Від стабілізації до цілодобового водопостачання у всьому місті: Мукачівський водоканал виходить з кризи

8
32

Усе завдяки тісній співпраці комунального підприємства з владою міста та антикризовим заходам, у тому числі кадровим.

– Наразі стан Мукачівського водоканалу можна охарактеризувати як досить важкий, але стабільний. Роботу підприємства вдалося стабілізувати за рахунок багатьох кроків, особливо кадрового плану, – зауважив у коментарі Mukachevo.net перший заступник мукачівського міського голови Ернест Нусер.

– З початку цього року КП «Мукачівводоканал» вийшов на 2 – 2,5 мільйона  гривень у місяць. Це заробіток. На даний час, враховуючи ситуацію в Україні, це достатньо високий показник. 2,5 млн – це оплата всіх послуг, які надаються мукачівцям, – додав заступник мера. – Ще майже 500 тисяч гривень Мукачівводоканал дотується з бюджету міста, щомісячно з початку 2015 року.

Ернест Нусер наголосив, що попри усі рекомендації та звернення НКРЕ, у Мукачеві тримаються ціни на послуги водопостачання та водовідведення на рівні 2011 року.

– Без сумніву, основна проблема зараз – це втрата води. Гроші за 65% поданої води не доходять до «каси», тобто оплачується лише 35% від споживання. Є втрати технічні, тобто від різних поломок та зношеності інфраструктури. І мова не тільки про мережу власне водоканалу, а про водопроводи в будинках чи прилеглих територіях. Водночас чимало і комерційних втрат, коли хтось десь качає воду несанкціоновано. На жаль, залишається проблема з несплатою за послуги. Якщо за газ та світло ще люди платять більш-менш справно, то за воду – ні, – пояснив чиновник.

За словами Ернеста Нусера, станом на сьогодні цілі у комунального підприємства наступні: перша – подальше зменшення технічних та комерційних втрат води, друга – скорочення витрат підприємства, тобто оптимізація роботи, і третя – модернізація інфраструктури.

– Зараз вже виділено кошти з бюджету міста, близько 2 мільйонів гривень, на технічне переоснащення наших найбільших водозаборів: Кольчинського, Ключарківського та Чинадіївського. У кінці 2015 року планується виділення ще 10 млн гривень. Це дасть можливість забезпечити цілодобове водопостачання практично у всьому Мукачеву, – проанонсував  заступник мера Мукачева. – Уже з осені ми будемо переводити на цілодобове водопостачання мікрорайони, де залишається вода погодинно. Хоча погодинно, це як скажімо у Підгорянах або районі вулиці Окружна – з 6 ранку до 12:00 ночі, тобто вже майже цілодобово.

Ернест Нусер відзначив також досить ефективну роботу керівництва водоканалу, яке за півтора роки змогло вирівняти ситуацію після кількох кризових ситуації з боргами (їх вдалося реструктуризувати) за електроенергію та зарплату.

На останок чиновник нагадав про низку грантових проектів, на які розраховує Мукачево у питанні розвитку міського водоканалу. По одному з них делегація міста на чолі з міським головою у середу, 11 червня, побувала у Будапешті, де обговорила перспективи співпраці з угорськими партнерами.

Роман Ленд’єл, Mukachevo.net

Коментарі

В
ВИТЯ

ОК

Г
Грузин

Михаил Саакашвили считает, что украинская экономика достигнет показателей эпохи Януковича лишь через 20 лет. Как пишут украинские СМИ, об этом он заявил в ходе стратегической сессии Одесской области. «Сейчас Украина — самая бедная страна в Европе. Если падение экономики вдруг остановится и Украина будет развиваться каждый год на 4%, то мы дойдем до уровня 2013 года через 20 лет. Только спустя два десятилетия мы вернемся на экономические показатели Украины Януковича», — сказал экс-президент Грузии.

ДЧ
До Чиновника

А чому б не дати нам воду цiлодобово в суботу-недiлю вже зараз, коли на вулицi така спека?

Д
ДОСи

Вже не вперше обiцяють, але так хочеться вiрити, що хоча б збiльшать години водопостачання.

М
Мукачівка

Дуже хотілося б вірити у те, що нарешті у мікрорайоні Підроряно буде нарешті цілодобово вода. Надіюся, що на цей рвз влада викорає свою обіцянку!!!

M
McMurphy

А чого нико нич не пише за хепірум??? Закрили притон для рогатих а всі мовчать!!!

С
слава

Така хвальба як би відмовилися від зарплати і роблять за ці кошти мукачівцям цілодобово воду. Правда, фантастика. Ліпше най піднімуть статистику в мерії, що кілько на це комунальне підприємство видано дотацій з міського бюджету за останні років 20. Правда, не один десяток мільйонів гривень !!! левова частина з яких самі знаєте куда пішла ( на дома, бізнеси, в ту же мерію), бо кіби ефективно за ці роки використовувати сплачені за воду кошти та ті що прийшли з мерії, то стан труб у водоканалі був би у рази кращий, чи щось не так?

Х
ххх

а тещо зарплата в працівників водоканалу на рівні мінімальної за це керівнмцтву міста не соромно ?

