Вчасно введений надзвичайний стан врятував сусідні країни від COVID-19

17
24

За останній тиждень в сусідніх із Закарпаттям європейських країнах, спостерігається різке зниження виявлення нових випадків інфікованих на Covid-19.

Зокрема в Угорщині вчора, 17 червня, зафіксували лише 1 (один) новий випадок вірусу за добу. Сьогодні з таким самим результатом звітує Словаччина.

Експерти вважають, що це є результатом вчасного запровадження режиму надзвичайного стану в цих країнах.

Наприклад, уряд Словаччини через загрозу поширення епідемії увів надзвичайний стан по всій території країни з 12 березня. Цікаво, що тоді у Словаччині було зафіксовано всього 10 (!) випадків захворювання вірусом Cоvid-19.

Станом на 18 червня - 1562 інфікованих, 28 смертельних випадків.11 березня уряд Угорщини також оголосив надзвичайний стан з метою боротьби з поширенням нового коронавірусу. На той час в Угорщині було зафіксовано лише 12 хворих на вірус. Станом на 18.06.2020 - 4079 випадків, 568 - смертельних.

Трохи псує статистику ще одна сусідка - Румунія, яка перебувала в режимі надзвичайного стану з 16 березня. Тут досі фіксують 300+ інфікованих щодоби. Але й цьому є певне логічне пояснення.

Справа у тім, що надзвичайний стан в країні запровадили коли в Румунії були інфіковані коронавірусом вже 4057 людей, 162 – померли. Станом на 18.06.2020 статистика наступна - 23 080 інфікованих, 1473 - померлих.

Тут слід також взяти до уваги, що досить значна частина румунів заразилися за кордоном – більшість з них в Італії, а також у Франції, Іспанії та Німеччині. Понад 4 мільйони румунів працюють в Західній Європі, і сотні тисяч повернулися, коли почалася епідемія коронавірусу в Європі. Тому "надзвичайний стан" не спрацював у повній мірі.

Утім навіть ці наявні показники є значно меншими, ніж в Україні, де щодня фіксують 700-800 нових випадків інфікованих на коронавірус.

Підтвердженням є графіки кількості інфікованих, які знаходяться у активній фазі. У всіх трьох країнах кількість активних хворих невпинно знижується. У Румунії - з початку травня, у Словаччині - з кінця квітня, так само як в Угорщині.




Натомість в Україні ця "крива" невпинно йде вверх починаючи з кінця березня 2020 року. Саме в той час, коли була крайня необхідність та сенс вводити надзвичайні заходи по всій країні.


Згідно з чинним законодавством, рішення РНБО про запровадження надзвичайного стану вводиться в дію указом президента, а потім його має затвердити Верховна Рада.

Утім такого вольового рішення чекали від Володимира Зеленського марно.

Максимум на що спромігся уряд - це запровадити режим "надзвичайної ситуації" в Києві, а також у кількох областях. Саме "ситуації", а не спеціального режиму, що передбачає низку обмежень з метою запобігання поширенню коронавірусної інфекції.

Сам Володимир Зеленський тоді заявив, що можливе рішення про введення в Україні надзвичайного стану якщо і буде ухвалене, то не як політичний крок, а для захисту громадян. Він також звернувся до невідомих "деяких політиків", дорікаючи: "Ви говорите, що влада введе надзвичайний стан, щоб під шумок протягнути якісь непопулярні рішення".

Таким чином, "непопулярне" рішення глава держави не прийняв. Час було згаяно. Наслідки очевидні.

Нагадаємо, від п'ятниці 19 червня, на Закарпатті посилюють карантин.

Загалом за минулу добу на Закарпатті виявлено 74 випадки коронавірусу.В Україні за добу виявлено 829 випадків COVID-19


Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

К
коко

балога виходь на розмову до народу а не в синяку сміття збирати і гриби тварюка.

М
Майдаун

Менджул дай П’ЯТЬ!михал то тот львівянин,што увезли го в Мукачево та потерявся! михал,то ще тот дегенерат,який по схронах ще дотипирь бореся!

ПЗ
Попандопуло зі Львова

Пудкарпацький я гукан,і алкаш і наркоман,у науках всіх я спец,май розумний шо п..здєц,презераю галечан,люблю Путю і Кацапстан і так сам як русня лем на фляшці сиджу я!!!!

ПЗ
Попандопуло зі Львова

Українців патріотів,ніякий вірус не візьме,даю вам патріоти лайфхак!!!Щоб не піймати той вірус,треба вхідні двері и капуру пофарбувати в жовто-блакитні патріотичні кольорі,ще намагайтесь як умога частіше надягати і носити вишиванку,коли лягати спати треба щиро заспівати наш Гімн України!!!А ще само краще,треба відмовитись від того москальского газу який потрапляє до нас в оселі українців,бо дурять нас,що то словацькій,а в Словакії нема газу,я як справжній патріот давно вже позрізав в себе ці труби газові,щоб до оселі не потрапляв той москальский газ,а хто так не зробив не патріот і не любить неньку!!!

М
Менджул

Михал хуже коронавируса.откуда ун такий взявся?

М
Михал

Майдан хуже коронавируса.откуда таки висери беруться?

СЗ
Студеный Звур

Майліпшоє ліченіє уд коронавіруса йсе обіцянки Зеленського , намазані на хліб вмісто масті.

