Василь Петьовка: "Я маю чіткі аргументи як голосувати у другому турі..."

9
5

За тиждень в Україні відбудеться другий тур виборів Президента, результати якого багато в чому визначатимуть, як розвиватиметься у найближчий час Україна загалом та Закарпаття зокрема. Який буде цей вибір? Про це та інше ми запитали у нашого земляка, народного депутата Василя Петьовки.

– Василю Васильовичу, скажіть, які Ваші відчуття напередодні другого туру? Можливо дасте якісь прогнози?

– Як відомо, прогнози річ невдячна (сміється). Загалом відчуття нормальні, і я очікую, що закарпатці зроблять прагматичний вибір. Як і українці загалом.

– Особисто Ви будете голосувати у другому турі?

– Однозначно. Як громадянин, 7 лютого я прийду на дільницю і голосуватиму.

– Якщо не секрет, за кого маєте намір голосувати?

– Які тут секрети? Обиратимемо між двома: Віктор Янукович або Юлія Тимошенко. Це не ідеальний вибір, обидва мають як переваги, так і значні недоліки. Але обирати треба. Голосувати "проти всіх", як на мене, це не вибір, а втеча від відповідальності. Для себе я вибір уже зробив: у другому турі я підтримаю Януковича. Я маю чіткі аргументи як голосувати у другому турі.

Перший. Як вивести країну з кризи? Давайте говорити як є: країна в боргах, без бюджету, рахунки держказначейства порожні. Мільярдні кредити пішли не на розвиток економіки, а на "проїдання". Прем’єр Тимошенко ніколи не визнає такої реальності, бо це автоматично обвалить її шанси на президентство. Але правду не сховаєш. Я не говорю, що Тимошенко нічого не робить, вона гарний оратор, яскравий політик, дуже гарно все розповідає і чим гарніше вона це все робить, тим все ближче до дефолту. Тому країні потрібен більш ефективний лідер, який забезпечить стабільність та прагматизм.

Другий. Як наступний Президент відстоюватиме національний інтерес? Один приклад: сьогодні ми платимо за газ дорожче, ніж Європа. А все тому, що в обмін на політичні преференції для Тимошенко, уряд пішов на вкрай невигідні газові контракти з Росією. Я говоритиму мовою фактів: росіянам завжди було важче домовлятися з Януковичем, ніж з тією ж Тимошенко, оскільки пріоритетом залишались інтереси країни. Інший приклад: агресивна поведінка прем’єра під час виборчої кампанії, спрямована, як думають у штабі Тимошенко, на мобілізацію електорату Західної України, насправді загострює питання розколу країни. Переконаний, що це помилка, яка може дорого коштувати Україні.

– Чи це не означає, що сьогодні Ви повністю підтримуєте ідеологічні постулати Януковича та Партії регіонів?

– Зовсім ні. Казатиму чесно, я не поділяю частину принципів Партії регіонів, зокрема щодо двомовності. Але Янукович, на відміну від Тимошенко, не лукавить, не каже на Галичині одне, а в Києві і Москві робить інше. Зрештою не Янукович вирішуватиме питання державної мови в Україні – це прерогатива конституційної більшості парламенту, рішення якої має бути затверджене на всеукраїнському референдумі.

– Чим ці вибори так важливі для Закарпаття, як багато хто говорить?

– Дякую, що дали продовжити думку. Йдеться про третій і не менш вагомий принцип вибору-2010, а саме з якими командами йдуть у Президенти Янукович і Тимошенко? Це питання особливо актуальне для Закарпаття, я поясню чому. Так складається, що кожен голос на цих виборах за Тимошенко – це голос на підтримку повернення Медведчука та його людей на Закарпаття. А тут його правління пам’ятають найяскравіше: це були часи погроз, рекету, фальсифікацій виборів. Я не бажаю такої перспективи для нашого краю і це моя позиція.

– Тобто Ви особисто агітуватимете за Януковича?

– Не треба ні за кого агітувати. Закарпатці мудрі люди, вже давно визначились і результати першого туру тому підтвердження.

– А як Ви можете прокоментувати ту інформацію, що члени Єдиного Центру заважали "Партії Регіонів" у першому турі, про що заявляли Мошак Сергій Миколайович та Москаль Геннадій Геннадійович?

– Важко коментувати якусь нісенітницю а тим більше думку не членів "Партії Регіонів" і взагалі хочеться сказати, що дуже погано, що деяка килька думає, що вона оселедець.

Коментарі

Ч
ЧИСТИЛЬЩИК

ШО не депутат -то дегенерат

І
Іван

та шо ви ниєте, він чьотко сказав, ош Янукович ліпше як Тимошенко, ай бо не з ушитким він із ним згоден. Я за Петьовку, і за Яника

П
Путьовка

Резко барвисті перефарбувалися

Ч
ЧИСТИЛЬЩИК

Быдло голосуй за меня - вашего пахана и пахана ПР.

К
Кошка

згодна, і я тоді за Януковича. думала проти всіх, але як то, треба щось обрати

Читайте також