Вчителька з Мукачева довела учням, що ЗНО можна здати на 200 балів

20
34

Ганна Федосеєва з Мукачева склала на 200 балів ЗНО з двох предметів хімії та біології, аби довести школярам, що це можливо.

Репетирорка з Мукачева на Закарпатті Ганна Федосеєва отримала обласну відзнаку за експеримент: вона склала ЗНО з хімії та біології на 200 балів, аби довести учням, що скласти ЗНО на найвищий бал — просто і можливо.

Про досягнення вчительки розповіла директор департаменту освіти і науки Закарпатської ОДА Ганна Сопкова. За фахом Ганна Федосеєва вчителька інформатики, хімії та права, доцент Донецького університету, в минулому — мешканка Макіївки Донецької області.

"Ми вирішили відзначити експеримент пані Ганни і нагородити її разом із випускниками закарпатських шкіл, яких традиційно нагороджуємо в Закарпатській ОДА за найвищий бал зі ЗНО швейцарськими годинниками та ручками “Паркер”, - розповіла Ганна Сопкова.

 

Сама вчителька каже, завжди розповідає дітям про власний досвід, і тепер вона знає, що скласти ЗНО на 200 балів легко і можливо.

Решта переможців з написання ЗНО на Закарпатті — це випускники сільських загальноосвітніх шкіл - Аделіна Федак, випускниця Лучківської ЗОШ (Мукачівщина) та Валерія Кашмей, випускниця Великоберезнянської гімназії. Обидві дівчини стали студентками, Аліна Федак навчатиметься у Національному медуніверситеті ім. Богомольця, а Валерія Кашмей - в Буковинському університеті.

Коментарі

О
олена

а хто би сперечався? маючи за плечима інститут, досвід викладацької роботи, то була б ганьба і не скласти))))

В
Василь

Нащо тупаку диплом?

D
Dmytro

до 07:39: я повністю з Вами солідарний, але в сучасних умовах стара система не має шансів. Проблема в батьках, які не докладають зусиль, щоб їх чадо навчалось. Діти з садочку бігають в телефоні і зовсім не для того, щоб довести Гіпотезу Ходжа для прикладу. ЗНО це шанс в життя таким дітям. Вони не здадуть іспит в звичайний вуз по питанням, які були 100 років тому. Вони вважають, що вони "венец еволюции" і поняття не мають, що вивчають матеріали тисячолітньої давності і новітня наука попереду них на декілька на століть і вони про це ніколи не дізнаються. Дайте хоч певній частині дітей шанс здобути хоч якусь освіту і навіть безпідставну самоповагу. Вони і так знають, що цей диплом в житті їм не пригодиться, просто не розуміють чому. При тому проживуть життя сміливіше і з певною надією. А комусь може і пощастить і він повірить в свої сили.

КЙ
кочало йовжі йовжійович

Дебілка из даунбасса. Што туй уповіш? Нич. Исе таги би Ґаррі Каспаров уграв партіу уд учня 5го класу. Не усіх дурних война забрала

М
мукачівець

болванська система,а не болонська..

Д
Дмитру

ЗНО на порядок дає гіршу освіту, ніж "стара корумпована система". Сьогодні корупції значно більше, аніж колись. Поспілкуйтеся з викладачами вузів, і вони вам розкажуть, що протягом 1-го у курсу у вишах свої зусилля потрібно витрачати, аби надолужити знання середньої школи. Нинішня система спрямована на запам"ятовування, а не на розвиток творчого варіативного мислення. Болонська система, попри яскраву і "прогресивну" мішуру, вирощує примітивних істот.

S
strijko

Ліпше бисте росказали за дівочок які вони розумні ,та як мож так файно ся вчити.Поділилися би своїм опитом серед таких же сирохманів . А ви нам туй тьотю чічану указуєте. Сися тьотя най ся посеревнуєся із тьотями і дядями з департаменту освіти і науки Закарпатської ОДА , тоди буде видко хосен .

D
Dmytro

Виражу думку, яка не прийде Вам довподоби. Кількість університетів в Україні явно не відповідає кількості освічених осіб, які повинні здобувати там вищу освіту. Але дуже добре, що їх є така кількість, бо це дуже позитивно впливає на освіченість. Освіта завжди йшла "з-під палки" і завжди вважалась основою розвитку. Титанічними зусиллями людина йде ламаючи себе шляхом розвитку. Наш край ніколи не славився освітою. До прикладу роки заснування перших ВНЗ: 1658 - надання Києво-Могилянському колеґіуму титулу "академія", 1784 - ЛНУ, 1945 - УжНУ. Тільки всіми ненависний "совок" дав Закарпаттю перший університет, в тому числі кадри з інших республік, при тому, що в могилянці вже майже 300 років видавали грамоти. Продовжуйте далі прикриватись йододефіцитом і "нереально здати ЗНО", або беріть своє майбутнє в руки.

