В УжНУ призначили в.о. ректора Віталія Ніколайчука (ОНОВЛЕНО)

29
48

Сьогодні в УжНУ вирішальний день – нарешті оголосили ім’я в.о. ректора.

Призначення Дмитра Табачника перед Вченою радою зачитав заступник голови облдержадміністрації Володимир Приходько. Кандидатура нового в.о. ректора – Віталія Ніколайчука багато кого із присутніх в залі приголомшила.

Багато представників як студентства так і професорсько-викладацького складу це збентежило, адже очікували, що в.о. знову стане професор Микола Вегеш.

Мукачево.net вдалося зв’язатися  з Миколою Миколайовичем, екс-ректор прокоментував новопризначення так: «Уявіть собі, якщо я не призначив Ніколайчука на новий термін деканом, значить я мав для цього якісь підстави, тому я призначив іншу людину.

Я вважаю, що це не є прогрес, я глибоко переконаний, що Ніколайчук є перехідною постаттю, і Міністерство поставило слабку людину, яка не буде захищати інтереси університету, яка, рано чи пізно, здасть свої повноваження Ващуку. Нехай пройде час, і ми побачимо, чи я був правий ».

Інший професор, декан стоматологічного факультету УжНУ  Юрій Переста Мукачево.net зазначив, що це прерогатива міністра згідно всіх нормативних документів призначати в.о. ректора.  Професор прокоментував: « Ніколайчук – один із старійшин УжНУ, і  це є позитивом.

Це в.о. ректора на певний термін, який мусить бути призначеним через ряд юридичних питань, таких як право підпису, дипломи, вступна кампанія. У кінцевому результаті ректором буде той, кого вибере колектив,  під час офіційних виборів». 

Сам професор Віталій Ніколайчук своїм призначення задоволений. Після вручення наказу він одразу звернувся до присутніх: «Сьогодні переді мною особисто та перед усім колективом Ужгородського національного університету стоїть завдання утримати та утвердити статус кращого вишу Закарпаття. Звісно, працюватимемо і над покращенням матеріально-технічної бази університету, котра потребує якнайшвидшого оновлення».

 Нагадаємо, з початку року студенти і викладачі УжНУ кілька разів виходили на мітинги, аби зберегти автономність вишу. Чи вдасть зберегти недоторканність УжНУ і при новому керівництві, поки невідомо. 

Коментарі

УШ
ужгородець шоні

Нікому від цих змін краще не стане.але все таки нам потрібно РЕКТОРА Сливку О.Г ))))

З
ЗНАЮЧИЙ

Правильно писало "Закарпаття онлайн" про тусовку Ледиди, Ващука і Суліми - http://zakarpattya.net.ua/News/96075-Istoriia-z-reiderskym-zakhoplenniam-UzhNU-ne-zavershena. Хай тепер ващуківський "Заголовок" скаже, що призначення ващуківського Ніколаєнка одразу після конференції в Словаччині - абсолютна випадковість.

Ш
шоні

кориспонденти тримайте нас вкурсі всіх подій я і весь Ужгород хоче знати кожний крок Ніколайчука.

УШ
ужгородець шоні

СЛИВКА ПОТРІБЕН.

З
ЗНАЮЧИЙ

НІКОЛАЙЧУК ПРОДАЖНА СВОЛОЧ !!

З
ЗНАЮЧИЙ

НІКОЛАЙЧУК ПРОДАЖНА СВОЛОЧ !!

Д
друзі

Професор Ніколайчук порядна людина! Людина яка зможе повернути попередню славу УжНУ. Це людина яка відродила біологічний факультет і відродить почесне звання УжНУ.

ОЕ
океан ельзи

веселі, брате, часи настали...

ДА
До Андріана

А студенти причому?Ми готові боротися за ВУЗ, друге питання це декани певних факультетів.Чого вони бояться або кого?Треба це питання вирішити зараз

А
Андріан

Коротче - не цікаво зовсім, студенти то бидло не образоване яке б тільки пило і гуляло на мітингах, а професора гроші сшибають, як гопніки. Мені здається що люди зовсім суть свою загубили і трошки відірвані від цивілізації

ПЗ
Пішта з Верховини

Я тоже хочу бути великим началником-ректором.Дайте й мені даякої влади ну тай мало гроший.

ЗЗ
злодійчук звичайний-засланий

Я за розвал ай розруху в УжНУ, коли керовник злодій ай хапуга тоді мені добрі.Но коли ректором вибируть Смоланку а вадь якого другого чесного чоловіка мені ай моєй файті конець.Ну а то вже не добрі.....

R
roma

100%

S
spravedlivuj

Vitalij Ivanovich Nikolaichyk- ochen gramotnaja i yvagaemaja lichnost, chelovek s bolshoi bykvu, pobolshe bu takix profesionalov kak on bulo v yniversitete i ne rozplodilas bu takaja hriaz kak pri proshlom rektore!!! Mne smeshno nablydat skolko hriazi neobosnovanoi pishet na neho komanda buvsheho rykovodstva yniversiteta, ponimaja, chto ixnemy bezpredely prishol konec))) vsa iskystvenno zakinytaja lognaja informacia i kleveta na Vitalija Ivanovicha- ne chto inoe kak ixniaja ahonija ot bezisxodnosti..

ПУ
працівник УжНУ

Цікаво, а чи розглядали кандидатуру Смоланки Володимира Івановича?

А
академік

Який Ніколайчук??? Що він може окрім, як калимити на студентах. УжНУ потрібен керівник, якого буде поважати і студенство і колектив.Однак ректора обиратиме колектив і тут слушною була б кандидатура Смоланки - має авторитет і повагу. зА ТАКОГО РЕКТОРА СОРОМНО НЕ БУДЕ100%

Я
Янукович

Ніколайчук іди в ж...у. Балога В.І. просто так не здається.

Ш
шоні

Ніколайчук повинен залишити Сливку проректором! Сливка відтянув прихід ващука. Він здатний і похоронити ідею Сулими!

І
Іван

Насправді, Ніколайчуку не пощастило. Гріб собі хабарі деканом, а потім завідувачем, через посередника, ніхто йому нічого не говорив. А зараз, роззявить рота, вспливуть старі справи та документи, буде мати що прокуратура перевіряти та телебачення показувати. Такому хабарнику потрібно було сидіти тихіше, бо може бути велика халепа на всіх рівнях.

Я
Я

Поставили б компетентну людину, яка не на колір прапора політичного дивиться, а перслідує інтереси університета - закінчив би як Сливка(((

Н
Немар

Не знаю...я чув негатив про нього.подробиці не опишу.

К
коля

А тепер Балога задумається як знов взяти під контроль УжНУ через своїх маріонеткових людей ( ректор, проректори...) і всі сили витрачатиме на те щоб і далі нагнітати ситуацію навколо університету, перші спроби вже видно - неабияка одностороння позиція деяких ЗМІ щодо нового в.о. ректора. Цікаво що ще зможе вигадати Балога для провокацій.

К
каріночка

немар, не любили його бо строгий був, усіх держав у кулаці, і всі його слухались, ніхто не міг перечити......

Н
немар

Ще рано судити як буде і що буде. Те що Ніколайчук став в.о. Ректора...це дивно.його й на біофаці коли був деканом чомусь не любили...та й тепер не в захваті від нього там...так що робіть висновки.

У
У

Нікому від цих змін краще не стане.я за РЕКТОРА ПЕРЕСТУ Ю.Ю.

ВЗ
вітер змін

та гірше, ніж робив п"яний Вегеш уже не зробиш. А проректори будуть знати, що вони все-таки лише зами. Правда дехто на біофаці таки зірку втратить УРААААААААААААА

R
romka

Люди, Ви глибоко помиляєтеся щодо Ніколайчука, він багато чого зробив для факультету і УжНУ вцілому... Людина розуміється на справі!

ДА
демоніо анкладо

посмотрим

СК
станіслав кунак

не + не -

Ч
читач

спостерігач.. Закарпаття таке мале село, що досить було Вегешу про домовленості сказати своїй кумі.

С
спостерігач

ніхто з нас не був присутній при тому як Балога обіцяв чи не обіцяв Вегешу ректора, так що ми не в праві щось говорити!!!!!!

Ч
читач

Вибачте.. А Балога обіцяв Вегешу 100% повернення на старе місце... не вийшло.

А
аналитик

как ни странно, но Балоги проиграли бой за ректора УжНУ! ни один из ЕЦунов так и не стал в.о.ректора! Вегеш, Переста и Смоланка остались не у дел....... Такая тенденция говорит лишь, что Балогу решили вовсе нейтрализировать в предвыборной гонке!

Д
дівчинка

Борис, я б сказала, що Ніколайчук не малоавторитетна людина........ просто він ніде не рисується.....

К
Корчі

Ну фейс, скажем та, не слішком приятний...видко тот іще жук

Б
Борис

Якщо УжНУ не хоче Ващука, то така малоавторитетна людина як Ніколайчук - нікого через коліно не перегне і не заставить "полюбити" Ващука. Ніколайчук сам амбітна людина і не захоче уступити місце Ващуку. На даний час це ідеальна кандидатура, головне - не Ващук,здох би.

NN
nu na

все таки викрутились гади!!! тепер прийшов кінець славній історії УжНУ!!!!! шкода ((((

В
Вася

Ніколайчук не хоче бути ректором (саме, через це Ващук і зробив на нього ставку)та й стан здоровя йому заважатиме (переніс кілька інфарктів). Ніколайчук був ображений на Вегеша через втрату деканства, Ващук це зрозумів і зробив Ніколайчуку пропозицію, від якої той не збіг відмовитися. Тепер завдання Ніколайчука у будь-який спосіб підготувати грунт, аби колектив УжНУ обрав своїм ректором Ващука.

В
вмм

люди, ви не знаєте що він зробив для факультету!!!!!!!! да людина він строга, вимоглива, не спорю, але те що є зараз на біофаці, то все дякуючи йому!!!!!! і перевірки на факультеті проводились не з його ініціативи, а завдячуючи "доброжелатєлям"!!!!!!

В
Вася

До Читача А Балога до Ващука що має? Ти, по ходу, щось попутав

Ч
читач

А Балога обіцяв Ващуку 100% повернення на старе місце... не вийшло.

11
1 1 1

Поназначали всяких біолохів!!!!

К
Коля

Оце так поворот. НАЙдостойніша кандидатура, що тут скажеш. Повний аут. Прощавай УжНУ

M
mitch

Ніколайчук гнида рідкісна

В
ВСТУП

Віталій Іванович знає, як організувати вступну кампанію :) Як там кажуть - кинули щуку у воду.

К
Колега

Просто жах! Тепер УжНУ настане - КІНЕЦЬ!

В
Вася

Ніколайчук - креатура Ващука. Сам Ващук не захотів дратувати колектив УжНУ своїм призначенням в.о., тому пролобіював Ніколайчука. А Ніколайчук зараз почне нагинати делегатів конференції трудового колективу, аби на виборах голосували за Ващука. А вже як Ващук стане повноцінним ректором, у міністерстві освіти знову згадають про об'єднання закарпатських вузів...

Б
БІОлог

Ну, тепер почнеться! При Ніколайчуку-декану було десяток перевірок факультету і стільки ж зауважень з боку міністерства, а тепер на тобі - В.О. Що робиться, люди добрі...

Читайте також