В Угорщині чергова хвиля арештів на кордоні з Україною (Уточнено)

25
13

Протягом 6 годин кордон на пункті пропуску «Захонь-Чоп» перетин був обмежений у зв’язку з затриманням 20 працівників.

За попередньою інформацією, йдеться про затримання не митників, а прикордонників. І скоріш за все, причина в затриманні не контрабанда, а порушення закону щодо процедури перетину кордону.

Як стало відомо Mukachevo.net з угорських ЗМІ, сьогодні, 19 жовтня, угорський антитерористичий спецпідрозділ TEK затримав майже цілу зміну прикордонних поліцейських на КПП «Захонь-Чоп». Саме це стало причиною того, що на майже шість годин планували зупинити рух автомобілів через КПП «Тиса».

В управлінні слідства генеральної прокуратури Угорщини підтвердили інформацію, що справді нині ведуться слідчі дії на кордоні, але деталі обіцяли оголосити лише у вівторок.

Попередня інформація: обшуки та затримання угорських митників сьогодні проводяться в різних місцях, на різних КПП. Вже нібито розпочато процес проти 20 осіб, яких підозрюють у різного роду злочинах та зловживаннях, а насамперед в корупції. Окрім угорського антитерористичного підрозділу TEK до справи залучені й слідчі прокуратури у місті Ніредьгаза та поліцейські підрозділи.
Наразі рух через КПП «Тиса» в бік Угорщини відновлено.

Нагадаємо, що в кінці липня цього року через сприяння у контрабанді із Закарпаття було заарештовано 18 угорських митників.

Водночас, нагадаємо, що після так званих контрабандних розбірок в Мукачеві 11 липня жодного українського митника чи прикордонника не затримано.

Mukachevo.net

Коментарі

З
Зимик

Я сам сдаюсь! (Жига ласлов)

З
Закарпатец

Польская организация «Реституция Кресов», занимающаяся восстановлением прав поляков на имущество, которое оказалось после Второй мировой войны на территории Украины, собрала уже 600 пакетов документов для обращения в суд. Об этом ТАСС сообщил глава учредительного комитета организации Конрад Ренкас. По его словам, первые два иска в ближайшее время будут поданы в украинские суды — в Киеве и Луцке. Также организация собрала еще около 1,2 тысячи обращений, которые пока проходят проверку и анализ. По словам Ренкаса, если украинские суды попытаются уклониться от исполнения закона, организация обратится в суды в Страсбурге и США. http://blog.i.ua/user/7254808/1737534/

Ю
Юра

Новость не полностью правдивая.Читайте и смотрите внимательней венгерские СМИ.Ни одного таможеника не было арестовано!

БЛ
бачо Ласло

На Ублі-наркота,на Тисі-файка.Цольникі і погранці в долі і в темі.Усім файно.А боротьба с контрабасом на папері аж шкварчить.Підганяйте автозак і пакуйте кожну зміну цольників,не помилитесь.Але шо з того,поговорили і забули.Гроші на Закарпатті ще ніхто не відміняв.

Ф
фийом

цьу верхушку ви сами и вибрали от и маете ище хужих бандитив чим були.жиемо по новому.

К
кукрик

а наша корупцiйна нечисть стремиться у европу...ану оби начали суяту из яковись другов державов,а не з бiльмом на оцi америки - росийов,та ко би iм помагав???як можуть искоренити корупцiю,коли нив верховодить верхушка?пиль у очи -вот и всьо!!!!мадярська служба прийшла...у наручники.... и все дела!а у нас треба спочатку всю верхушку у наручники,а потом остальних...

A
albi

becstol zahonyig ez megy, ahogy irja pravda.

К
контрабас

А по цей бік кордону - непорочні монахи несуть митну службу.Ура!

G
Gyorgy

na vegre valami jo hir

RB
Ricsi Borton

Racs moge veluk! Hadd fonjak a drothalot a deli hatarra.

П
правда

слава москалю,победившему контрабанду! ура товарищи!ай бо то не може бути лиш із одного боку контрабанда. шо, з українського боку контрабанди немає? мадяри уже двічі ловлять на своєму боці митників-корупціонерів, а на українському боці всі чесні згідно чинного митного законодавства працюють? прокуратурі треба дати запит на угорську сторону і виловити так само з нашого боку, вплоть до цілої зміни,а ще співставити з угорською стороною скільки нашими митниками пропущено на вїзд в україну товарів без оподаткування,бо там ся афа відбиває, а наші пропускають подрібнено в легковушках,закриваючи очі, лиш грішми кармани набивають, складуючи касу у екологів, або у ветеринарів, або у дюті фрі

R
rem

Для Європи Україна нічим не краща, ніж Сирія: наркоторговля, торговля людьми, контрабанда, криміналітет, інфекційні захворювання, кримінальна влада - це всьо спільне у цих двох країн.

М
Митник

А у нас Москаль гена анонував велику чистку на таможні але видно сам очолив всю контробанду бо словаки уже всора навіть піймали з наркотою мікрик на Ублі а наші тихо сидять як миші а москаль на фестивалях гуляє

Читайте також