D
Dmytro

Стара система занадто корумпована і не життєздатна. Як діти, які не можуть тестами набрати 40 балів із 100 здадуть справжній вступний екзамен в університеті? Ніяк, навіть групу не наберуть. З огляду на тенденції, можливо будуть 500 балів вводити і 400 давати по замовчуванню, бо тоді студент може сказати, що він набрав 432 із 500, а не 132 із 200. Буде казати, що 86.4% набрав, а зараз тільки 66%. Правда яка цікава математика? Ніхто не рахує, що реально набрав 32 бали із 100, бо це вже тільки 32%, з яких 20-30% вгадані, бо це тести і доведень не потребують. Дітьми потрібно займатися, а не залишати наодинці з інтернетом щоб росли як бур'ян. Сподіваюсь популярно пояснив чому саме така система освіти в Україні і чому вона не "валить" учня як всі звикли жалітись, а тягне наверх.

D
Dmytro

При цьому 20-30 балів можна набрати вгадуючи тести. Залишається від 2-ох до 17-ти балів в середньому зароблені клопіткою працею учнів. Шоковані? Не зліться, бо це середнє реальне значення 2-17 із 100 можливих. Є, звичайно, дітки з вищими балами, але їх мало і в середньому виходять саме такі цифри. Є багато причин таких результатів, не будемо вдаватись в деталі. Уявіть собі, що з такими балами (2-17) учням закортить поступати в університети. Куди їх візьмуть? Прийдеться переакредитувати університети в ПТУ. ЗНО - це система, яка дає шанс дітям з рівнем навчання вище середнього (више 140 балів) отримати освіту і можливо змінити своє життя. Хто і як користується цією можливістю - це питання інше. Але факт в тому, що володіючи знаннями і за відсутністю коштів будь-хто може здобути освіту. Більшість критикує систему ЗНО навіть не розібравшись в ній. Спробуйте на собі - це не так вже і важко.

D
Dmytro

Вітання Ганні Федосеєвій! Дітей потрібно вчити власними прикладами і це бездоганний доказ того, що ЗНО здати на 200 нормально. Для цього потрібно вчитися і нічого більше. Людина не займається виключно цими двома предметами, в неї багато інших, а також робота і власне життя. Від учнів не вимагається здати 40 предметів, а тільки 3. Шановні, ЗНО це не зло і не веде до деградації населення. ЗНО це система зрізу знань в сучасних умовах. Так, це поблажка в порівнянні зі старою корумпованою системою вступних екзаменів, але це ніяк не впливає на знання і інтелект молодих осіб. Система ЗНО гарантує 100 балів всім, хто приймає участь в ньому. Додатково для унеможливлення впливу на оцінювання ЗНО пропонує тести. Тобто абсолютно нічого не знаючи можна набрати 120-130 балів і подолати вступний бар'єр. Нагадаю, що в середньому закарпатські випускники здають ЗНО на 132-137 балів. Тепер віднімемо 100 балів по замовчуванню і отримаємо 32-37 балів із 100 - це реальна середня цифра в Закарпатті.

Р
Россия24

Яка правда? Безпорядочна копіпаста одних і тих же висерів по-закарпатськи, скопірованих в Word, што тичеся придурком в тему і не до теми. Ти видеш у йсьому якоєсь КПД, кроме халтури і розпила бабла заказчика за висери?

П
Петро

А що правда очі коле ?

С
СоловЙов

Іще йсього конченого троля-дебіла под ніком "Майдаун" маскальські заказчики особісти не зняли з коментів за тупізм і повну професійну профнепригодность.

G
Gorishochk

Наостанок маємо = висровився усілякий непотреб, замість порадіти - випорожнився ріденьким, редакційні півні гуляють не тихо. Так є, поки що, доки куцики скубати не заходилася Громада.

2
2

ЗНО повільно, але вірно вбиває освіту.

Ч
Читач

І що з того ЗНО? Зубрити ті питання які не розвивають мислення. Ну хіба це ж навчання? І навіть якщо студент набере бали то що далі? Поступати в український університет? А потім? 3500? І ніде той диплом не признається Поступайте в сусідні держави ЄС. Мова близька, навчання без корупції, диплом який дійсний по всій Европі та світі.

