Вбивця школяра з Нижньої Апші вийде на волю

28
49

Львівський апеляційний суд пом’якшив вирок вбивці школяра із Тячівщини.

Раніше Mukachevo.net розповідало, що в 2018 році, під час сварки, 14-річний хлопець наніс ножем своєму товаришу численні удари в шию, від чого 9-класник й помер на місці.

Під час судового засідання досліджено висновок експерта, де чітко вказано, що «під час інкримінованих йому дій, обвинувачений не страждав на гостре психічне чи хронічне захворювання, недоумство, міг усвідомлювати і усвідомлював значення своїх дій та керувати ними».

Однак Мукачівський міськрайонний суд визнав неповнолітнього винним у вчиненні злочину за статтею 116 ККУ, а саме в умисному вбивстві, вчиненого у стані сильного душевного хвилювання. Тому, школяра покарали 3 роками і 6 місяцями ув'язнення. Також, суд стягнув на користь потерпілих 1,5 млн грн моральної шкоди.

В пресслужбі Закарпатської обласної прокуратури, зазначають, що погоджуючись з цим вироком, як сторона потерпілої, так і прокуратура подали скарги до суду апеляційної інстанції.

Прокуратура вимагала скасувати вирок суду, постановити новий та засудити особу до 15 років позбавлення волі. Захисник обвинуваченого подав скаргу, в якій йшлося про пом’якшення вироку.

Як розповів Mukachevo.net адвокат, вчора, 11 лютого Львівський апеляційний суд не лише залишив у силі рішення Мукачівського суду, а й пом'якшив покарання на 6 місяців. Тобто раніше суд призначив йому покарання у вигляді 3,5 років, а Львівський апеляційний пом'якшив до 3.

Водночас слід зауважити, що про обрання запобіжного заходу може йтися лише в тому разі, якщо рішенням касаційного суду буде призначено новий судовий розгляд.

Адвокат додає, що потерпілі будуть подавати апеляційну скаргу до Верховного Суду, але, на жаль, ця процедура займе багато часу,

Через таке рішення через місяць, 24 березня підозрюваний вийде на волю. Сторона захисту боїться, що підозрюваного випустять, а той просто зникне.

Нагадаємо, у грудні минулого року суд дозволив випустити хлопця під заставу 160 тисяч гривень, через що селяни перекрили трасу Мукачево – Рогатин у селі Нижня Апша. Згодом Хустський суд змінив ухвалу.

Усі деталі про жорстоке вбивство, в якому підозрюють 14-річного закарпатця, читайте у нашому окремому матеріалі


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

М
Мурат

Братка поздравляю тебя с освобождением. Мира и благополучия тебе и твоим родным! Крепкого здоровья и много счастья в этой жизни!

ВБ
Вітьок б

Тому пацани цінуйте своїх рідних та й близьких людей. Не страждайте беспредєлом у цьому житті, не провокуйте інших і сами не ведитесь на усі які провокації у цьому житті, воно того не варте. Ні в могилі, ні у тюрьмі. Подумайте о рідних Живить у цьому житті порядочними, щоб вашим батькам не було соромно за вас. Не судить інших не зная правди, да і зная краще промовчати, бо сами не знаєте як ваше життя може перевернутися і же ви можете оказатися. Пацану хочется пожелать як найбільше терпіння та й не падать духом. Щоб жив у цьому житті тільки порядочним і не везтись на усі якій бруд у цьому житті, воно того не варте. Сам пройшов через це усе, й нікому не пожелаю.