В
Василь

Живу у центрі города по улиці Мира, вода погодинно, рано пару годин і ввечері, приходиться набирати воду у ванну оби запас якийсь бов через день. Кажуть ош труби водопроводні уже старі, так шо тепер для покращення ситуації прийдеться цілий центр перекопати, поламати асфальт, забрати коцку. Шо товди із центра буде, як думають наші чиновники у центрі покращити ситуацію з водопостачанням?

М
меринджя

самі працівники водоканалу скручувуть лічильники за 50% вартості Бегей і Боднарук попитались це припинити і їх попросили СОВПАДЕНІЄ

М
Мукачівець

Перед тим, як робити цілодобову воду, треба привести до ладу водогони в мікрорайонах. Магістралі старі зношені. Я так розумію нововведення для елітних районів мукачева де є басейни без лічильника?)

Р
росвигово

десять років тому і у Росвигові була вода по годинам, а тепер не уявляю як наша велика родина жила б. Хочеться щоб усі мешканці міста мали воду цілодобово. Тим більше у всіх є лічильники і люди самі собі хазяї скільки і коли воду використовувати. так що на счот росвигова влада слово здержала.

Ч
Чиновник

Да, Мукачівводоканал це комунальне підприємство і продавати його ніхто не планує. Воно стратегічне для міста та перспективне з точки зору прибутковості

В
Володимир

до Oleg бо немає обратних клапанів . а якщо є то вони не працюють

В
Володимир

а водо канал то комунальне підприємство ?

Ч
Чиновнику

Так давно треба було думати і спрямовувати кошти на те, щоб зробити саме необхідне-воду людям цілодобово, але чиновники думають, що краще перекладувати місто коцкою, садити деревця, зробити в кожному районі по паркові!!! Це все теж потрібно, але не тоді коли є біль першочергові завдання.Чи будемо чекати поки хтось із вибраних не купить завод який виготовляє труби,тоді точно поміняють усі труби,навіть там де їх нема.

Ч
Чиновник

З кінця серпня - початку вересня після модернізації водозаорів водоканал буде пробувати в тестовому режимі цілодобове постачання по всьому місту - Підгорянах, Досах, Пентагоні. Правильно пишуть люди в коментарях, що Водоканал лише зацікавлений подавати якомога більше води в режимі 24/7. Чому подається вода не цілодобово? Не тому що її нема, а тому що інфраструктура стара: десь не вистачає тиску, десь вода просто йде у землю. А ця вода коштує грошей. Ці втрати нема чим покрити. Коли покращиться каналізація та водозабори, втрати вдасться ще зменшити і тоді можна буде говорити про повноцінне цілодобове водопостачання. Але дуже важливо щоб люди справно платили за послугу.

ДЧ
До Чиновника

так що там з Досами???

Ч
Чиновник

На Верді дуже погана каналізація. Вчора почали там ремонт. Якщо вийде то до кінця року буде замінено каналізацію і без проблем буде вода цілодобово.

В
Верді

Вода в Подгорянах по годинах !!!!!!!!!!!!!!!!!!ранком з 6.00-10.00, в обід з 12,00-14.00, вечером з 19.00-22,00.Для чого писати завдому брехню?????????

Д
Доси

тут згідний, багато крадуть і неплотять... так робіть з цим щось!!!

Д
Досам

А у вас усі платять за воду? Там найбільше втрат води, крадіжок і боржників.

ДК
Доси коли

коли вже ті доси будуть цілодобово воду мати??? нехай вода буде дорожча але нехай буде відремонтована та труба і вода буде...

Т
Тарас

нетреба ляля... я часто їжджу в Київ і вода там таке ге.... що то капець))) та ще й гарячої нема))) зараз знову їхати у відрядження а митись то капець... те що показували що Кличко пив воду з крана то хібащо лише в одному будинку в одній квартирі))) такщо вода в нас нормальна і по якості і по годинам...)))

У
Ужгородец

Дорогое Мукачево! Я вам искренно завидую. У нас вода всего 6-8 часов в день даде в центре. Все до сих пор набирают в тазики и банки. Даже намека на круглосуточное нет

O
Oleg

а почему в трубах воздушные пробки появляются? уже несколько тарелок разбил из-за них,раньше такого не было!!!

Р
Росвигово

Живу на Генерала Петрова, воду иаємо цілодобово. І дньом і даже у 4 ночі. А кума живе якраз у підгорянах і у неї якраз до півночі вода. Думаю якщо була би. Можливість та всім би зробили цілодобово. Водоканал сам заінтересований більше води поставляти людям бо це гроші. Але якщо труби цураві і не хватає давлєнія тоді глупо качати воду туда де вона вся іде в землю а не людям

Ж
Жителька

А центр міста (вул. Миру) - вода погодинно... то справедливо... Як ми мити посуду, коли прийду з роботи у 10 годин вечера. Хіба що до Нусера понести...

ЧН
Чак Норис

кіть воду цілодобово не зробите то ідіть на йух із посади !

P
PriesT

Правильніше казати в окреми районах Підгорян вода з 6 до 12. В Сокольніках погодинно. Так що не треба бла-бла-бла, товаришу Нусер.

В
Вікторія

У мікрорайоні Підгоряни вода до 22 год. Аж ніяк не до 24.00 як написано у статті.. Дуже хочеться вірити, що з осені вода буде цілодобово...

Ш
Шипка

П.Нусер,а де обіцяний до 1 січня 2013р новий водогін до Шипки? Брехуни.

Читайте також