М
Майдаун

13:36,а щи хтівім ты повісты ош ууеее буеее мее тото.йоу боу вать всpaть хосен мосен палинка штрімфля хаща рубати! пак сяк ціганяк боло боло ипен дрипен еть кедь гароу,йой докус ня погребло но нич завтра продовжу сам з собов ся вадити уее ее уе буу муу русыні цыганыны!..

М
Майдаун

13:36,ты чм@ не родилося,ты вкотилося.І то по случайности бо коли твоя матка-шльондра отсасувала у бомжа в схроні вонячому то мацнулася межи лаби францюваті і таким чином зачала тебе викидишу недоразвитого і повного дурка!

С
Степан

коли не дай бог ваші рідні будуть повертатися від ковіду з лікарні в пакетику ой як ви почнете нити, що влада не закрила всіх вас в хатах...

РУ
Роман Ужгород

К полудурку 12:34 - вообще то в отличии от тебя я коренной унгварец, хоть и родился в семье бурятов в Усть-Залупске.

М
Майдаун

12:14,бандерувцю лепавий, неваловшенісь собі погонялово придомати,а пишеш под чужим ніком.Вам галіцаям не привикати до зарази у вас тріпер з вами фурт та і ви самі зараза схронолепавська!

РУ
Роман Ужгород

Лучшее средство от коронавируса - настойка боярышника и блины на лопате, и никакого карантина не надо. У нас на России давно это практикуется.

C
cecslrf

Ну шо пишуть дурне шо вчасно введений стан був в інших державах ! А в нас тоже був введений стан 13.березня наскільки помню,та в нас вірус засів верхоній раді.Бо в других державах вийшли з того стану .

Я
Я

Люди,“Роман Ужгород”,“Петро”,“Вірус у владі”,20:29,20:36 ПОВНІСТЮ ПИШИТЕ ПРАВДУ,ПІДТРИМУЮ! Но што будеме робити?Будемо і далі,як барани мовчати!? Врачі закрийте писки бо ви в долі і ви інструмент! Ви прекрасно знаєте,што се фейк,ничорта не робите,а навпаки брешите і розпалюєте страх у люди!

7
777

100% брехня.Занижають цифри щоб позбавитись карантину.Бо знають до чого то доведе державу.А у нас то вигодно комусь.Опустити народ до ручки оби боло ним легше манiпулiровати.Плюс iще i заробити собi на сьому.Без конкуренцii.Алiгаторам дорога а народ в п..дi.

РУ
Роман Ужгород

Странно как то с этим вирусом выходит в Беларуси не вводили вообще карантин и населения там почти столько же как в Венгрии где вводили карантин,так в Беларуси еще меньше умерших от того вируса чем в Венгрии!А все там в Европе и мире гнали на Швецию и Лукашенко,что они у себя карантин не ввели.А у нас в Украине вдумайтесь по 4000 человек в год умирает от туберкулеза,так не то,что карантин,так наоборот закрывают много туб.диспансеров!А еще у нас в Украине по официальной статистике почти вдумайтесь только почти 2 000 000 больных гепатитом вирусом В и С,около 500 000 вирусом гепатита В который смертельный и не лечится просто печень разлогается и 1.5 млн с вирусом гепатита С который лечится,но дорого и долго.А тут блин Ковид 19, и давайте всё и всех по домам закроем!Украина страна мировых экспериментов похоже.

ВУ
Вірус у владі

Коронавірус це ще один легкий шлях для залишення чиновників які сидять в області при владі. З обласного бюджету виділено понад 150 мільйонів на закупівлю засобів захисту, дизінфекторів медичного обладнання. Всі ці кошти успішно дерибанять закуповуючи товари за цінами що у декілька раз вищі за ринкові, хіба так має бути у такий важкий час. Де контролюючі органи і керівництво області???

П
Петро

Влада то пустоє місто , продали у нас все , одно не понятно што тепер ті в окопах захищають ,теперь нам очі вірусом замилюють своїм карантином-козли !

Q
Qwerty

Может хватит уже издеваться? Сами жируют на доплатах за опасные условия труда, а тут хоть сдохни. Задолбали с этой брехней За прошлые годы статистика где по умершим от вирус.инфекций? Раздули хрен знает что

C
cecslrf

Того Шмигаля треба гнати з влади ,бо зашмигалився !Ні з того ні з сього запровадити карантин до 31 липня,небось сам злиняє десь відпочивати.Як та наш Президент ізоліровася ,не рішає нічого клоуни ,з людьми так поступати ,доїграються,шо народ взбунтуєся.Шо вибрали то маємо,як кажуть бачили очі шо вибирали.

Я
Я

Автор сього опусу -ПРОВОКАТОР І МРАЗЬ! Се всьо маніпуляція,подтасовка і БРЕХНЯ!Який іще ти треба карантін!? Оби люди в газові камери закрили!? Чому не пишеш про Білорусь,Швецію....Што умерли держави!?А в Швейцарії наробили корпошовів тілько,што не знавуть де їх дівати! ЗА ЧЕТВЕРТИЙ МІСЯЦЬ,ДАЖЕ ПО ЇХ МАНІПУЛЯТИВНУЙ СТАТИСТИЦІ ВМЕРЛО 953 ЛЮДИНИ!Задумайтесь,на 40 млн. НІЄ НИЯКОЇ ПАНДЕМІЇ!ВІРУСУ УЙМА!СЕ Є ГЕНОЦИД РОДУ ЛЮДСЬКОГО!

О
Олег

Дебільна влада ,дебільна країна !!!

H
H

Розвод 100 процент.люди не ведіться

Читайте також