В Ужгороді в аквапарку потонув неповнолітній хлопчик (ВІДЕО)

50
17

Трагедія сталася у вівторок, 25 червня, близько 21-ї години.

Про загибель дитини в мережі Facebook повідомив власник аквапарку Сергій Ратушняк.

Колишній мер Ужгорода, зазначив, що батьки втратили пильність й дитина відійшла з поля зору дорослих.

Пізніше, про трагедію розповіли Mukachevo.net в поліції Закарпаття.

Про те, що у басейні міста Ужгород втопився малолітній хлопець, правоохоронців повідомили лікарі швидкої допомоги, вчора, 25 червня, близько 21 години.

Судмедекспертиза виявила, що 6-ти річний хлопчик, який відпочивав у басейні зі своєю 36-річною тіткою, захлинувся водою.

Як з'ясували правоохоронці, загиблим виявився мешканець села Довге Іршавського району 2012 року народження.

Наразі триває подальше з'ясування обставин трагедії. Відомості за даним фактом слідчі внесли до ЄРДP за ст. 115 Кримінального кодексу України (з відміткою «нещасний випадок»).

Власник аквапарку, Сергій Ратушняк, на своїй сторінці у Фейсбук написав: «Горе сталося по причині втрати уваги з боку батьків».

Чи стежили за безпекою відвідувачів аквапарку рятувальники – невідомо. Зараз справою займаються правоохоронці, відкрито кримінальне провадження.

Більше про трагедію дивіться у відеосюжеті телеканалу Sitrius.


Коментарі

С
Спостерігач

Моя позиція чітка - ніхто, крім мене не несе відповідальність за мою дитину. Ні рятівник, бо я вмію плавати. Якби не вмів плавати, то шукав рятівника на всякий випадок і просив би його ретельніше спостерігати за дитиною. Ні лікар, бо вмію надавати першу до медичну допомогу потопельнику (за минулий рік двоє пішли своїми ногами з пляжу). Усі інші розмови, що усі мені винні - власник, рятівник, лікар навіть не можу уявити. Як так взагалі можна думати. Про ратушняка вперше чую, бо не місний. Дописи як крик до батьків - доглядайте за дітьми! Бо коли рятуєш, то не знаєш чи встигнеш.

Р
Ратушняку

Візьми на роботу нормального юриста! Бо те тупоголове створіння, котре тримаєш замість юриста, буде і вподальшому робити тобі проблеми. Не економ, бо втратиш більше!

СК
Степан Крук -гукану круку

Ти прийшла на мою землю! Ти знайшла тут свою соску Ратушняка. Гавкнеш, вилитиш до Ізраїлю, не саморареалізована пустишка!

СК
Степан Крук

Дивує цинізм смоктальщиків-ратофілів! Одна із них смокче вже років 15. Вона на ТБ заявляє: правила користування бассейном вивішені,рятувальники були на місцях, лікар також. Питається, а хто від адміністрації є відповідальним за дотримання ваших правил, хто це контролює? Лікар був,рятувальники були? Дитину із запізненням із води витягли відпочивальники, а медичну допомогу довелося чекати, оскільки "швидка" приїхала згодом. Це вам моя відповідь негукана, але й не жида по-матері!

Д2
До 21.46

Так і кажи, що ти проплачений Ратушняком бот. Манера спілкування прямо один в один. Обзиваючи людей гуканами ви самі показуєте свій рівень розвитку. П.С. Незалежно від того, хто винен у трагедії, на місці мав бути рятувальник. Співчуття батькам, велике горе.

ГК
Гукану круку

Гукани будуть носити з собою книжки, кодекси, номери телефонів юристів, поліції, навіть бутуть постити у твітері чи фейсбуці. Тільки гукани ніколи не зрозуміють, що відповідати за свої вчинки мають вони особисто, а не рятівники, лікарі, ратушняки. Таких гуканів зараз ціла держава.

СК
Степан Крук

Витяг із правил охорони життя людей на водних обєктах України.Пункт 6."6. В аквапарках біля кожного басейну водних атракціонів організовується чергування матроса-рятувальника (плавця-рятувальника), який повинен мати при собі засоби порятунку (рятувальний пояс, рятувальний мішок, рятувальна жердина тощо). В аквапарку має бути обладнаний медичний пункт, укомплектований ношами, апаратом штучної вентиляції легенів (мішок Амбу), лікарськими засобами та перев’язувальними матеріалами". Ратушняківські глашатаї не надали дитині порятунок та першу медичну допомогу. За грати бариг!

К
ка

якраз що в муравейниках і важко замітити ніг рук куча. я один раз пішла добре що в дитини був яскраво оранжевий купальник а то б я втратила відразу суть де вона в тій толпі

Н
Наболіло

Скоро гукани здіймуть крик про рятувальників, а те що не слідкують за дітьми, а слідкують за мережами у телефонах то нічого. Маєте науку, гукани, які змінили радість від дітей на телефони. Бридко дивитися на васі, коли ви з дітьми і сидите в телефонах. Неувага до дитини зі сторони батьків має бути осудною в суспільстві. Коли бачу, як іде лахудра чи гукан з дитиною і тиче у телефон, то звертаю увагу на те, що поруч них дитина. Порядні посміхнуться і подякують, виключають телефон. Таких мало, в основному бичить у відповідь.

7
777

Головне шо гроші заплатили за вхід - а далі аби що.

В
Вікторія

Де були рятувальники?!Чому трагедія сталася тільки з вини батьків?!Їм з цим горем все життя жити!!! Чи аквапарк тільки на викачування грошей???

С
Спостерігач

Усі сидять в телефонах. Колись противно було дивитися, коли мати чи батько йшли поруч з дитиною п'яні. Зараз викликає відразу та мати чи батько, коли поруч знаходиться дитина, а воно фейсбучить чи інше тиче у екрані телефона. Навіть спостерігалося на дні народженні дитини у ресторані, за одним столом сидять гості і кожен у своєму телефоні втикає. Твітота фейсбуча тай годі. Вже не кажу, що дітей везе в авто і далі втикає в телефон.

Т
Троцкій

Навіть у забитому Термальному Басейні в Берегові сидить чоловік з мегафоном і слідкує за басейном.

В
Ваня

Зачем спасатели ? Бабки идут - это уже хорошо !! Будет политическая воля вздрючат !!! Папки есть на всех, а тут новый листик прибавился!!! За свою жизнь я лично, много людей вытащи и никогда не ждал ни похвалы не одобрения. Там муравейник !!, неужели никто не видел что ребёнок тонет? Для родителей, это огромна трагедия ! А для нас урок, Пока МЫ ЛЮДИ не научимся ЖИТЬ ОБЩЕСТВОМ!!! Будет всё хуже и хуже....

Ю
Юлия

Дети часто тонут в трёх метрах от родителей . Очень редко утопленник может позвать на помощь , со стороны кажется что ребёнок просто играется в воде . Детей нельзя выпускать из поля зрения .

Г
Гость

Має, но про це Сергій Ратушняк не сказав

Й
йо

а на басейні хіба не має бути спасатєля?

Читайте також