ВБ
Вітьок б

Прочитавши деякі комментарії, вспомнил свою же сітуацію. Сам є бувалим арестантом, ще в 2006 году було мені тоді 20років й сидів за такуж сітуацію як у пацана.. Повівся на одного дебила, й він без безмозглий і я дурак що повівся на його провокації і просрав 5 років свого життя, конечно обійшлося без ножових, но така сама самая сітуація була як пацана, словесні образи в мою сторону тай близьких і мені тупо зірвало кришу, и заглушил його кулаками й камнем, сам незнаючі як так сталося, але сталося. Правда упаяли мені 10 років, а вуйшов через 5 років під удо у 2011р. Кто сидів у ті часі верняк знавуть мене. Як ні як 5 років загубилися у тюрьмі, і все і за однієї помилки і провокації. Тому хочу сказати вам, не судить та й сами не будете асужденні, бог на небі й він нам усім суддя, всякі сітуаціі бувають у цьому житті. Хто сидів порядочним, той мене точно зрозуміє. Є і порядочні і нормальні люди, але не всі ми ідеальні, у кожного є помилки у цьому житті, у кого маленькі, у кого велики...

Б
БРАТВА

Родной салам тебе от братвы с Полтахи, и до нас дошли хорошие вести. Все вместе ждем твое освобождение и держим кулаки за тебя! Побольше бы таких как ты порядочных пацанов! Побольше фарту тебе в этой жизни, побольше хороших и надежных людей рядом и поменьше гнилых людей и всяких провокаторов, непутей, чертов, с*к и бл*дей в этой жизни! Мы о тебе не забудем братан))))) Людскому крепнуть и воровскому процветать пацаны!!! Порядочному люду всех благ!

А
Анатолий

Вы что видите что бы тут кто-то кого то называл святым или своим кумиром? Убийство конечно не оправдать , ведь это убийство. Но тут люди пишут что 3 года вполне адекватный срок как для человека, который совершил убийство будучи 14 летним. Я конечно не знаю самой ситуации хорошо, но если читать нижние комментарии про (погибшего) и это правда, тогда всякое может быть и у пацана заклинило. В жизни разные ситуации бывают, и психика тем более несовершеннолетних намного слабее чем у взрослых и просто может здать. Просто жаль и погибшего так как был молодой, хоть и (борзым беспредельщиком как ту выразились ниже) и тоже жаль молодого пацана так как в тюрьме просиживает свои года. Надеюсь все улажется и у родителей погибшего и у осужденного. Желаю всем мира и добра.

ДН
До нижнього

Тому цен сятий ваш кумир нанiс 27 ударiв ножем??? Убитий був борзим, тому вiн його провчив? Ще за це йому вручiть героя краю !!

СМ
Сірьога Мукачево

Згодний з нижнім коментарєм е дуже багато таких беспредельщиків як померший, царство йому святе.. І це не тільки у Ніжний Апші таке, це і по всій Україні, ходять думавуть шо їм усе позволенно пригають на усіх, провокують іншіх. Це в осному таке у школах є, цей галімий беспредєл! Потім такі беспредельщики либо у могилу як то кажуть, либо у тюрму, тай в тюрмі таких одразу поломать, бо це не приємлемо у любих кругах. Знаву сам случай, був в нас в Мукачеві такий же беспредельщік ще у 2013 році, теж провоцировал всіх пригав на всіх, тім більше молодших. Пацани зібралися тому беспредельщіку надавали люлей як то кажуть і успокоївся. 2 роки сидів тихо, потім знов начав до молодших чіплятися. Один пацан побив його дуже файно, а той "блатний беспредельщік" накатав заяву на пацана, і пішов молодий та й нормальний пацан по етапу на 4 рокі за розбій. Саме за таких беспредельщиків страждають люди, і нормальні пацани попадають у тюрму. Тому батьки, вчить своих дітей правильної жизні, бо життя одне..

НЗ
Не знаву правди, але

Он внизу людина пише, що труп жив по бєспрєделу і усі тільки чекали випадку. Якщо його батьки жили по бєспєдєлу і не научили життю, то як кажуть злі якики, собачі собаче життя. Зараз багато малолєток думають, що їм усе дозволено, так живуть їх батькі і вони це бачать. Батьки, не робіть пакості іншим і не вчіть цього дітей, бо що посієш, те і пожнеш.

ДН
До нижня апша

Ти юот , не прикидайся тим , ким не є. Ти з іншого табору . Видно за кого тянеш . Дуже тянеш. На твоїх рідних то чекай , що захищаєш. Хоча , можливо, тобі вже діватися нікуди .

О
О

Нехай його візьмуть до школи, там де навчаються діти тих суддів, учителем праці, або в дет.садик, де їхні онуки, сторожем

Ю
ю

цікаве твердження, що важливим є 27, а не 30 ножових ударів....Точно як у адвокатів Зайцевої, шо кіби люди не було на перехресті, і Туарега, то она би просто проїхала...Блін, то маньяк. Крапка. Ще одне дебільне твердження "с кєм нє биваєт". Зі мною точно таке "нє биваєт". Може, там у норців і морди май часто б'ють, но шось різанина каждий день ся не стає....

І
Іван

Ромолус і Ремос кормила вовчиця груддю а руминрв членом! Це гавно неадикватне циганське мрзене, сміття за 27 ножових має повічно сидіти! Це маньяк неврівноважиний!

П
Правда

Так она та девушка живет у них его ждёт пусти здохнет тварь он и так йейо зарежет пусть там будет 50 ножевых ранении она может и не виновата но кто если б была она нормальная будет ждать маньяка я б хотели спросить у нейо что она думает не боиться она что он из злости обманывает просто хочет отомстит он же невменяем или как там гаварили его родителе тоже так себе люди которые некого не любят они очень фальшивые кроме себя не видит некого я думаю что он выйдет и опять сядет обратное он же псих его мама водила лечится но они скрывают это

НА
Нижня апша

Знаете как гаварят о мертвых либо хорошее либ ничиво.. но я не магу не написать ведь умерший андраш (Поп) был самым наглым и борзим в нашей школе уж ято знаю я там учусь. Кто из нижней апши и учится в нашей школе поймет о чом я гаварю. Не думайте что я хачу кавото оскорбить просто скажу на чистоту как оно есть. Поп(Погибший) ко всем придирался к кому хотел без причини и бил по приколу кого папало и я из числа тех тоже к кому придирался бывала забирал деньги у младших. к старшим он не лез так как боялся. Все панимали что рано или поздна найдется на него кто то кто ево угомононит. вот и нашолся так как случилось это убийство. Все панимали что все к этому шло ведь он сваим поведением всех правацировал. Не буду защищать турду но он ни к каму не лез без причини был нормальным и порядочным пацаном многие его уважали сам лично не был очень хорошо с ним знаком но пару раз пересикались.

НА
Нижня апша

Смешно пачиму администрация сайта удаляет мои коментарии. Мало кто из пацанов в школе вам скажет ету правду потому што боятся что на них буду косо сматреть. Но те кто знают каким умерший андраш(поп) был плохим и борзим и наглим поймут меня. Конешно правильно что турда отсидел 3 года за убийство ведь это убийство. но никак не пажелаю иму больше сидеть.

НА
Нижня апша

Знаете как гаварят о мертвых либо хорошее либ ничиво.. но я не магу не написать ведь умерший андраш (Поп) был самым наглым и борзим бидлом в нашей школе уж ято знаю я там учусь. Кто из нижней апши и учится в нашей школе поймет о чом я гаварю. Не думайте что я хачу кавото оскорбить просто скажу на чистоту как оно есть. Поп(Погибший) ко всем придирался к кому хотел без причини и бил по приколу кого папало и я из числа тех тоже к кому придирался бывала забирал деньги у младших. к старшим он не лез так как боялся. Все панимали что рано или поздна найдется на него кто то кто ево угомононит. вот и нашолся так как случилось это убийство. Все панимали что все к этому шло ведь он сваим поведением всех правацировал. Не буду защищать турду но он ни к каму не лез без причини был нормальным и порядочным пацаном многие его уважали сам лично не был очень хорошо с ним знаком но пару раз пересикались.

