Ужгородський аеропорт планують зробити тимчасовим, поки не побудують новий в Мукачеві

15
17

Саме аеропорт з розміщенням в Мукачеві за словами Міністра інфраструктури Володимира Омеляна, був обраний як найбільш вдалий для Закарпаття.

Про це Володимир Омелян заявив сьогодні, 13 листопада, під час зустрічі з представниками Європейського агентства авіаційної безпеки (EASA).

За словами міністра сертифікація EASA є важливим кроком для того, аби літаки могли користуватись простором Словаччини для посадки чи зльоту літаків в Ужгороді.

— Це дуже важливе і вирішальне питання не тільки для Закарпатського регіону, але і для України в цілому. Як ви знаєте, Закарпатський регіон відділений від України горами, тому для нас дуже важливо мати регулярні щоденні рейси з Києва до Ужгорода та інших міст. Більше того, ми розглядаємо питання аудиту EASA як аудит всієї України, - сказав Омелян.

Водночас, Володимир Омелян зазначив, що отримати висновок від EASA важливо для словацької сторони. У Міністерстві не розглядають аеропорт Ужгород як єдине рішення для Закарпаття, а аеропорт в Мукачеві був обраний як найбільш вдалий для Закарпаття.

— Я вірю, що ми знайдемо джерела фінансування для будівництва нового аеропорту у Мукачево вже у 2019-2020 році. Але ми маємо заповнити нішу вже зараз. Тому дуже важлива ваша підтримка та розуміння у прийнятті рішення словацькою стороною. Вони рефері у цьому питанні і все у їх руках. Ще раз хочу наголосити, що для нас надважливо мати тимчасовий аеропорт на декілька років, поки ми не побудуємо новий аеропорт у Закарпатському регіоні. Ми досліджували весь регіон, і аеропорт Мукачево був обраний як найбільш вдалий для цього регіону», - підкреслив Володимир Омелян.

Загалом, у повідомленні Міністерства інфраструктури України кажуть, що сертифікація Украероруху EASA є важливим кроком для інтеграції України до загальноєвропейської мережі управління повітряним рухом та є невід'ємним компонентом дорожньої карти Єдиного європейського неба.

Нагадаємо, Володимир Омелян вже казав, що до кінця року вони обов'язково повинні запустити аеропорт "Ужгород".

У мережі навіть з'явились ескізи нового аеропорту в Ужгороді:

Коментарі

В
Василь

Дали їм гроші зробити переход на словаки і то просрали. Про що ще може бути мова?!

З
Закарпатец

Добре

V
Volodymyr

Все самі прожекти. Для Закарпаття, при відновленні польотів за приладами, Ужгородського аеропорту доста. Тильо грошей вгатили, щи піціцько докласти й най працює. Так ніт, треба в Мукачеві новоє корито створити, оби красти..

М
Місний

Шо ви курите п. Омелян?Тать після виборів ви знаєте шо не будете міністром, тому і чешете шось непонятноє.А пак будете казати ош ви хотіли, но не судьба.

О
О

Я когда еду через мост и смотрю на МукачевПрибор и сразу начинаю верить в аэропорт Нью-Мукачево (12 стульев)

О
О

Да был уже поезд Мукачево-Будапешт,представьте какой будет аэровокзал

ДН
До нич нема 19 :57

Як не будуть літати? туй кого не зазвідай, каждий третій бов у Анталії, Хургаді, Шармі, цим літом, летіли зі Львова, а з домів не будуть літати? + рейси на Київ, Лондон, Стамбул (пересадочні хаби)!

М
мукачево

Це щось з областi фантастики, а Омелян ще той казкар!

З
Золотко

Боже варуй! Изясь самолети над головой!

З
Закарпатець

Добре булоби в мукачево аэропорт а би ще литали самольоти в Чехию Я ЗА!!!!!

НН
Нич нема

Нич нема..... ни дорог, ни інфраструктури, люди ледва кінці з кінцями зводять! А они рішили ще одну схему зробити з аеропортоп оби чим більш украсти опять!!!!! Ко на них літати буде? Подивіться які зарплати у людей! Ідіотизм!

1
17

Хіба інша держава побудує. Ви вже показали шо знаєте.

О
Останньому

А та де тото є!Вы такі “хазяї” слова!Ви вже стільки на капіталіздили,“набудували”!Отколи ви “газдуєте” “свідомі” ,то Україна найбідніша в Європі!Вас не до власти допускати,а й корвником керувати не мош довірити бо розкрадите,а худобу голодом і холодом заморите!

О
останнім

но раз ви запириживали,аеропорт буде

F
Fernando

Но-но. Омелян уже запустив поїзд Мукачево-Будапешт, шо з літа вже їздить)))))))

Р
Рем

Замахнулися на аеропорт? Та ся влада вже 5 років навіть неспроможна відремонтувати, наприклад, 7 км дороги між районними центрами Іршава-Берегово. А воно про аеропорт триндить. Се все словесний трьоп і понос. Москаль і вся ієрархія під ним за період правління - довели свою повну імпотентність щось реально корисне зробити для краю.

С
Справедливий

Могли б перенести обласний центр в Мукачево, ідея давно назрівша. Але спочатку треба ввести в Мукачево спец-підрозділ - який пепестріляє всіх цих блюків, тайсонів цю гангрєну яка мішає розвитку міста

Читайте також