Вадим Карасьов розповів про стратегічні цілі Єдиного Центру

16
11

Політолог Вадим Карасьов вступає до лав Єдиного Центру. Про це він заявив сьогодні під час прес-конференції в УНІАН. Він констатував, що це усвідомлене рішення, до якого його спонукали кілька принципових міркувань. Насамперед, це розрізненість та роздрібненість у демократичному таборі.

«Мене не влаштовує ситуація з українською демократією, яка склалася в суспільстві. Наша політична система звелася до ротації у владі між двома силами - БЮТ і Партією регіонів. І зараз ми знову можемо на майбутніх парламентських і президентських виборах зіткнутися з тією ж ситуацією», - зазначив Вадим Карасьов.

Натомість Єдиний Центр, за його словами, опановує модель партії нового європейського типу з колективним керівництвом та лідерством. «Зараз в Єдиному Центрі відбуваються процеси внутрішньої реорганізації. В партії буде лінійка лідерів, буде запроваджено почергове керівництво, рішення прийматимуться консенсусом. Перші рішення у цьому напрямку будуть закріплені уже на з’їзді, який призначений на 14 серпня», - зауважив Вадим Карасьов, додавши, що стати одним з керівників Єдиного центру йому запропонував член президії партії Віктор Балога.

Окремо Карасьов виділив ініціативи партії на виборах до місцевих органів влади.

Зокрема, він підкреслив, що зміни до закону про місцеві вибори лишають за бортом молоді партії, а їхні виборці опиняються без вибору. «Їм немає альтернативи за кого голосувати, бо залишиться лише «партія влади» - ПР, та партія, яка тимчасово усунена від влади – БЮТ. Шансу обратися будуть позбавлені ті представники регіональних еліт, які вступили до цих молодих партій», - пояснив він.

Політолог наголосив, що Єдиний Центр розглядає ці місцеві вибори як шанс до об’єднання, прообразу майбутньої політичної сили європейського зразка і пропонує новим партіям іти на вибори спільно.

«На початку липня лідер партії Віктор Балога надіслав офіційні листи лідерам «Громадянської позиції» А.Гриценку, «Собору» А.Матвієнку, «Оновлення країни» В.Наливайченку, «УДАРу» В.Кличку, де пропонує Єдиний Центр як ресурс для спільної участі у виборах. Втім, йдеться не про об’єднання в єдину партію під назвою «Єдиний Центр». Партія пропонує здобути представництво в органах влади під прапором Єдиного Центру», - пояснив він.

Вадим Карасьов підкреслив, що Єдиний Центр має понад 800 регіональних організацій,  які можуть брати участь у місцевих виборах. Саме тому іншим молодим політичним силам партія пропонує скористатися цим ресурсом.

Коментарі

ТЗ
Турист з Києва

Недавно був на Закарпатті в Ужгороді, Мукачеві, Берегові. Вразило Мукачево. Розмовляв з простими людьми. Вони кажуть, щоМукачево таке охайне і красиве завдяки тому, що Балога і ті що з ним керують вже більше 10 років цим містом. Не можу зрозуміти, чому проти Віктора Івановича частоможна побачити матеріали в пресі. Запитував про це людей. Вони кажуть, що то справа рук недобитків СДПУ(о), які ніяк не можуть пробачити йому, що він цю наволоч прогнав із Закарпаття.

В
Володимир

"...якщо Единий центр виграть вибори хотя би у області , то то буде спасеніе для області..." Во ім'я Віктора Івановича, Ігоря Івановича та "Барви" святої, Амінь...

П
патріот

Юра , ви хоть розуміете що якщо Единий центр виграть вибори хотя би у області , то то буде спасеніе для області , ви хоть бачите що нас чекае , з 1 серпня газ дорожае на 50 процентів , а то значить що якщо тепер хліб стояв 3 гр. , то у вересні буде стояти 7 гр., і так далі , з двох зол вибирають саму меншу , да у багатьох питянях Віктор був не прав , але то наш чоловік , і він скорше порозуміе нашого чоловіка з його проблемами ,я розумію що говорю утопію , бо народ на жаль наш без голови , тому він заслуговуе на то що він мае і буде мати у ближайчому майбутньому , але я бачу що це іде не добре , нові лексуси собі беруть чиновники за кредитні гроші , а наші з вами діти то мають повертати , подивитесь через півроку .

В
Володимир

"...мушу просити обись ушитким указав як упузірувуть набігльовані ниділяшні шнурки! на одноклассніках.ру!" А де бо нє! Туда лем дашто покладь, на тоті сокласники, нараз начнуть ходити, позирати, на оцінки дюгати, гомбички шіліяки трощити... Гет на нич профіль затопчуть. То такоє уйде як і тота "пресконференція" ЄЦ (то я не матюкавуся, тото партію та назвали, прости Господи), лем ош тіпа "віртуальна"...

E
ember

Jetsisty naberut 101 protsentov. Kak kogda to na referendume:)

Ю
Юрій

язиками плескати - не мiхи тiгати...

П
ПАТРІОТ

еДИНИЙ ЦЕНТР ВІЗЬМЕ 50 ПРОЦЕНТІВ , ПОДИВИТЕСЬ , ВСІ ІНШІ ХАЙ УСТИГАЮТЬ ЗА НИМИ ВОДУ НОСИТИ

Ю
Юрій

нно типирь тя мушу просити обись ушитким указав як упузірувуть набігльовані ниділяшні шнурки! на одноклассніках.ру!

В
Володимир

Юрію: Дорас, най лем шнурки ниділяшні набіглюву...

Ю
Юрій

Вова, вступай і ти! тобі теж пресс-служба партії єц пресуху зробить

В
Володимир

Йой-йой... Ну пристроїли політолога, який вірою-правдою служив "помаранчевій" команді при Ющенку та Балозі у СП, створивши потенційний PR-привід. А галасу, ніби Бжезинський чи Аксельрод особисто прийшли...-)

Читайте також