Ч
Чередапь

Та й Балога уже з опзж

НК
Нижньому коментарю

По перше не 9-річна, а 16-річна тобто на рік-півтора старше обвинуваченного на той момент не 30 ножових а 27, якшо ви не читаєте правильно інформацию яка надана на цьому сайті краще сюди узагалі не заходьте, та й не позортеся. По друге як що ви не образований краще не відповідайте і не пишіть сюди бо ви водите людей у заблужденніє, но усе таки напишу, румуни то не цігани якщо ви не знали, то є романи, даки(Потомки Римлян), як і італійці , еспанці і.т.д, також і османців(турков) так як Румуния була під владою Османскої Імперії довгий час. По третье думайте шо Ви пишите, як би вам случайно хтось пальци не поломал або руки, ну і бог вам судья, шо я вам ще можу сказати. Таких як Ви "диванних героїв" або "рембо" називайте як хочете, дуже багато. Дивіться щоб Вас життя не поламало, воно ломає болючіше як людина. На цьому все, всього доброго. (Петро)

Н
Нижньому

Ви тоді і до лікарів не годіть, Бог Вас вилічить! І школу не водіть дітей Бог їх навчить! Циган з нарко сімї 30 раз штрикнув дитину 9 річну , яка нахер провокація,киби ти мені то в очі сказав шо пишеш, яби тобі два пальця поламав !

П
Петро

Повністю згодгий з коментарієм де писав (Юрий) ниже, він вже відсидів своє, треба себе ставити й на місто обвинуваченого. Бо всяке у житті буває, і всякі провокаціі та й сітуації можуть бути. Не нам судити його, бог кожному судья.

П
Правда

Пусть он выйдет и как на конференции сказали что это все и за девушки пусть ийо зарежит ??? потом его родителе будут бегать что это она виновата она над днём издевалась

НА
Нижня апша

Мало кто из пацанов скажут то што я сказал так как боятся что на них будут коса сматреть. но те кто знают кто такои был погибший и каким он был те меня паймут

Р
Ромаріо

На жаль, через зелену і ОПЗЖшну наволоч судова система в Україні не працює, інакше таку дегенеративну погань як Шоні Майдаун, та його племінника-вбивцю з Нижньої Апші давно би засудили на довічне.

М
Майдаун

Перебачте ня люди за што я свиня лісокрадська,тупа безграмотна нинашто нетрібна пянь.Я визнаву ош я неваловшне созданіє,яке годне лем срати туй у коментах,пити паленку,добватися крокодилом і нюхати клей,а пак жебрати по зеленому базарови субі на інтернет і очерідну дозу.

М
Майдаун

Марго схроновська11:00,займися даякув роботув.Хотя ліпше не треба бо ти і вся бандеромразь то дегенерати! В схрон ти інтернет завели?Імиш мандавошки свої і кліщі коростяні,блювото псяча!

Ю
Юрий

Извините меня, но вы не думали что на тот момент он был ребёнком? 14 лет? Сколько вы хотели чтобы ему дали? Я не на его стороне , просто увидел что мой сын читает , и он спрашивал а если бы было наоборот ? То как бы поступили ? Тоже самое, почему вы не ставитесь в положение и виновного , 14 лет бля*ь . Да если бы он сделал это сейчас он как бык. Мне жаль родителей Попа. Но все эти суды и адвокаты трата денег . И по закону за хорошое поведение пускают под одно третье.

С
Справедливий

А тепер задумайтеся , БАТЬКИ , якби таке сталося з вашим сином і йому цей "винуватий на 3,6 років засудженням до тюрми і відсидівший по СІЗО , практично 95 % часу" ..... ВІДРІЗАВ ВАШІЙ ДИТИНІ ГОЛОВУ і НАНІС ВЕЛИЧЕЗНУ КІЛЬКІСТЬ НОЖОВИХ ПРОНИКНЕНЬ ??? Вердикт один . Хай це станеться з дітьми того судді (суддів) . Або ..... дійте самі , бог вам не допоможе .

