Віктор Балога: я не збираюсь балотуватися в Президенти

10
0

На прес-конференції політик наголосив, що його рішення про відставку з посту глави Секретаріату Президента було власним та добровільним

Рішення піти у відставку з посади Глави Секретаріату Президента України було добровільним і власним рішенням Віктора Балоги. Про це член Президії Єдиного Центру заявив під час прес-конференції у Києві 21 травня 2009 року. «Це виключно моє право іти у відставку. Тобто звільнився я, а не звільнили мене», - заявив він.

Віктор Балога спростував чутки про причини відставки – інші, ніж викладені у його заяві, зокрема, про конфлікт із Президентом: «Це було моє остаточне рішення, а не торги. Я не переслідував жодної іншої мети, крім відставки. Указ став лише підставою забрати з Банкової трудову книжку».

«Увесь тиждень від початку подання моєї 12 числа заяви і до Указу мене переконували змінити своє рішення і залишитися на Банковій, - додав Балога. - Також запевняю, що не мав жодних конфліктів зі своїми заступниками чи керівниками служб».

Також Віктор Балога повідомив, що не висуватиме своєї кандидатури на посаду Президента України під час найближчих перегонів: «Я ще раз заявляю: я не збираюсь балотуватися у Президенти. