Вадим Карасьов: «Я прогнозую новий Майдан»

17
5

«Сьогоднішній мітинг не є партійним, проплаченим, фальшивим чи імітаційним. Те, що відбулося сьогодні біля стін парламенту – це більше, ніж просто мітинг, однак ще не Майдан. Новий Майдан, хай і не в такому варіанті як у 2004 році, але вже на часі», – такий прогноз за підсумками останніх подій у Верховній Раді та поблизу неї зробив відомий український політолог, директор Інституту глобальних стратегій Вадим Карасьов.

«Взагалі, активізація політичного процесу має не поверхневе, елітне, парламентсько-колуарне забарвлення, пов’язане не з розподілом портфелей чи формуванням різних парламентських конфігурацій, комбінацій. Це абсолютний протест проти того, що робить, намагається і планує зробити нинішня влада, яка сьогодні дає чіткий сигнал, що вона представляє лише одну частину України, що їй фактично байдуже, що про неї думають на Заході країни», – зауважив експерт.

За словами експерта, нинішня влада ініцією повномасштабну ідейну та політичну ревізію не тільки попередніх 5 років, а й, очевидно, всього 20-літнього періоду української незалежності.

Карасьов стверджує, що сьогодні влада є «абсолютно нечутливою до почуттів якщо не найбільшої, то великої частини уркаїнських громадян». На його думку, якщо влада й надалі проводитиме політику в руслі «реваншу, ревізії та реставрації, що можна об’єднати одним словом – контрреволюція», то у відповідь вона отримає нову хвилю революційних змін.

Карасьов прогнозує, що найближчим часом з’явиться опозиційне лідерство, яке повинне «осідлати» низовий масовий протест, ознаки якого в Україні вже є.  «Хоча це вже не буде залежати від бажання окремих опозиційних лідерів. Вони самі будуть втянуті у цей низовий процес, щоб осідлати революційну хвилю змін, чернетки та засновки якої ми побачили сьогодні біля стін Верховної Ради. Сьогодні Україна стоїть перед новим циклом контрреволюційних, постреволюційних, а також неореволюційних випробувань», – зазначив політолог.

На заяви Януковича про намір покінчити з безпорядками у країні Вадим Карасьов відповів: «Чим Янукович наведе порядок? Кулеметами? Міліцією? Порядок наводиться злагодою, розумною раціональною політикою, компромісами».

Політолог підсумував, що головна проблема нинішньої влади у тому, що вона слабка, але хоче виглядати сильною: «Ця влада не хоче показувати слабкість, хоча вона дуже слабка. Її драма у тому, що вона хоче здаватися сильною. І ось це протиріччя між реальною слабкістю і показною силою заганятиме владу в глухий кут, і вона наробить ще багато помилок, які не підкорять суспільство, а будуть формувати масовий супротив».

Коментарі

ВГ
Василий Галас

Американским холуям только майданы подавай... "Кайданы" по ним плачут...

СД
Староста Дмитро

Не буде ніякого майдану ... люди просто вже втомилися від цього всього. А те, що відбувалося учора у Верховній Раді, як ви "любі друзі" кажете - Ганьба ... ганьба не тільки для українського політикуму, а й для України і її громадян в цілому ... це все бачила світова спільнота і ... кожен вже зробив висновки для себе, так би мовити, розставивши крапки над "і".

НМ
Не москаль

На складчину і це не вперше.Однак опозиція такою, якою вона є нас не влаштовує .Відступіться лідери , які сварками спровокували сьогоднішній стан в країні. Дорогу новим і більш виваженим людям. Усі гуртуймось до спротиву

НМ
Не москаль

На складчину і це не вперше.Однак опозиція такою, якою вона є нас не влаштовує .Відступіться лідери , які сварками спровокували сьогоднішній стан в країні. Дорогу новим і більш виваженим людям. Усі гуртуймось до спротиву

К
Кусi

"...не е партiйним, проплаченим.." Ще скажи, що кожний приiхав на СВОМУ ОСОБИСТОМУ АВТОБУСI.

Читайте також