В
Василь

Муйдуне короставий, то люди говорять ,а ти свине до чого тут?

ІК
Ірина Качур

До ліцея. Для того, щоб безпідставно звинувачувати людей треба оперувати фактами. А так це просто наклеп.Куди дивиться СБУ? Треба виявляти таких коментаторів!

М
Майдаун

Вусуль із схрона вушливого уліз,ха-ха. Вусулю ти пробуй розум розвивати,хоча што там розвивати.Марш у кецок,свиньо польська,туй люди за розум говорять.

В
Василь

Муйдун короставий пробує писати українською.Напевно цілий тиждень сидів з гугл перекладачем, щоб написати чотири речення.

П
Піар

Файно пропіарилася, доцент з стількома роками роботи і репетиторства склала ЗНО яке розраховано на учня середньої школи з предмету що викладає...Новина...

Ч
Читач

Згідна з Петром на 100% . Най би вчителі разом з дітьми здавали свій предмет і на основі отриманих балів получаели зарплату... А то декотрі з них дістають премії за дітей, які кучу грошей на репетиторів вбухують . А потом ще й носа деруть. А самі й на уроки не ходять.

Л
Лікар

Є побутовий шлях передачі венеричних захворювань. Ймовірність того, що вчитель живе статевим життям більша, ніж учні. Вчитель може заразити учнів венеричними хворобами побутовим шляхом. Тому вчитель має здати аналізи на наявність венеричних захворювань під контролем юридичних представників дітей - батьків. Усі куплені папіри з написаними нормами не зараховуються. А ви про ЗНО.

М
Майдаун

Донецьк рулить.Браво,Ганна Федосеєва! Послі розвалу СРСР,на Донбасі залишився осередок інтелекту,знань,передових технологій.Регіон,який давав Україні величезний потенціал.Тому піндосня і колективна капіталістична шушваль, рішила,руками своїх прихвостнів,розбомбити цей осередок! Це вам не Маланку водити і унії мутити!

ПЗ
Педагог зі стажем Закарпатський центр туризму

Нажаль повністю з Ліцеєм згідна така ж ситуація і в Закарпатському центрі туризмі де новоспечений директор поставлений Г.І. Сопковою без конкурсу і без згоди колективу відбувається дерибан бюджетних коштів. Діти вже забули що таке оздоровлення, кращих педагогів просто знищують і нагло закривають рота, директор явно не на своєму місці, вся Перечинщина дякувала Богу що нарешті такий фахівець - корупціонер як Мошак М.І. не керує більше освітою Перечинщини. Але нажаль, Закарпатському центру туризму не пофартило з керівником на якого відкрита кримінальна справа але закривається через гроші які Мошак М.І. розкрадає від наших з вами дітей для того щоб слідчі закрили справу. Шкода що стільки часу Сопкова Г.І. директор департаменту освіти області при владі а новий очільник і не збирається її відправляти на заслужений відпочинок.

ДП
До Петра

Петре,якби зробили всеукраїнську атестацію,то тебе із твоїма мізгами і в Чікош би не прийняли.Сиди краще тихо.

П
Петро

Дуже треба провести атестацію всіх вчителів а хто не пройде звільнити з роботи !

Х
Хто

Дурні чи шо? Она репетиторка і я так поняв шо із біології і хімії і то вона досконало знаю. Вона педагог із стажем і завжди вдосконалюєся і то давно всьо вже зазубрила і всьо знає Пане вчителько, не рівняйте свій педагогічний стаж, бо учень вчить не тільки 2 предмета а і історію і географію і т.д. а ви педагог тільки по двом і вам легше і більше не треба Дурня стаття

ПД
Правдоруб до редакції

За скільки цю дурню-рекламу опублікували???

Н
Нор

Редакция виправте за200 баксив

Л
Ліцей

Най би сама Сопкова попровбувала щось здати, бо вона лим знає бабло освоювати ( красти), зокрема через військовий ліцей в Мукачеві не одну гривню поклали собі в кармани разом з командиром цієі установи, але головне знати таблицю ділення, а не ЗНО

Ю
ю

Кажуть шо і на посвідчення водія не мож здати... А я колись здав (правдв лем нас 3 з 25 здали без гроши). Але хоч комп мене привітав гаішники передали ош ньит. Тоди я хотів з ними поговорити по душам, і , о чудо, вони прозріли... І я здав.

G
Gorishochk

То ретивий штатний висерун Степан Сікора має якісь коментарі з цього приводу, чи язика іззаду всунув глибоченько?!

Читайте також