ДН
до нижнього

Алкашоні, не переживай псяра - як тебе імають, то впаяють тобі мінімум пожиттєве! А поки що радій, що випустили твого родича.

М
Майдаун

Што ся чудувати про львівшький ссуд!?Галіцаї усе почитали маньяку-вбивць!Чудо што вятровічі,дріздіви не гойкають,што то херой,што нелюдь-вбивця боровся із румунськими сепаратистами.Ще назвуть його погоняловим вулиці і памятник му поставлять!

СТ
суддя тупицький

тут мені портнов підкинув ідею - перевірити на конституційність право на освіту громадян України. Поперше, вилупки сього народу у 5-6 років не є громадянами, вони є тільки послідом. Тому освіту мош давати лише з 16-років. Так само про медицину - з чого взято, що ця місцева фауна повинна лікуватися? От суддя правильно зробив, що випустив цього антихриста - він буде колошматити цілий район, і людям не до судових реформ буде, а будуть весь час напружені, ходити тверезі, з монтіровками у рукавах, по 2-4-ро, посеред улиці, будуть лягати спати скоро, а не болтатися дись. Як у фільмі "тихе місце". Головне, щоб це не зарізало когось із суддів, прокурорів, гб, митників (як не як, нас багато і нас не подолати - так співало бидло?).

Р
рок

Заперевальні воняки рулять.

М
Михайло

Нащо потерпілі подали на апеляцію? так би й сідив собі 3.6 й мали гроші моральну компенсацію, а не 3 роки

Р
ромаріо

Судова система в Україні не працює, інакше всю медведчуківську петушню, включаючи мене, давно би відправили під шконар разом з нашим трухлявим паханом.

Р
Ромарыо

Слава Богу союза не є ,бо мене би за туніядство і содомію посадили

Р
ромарыо

от у росії судова система ліпша, от навального засудили?Засудили. А у нас лем канали може Зе отключати, бо суди медведчука-портнова гейропські!

7
77

Він думать шо з ним буде якшо уйде? Люди то не суд а буде правосуддя кров за кров.. я си так думаву.

Р
ромаріо

А ви від цього 30 ти літнього недорозуміння історіі під назвою “Украіна” очікували якусь іншу судову систему - в Укросомалі по-інакшому не може бути. Амінь.

Ч
Чорний

ут походу одни непути и черти коментарии пишут. Брат мой черный с Харькова всегда на связи. Успехов тебе в дальнейшем!

Д1
До 19:48

В 1922 роцi з такими легко наводили порядки, як з вбивцею так i суддею, Але на западi сказали, що це репресii!

Р
Румин

Підерас, як того виродка конченого мож випустити? Коби ще хоть 2х діти зарізав??

ОЗ
Око за око

Святі книжки пишуть, що Є справедливіший суд.

ЯВ
Я в шоці

То як треба гроші любити,аби продатися і винести таке рішення...В наш час не дивно,що судді продажні,але має бути якийсь моральний тормоз,не все можна за гроші купити.

!
!!!

Щє сопляк не здох!

Я
Я

Слава БАНДИТКРАЇНИ! ВБИВЦЯМ СЛАВА! ГЕРОЙ народу!!! Орден йому!!!!

Ф
ФГ

Братуха поздравляем со скорейшим освобождением! Централ Закарпаття

С
суддя

но шо ви так, він же не моє каліча убив? Треба бути милостивим, от кіби запалив епіцентр, наприклад, то довічно би дав.

І
Іван

Порізав звіряче дитину яка його нечіпала! Це звір!

С
Суддя

Та ще го там не завалили у тюрмі?

І
Іван

Ще один покидьок на волі! Най го там сокотять або най тікає до своїх племенитих в Руминію, бо імлять го !

Читайте також