Угорський урядовець також висловив сподівання, що цей варварський випадок не має жодного відношення до політичних подій останніх тижнів і ніяк не пов'язаний з угорською меншиною Закарпаття.

Голова МЗС України Павло Клімкін теж відреагував на цей випадок у Twitter.

– З прикрістю довідався про пошкодження угорського прапора неподалік Берегова. Рішуче засуджую цей акт вандалізму. Робимо все, щоб знайти винних, – написав він.

Водночас, у офіційній заяві Берегівської РДА йдеться про те, що угорський прапор пошкодили не вандали, а вітер і дощ.

Зауважимо, що останні кілька місяців спостерігається неабияке пожвавлення в українсько-угорських відносинах на найвищому рівні.


Нагадаємо, що на горі Керек, де знаходиться Хрест єднання, невідомі познущалися над угорським прапором також кілька років тому. Вандалів знайдено не було.

Коментарі

П
Павло

Туй вшитко ясно - винуваті мацкалі.

К
кукіш

Доста смішно, milosh годен писати победні коментарі не на Україні, при чому не винімаючи український кокот із рота )

M
milosh

19:05 Доста смішно, не думаєш, боговати на Україну не винімаючи український .... із рота ))

Ф
Фатів

Орки шо ви туй гузиці рвете ? Ваше місто за перевалом . Може кось уповість чому орковський флаг цілий а мадярський подертий ?

У
Українець

А біля державних установ має стояти прапор якоїсь іншої, окрім України держави. Сопливі міністри керують МЗС . Вони свою країну не поважають, а дупу вислизати готові всім.

У
Українець

Не міністри, а два рагуля. Не розберуться і здригаються воздухом.

Читайте також