Відхід Ющенка з поста президента обійдеться держаі майже у $ 1 млн

11
0

За підрахунками газети «Дело», відставка Віктора Ющенка потягне за собою звільнення більше 800 чиновників та обійдеться державній скарбниці $1 млн.

Левова частина грошей піде на матеріальну допомогу чиновникам. У першу чергу її отримають чиновники I категорії: губернатори, глава Секретаріату президента, секретар Ради нацбезпеки. Якщо Секретар Ради нацбезпеки Раїса Богатирьова піде у відставку і протягом року не знайде роботу, то отримає третину мільйона гривень. На аналогічну суму може претендувати і Віра Ульянченко.

Крім того, пише видання, зміна персоналії на Банковій призведе до масових звільнень. Так було в 2005 році, коли зайнявши головну посаду країни, Віктор Ющенко за перші 12 місяців своєї роботи звільнив 250 керівників центральних і місцевих органів виконавчої влади I-II категорій. Зокрема, глава держави повністю оновив губернаторський склад (24 області). У Головному управлінні державної служби підрахували, що в 2006 році кількість звільнених перевалила за 400 осіб. Крім того, в перший рік свого президентства Віктор Ющенко замінив 463 голів районних адміністрацій, ще 30 були відправлені у відставку в 2006 році.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також