В Ужгороді померла жінка, вагітна двійнею: усі подробиці (Доповнено)

10
13

Редакція Mukachevo.net перевірила інформацію, яку поширюють низка ЗМІ, та зібрала усі офіційні деталі трагедії. Більше того, нам вдалося поспілкуватися з рідними померлої та працівниками власне Ужгородського перинатального центру, де сталася трагедія.

Зауважимо, що за попередньо оприлюдненою інформацією, жінка, Ірина, яка мала народити двійню, начебто померла у вівторок 27 червня. Однак, як вдалося згодом уточнити Mukachevo.net як власне у медзакладі, так і у рідних жінки, ця інформація не відповідає дійсності: жінка померла у неділю пізно ввечері, 25 черня. А у віторок, 27 червня її поховали у рідному селі Шаланки, що на Виноградівщині, звідки дівчина родом.

За інформацією від рідних та працівників перинатального центру, яка збігається, 28-річна дівчина, яка перебувала на 33 тижні вагітності, поступила в Ужгород з Берегова ще наприкінці минулого тижня, згідно з документами у лікарні в у п'ятницю. Жінка скаржилася на те, що їй було важко дихати. Працівники медзакладу розповіли Mukachevo.net, що в жінки діагностували набряки в легенях і прееклампсію — захворювання, яке виникає під час вагітності, пологів і у післяпологовий період, це форма пізнього токсикозу вагітності.

Рідні кажуть, що в останнє розмовляли з вагітною телефоном в неділю, 25 червня близько 20:30. Працівники медзакладу повідомили Mukachevo.net, що цього ж дня пізно ввечері жінка й померла. Це підтердили й рідні дівчини.

Зауважимо, що отримати будь яку офіційну інформацію про факт смерті вагітної жінки виявилося неймовірно складно. Єдине, у середу, 28 червня це підтвердила Mukachevo.net заступник директора департаменту охорони здоров’я ОДА Тетяна Міцьо.

Водночас, протягом вівторка, 27 червня у правоохоронних органах, зокрема поліції, цього факту нашій редакції не підтверджували, хоча і не спростовували. Як розповіла Мukachevo.net речниця ГУНП у Закарпатській області Тетяна Щоголева, станом на ранок середи, 28 червня ситуація не змінилася: жодної інформації про цю трагедію в поліції нема, відтак і не йдеться про порушення кримінальної справи абощо наразі.

Згодом, як розповів Мukachevo.net начальник відділу охорони здоров'я Ужгородської міськради Василь Решетар, спецкомісія досліджує чи зробили все можливе ужгородські лікарі, аби врятувати вагітну жінку.

Коментарі

1
123

Чому не разобрались чи правильно транспортована вагитна з Берегова в область. Та чия в цьому вина.

М
мукачивець

НЕ заплатив "благодійні внески"- подихай, заплатив- а ніхто гарантій не давав. профессія "лікар" не поклікання, а засіб відбити кошти за навчання

5
5005

Так, починається вдавати взнаки рівень наших навчальних закладів, не має нормальних лікарів, вчителів, інженерів, вже багато наших громадян йдуть лікуватися , вчитися за кордон, важке майбутнє в нашої країни, де можна отримати диплом за гроші, продажна так звана професура, яка сама нічого не вміє, але хоче навчати, звісно за гроші, офіційно і в конверті - за кожен залік або екзамен, от і маємо результат, який тільки буде посилюватися !

Л
Лоці

Шокує те, що менти сидять без діла, чи їм так кажуть робити з верху. І як завжди нікого не покарають, бо неможна підривати авторитет українських лікарів, мусорів, депутатів та ін. держ. працівників. За це ж Законом передбачена стаття! Бардак в країні!!!!!!!!!!!!!!!!!!!

6
677

Жахлива трагедія.Жаль дуже.Страшно народжувати в Закарпатті з такими лікарями.Кожен другий диплом купив.

6
666

Дві угроблені дитину позаминулого тижня у Мукачівському роддомі, тепер мати і двійня в Ужгородському... слава "безкоштовній" медиціні. Спитати не має з кого, як і крайнього... Лікарі в пологових заробляють більше чим лікарі в Словаччині, і при тому, ні за що відповідальності не несуть!, а прості люди... бидло безправне?

Л
леся

А шокує те ,шо лолода жінка перебуваючи у під наглядом лікарів ,і так не допомогли родити малодій мамі ,вот шо шокує !

Р
Редакція

Шановні читачі. Редакція Mukachevo.net щиро перепрошує у всіх за зміст попередньої новини. Редакція точно не прагнула спекулювати на цій трагедії, а лише з’ясувати всі офіційні деталі інциденту. Повірте, це було дуже непросто, і саме тому такою була стартова новина – виключно на офіційній інформації. Але ми витратили на з’ясування усіх деталей увесь вчорашній та нинішній день, поспілкувалися з кількома працівниками перинатального центру і рідними померлої, і ось що нам вдалося дізнатися, читайте у оновленій версії новини – і звідки жінка, і коли потрапила в лікарню в Ужгороді, і що шокує найбільше, дівчина померла ще в неділю, 25 червня, а не у вівторок, 27 червня.

С
Сергій

Їй 28 років. Вона із виноградівського району із с. Шаланки. Вийшла замуж лише рік назад. Молода та гарна жінка з доброю душою.

M
magyar

u negyilyu u nochi pomerla.

M
magyar

u vivtorok yii pohoronili u zapsonyi, 28 rokiv mala.

М
Маша

І шо тут нового? Про все це ще вчора повідомляли. Дуже шкода жінку і ненароджених діточок

З
Золі

Та ви спочатку все дізнайтесь і потім публікуйте новину, а не займайтесь "жовтизною"...

Читайте також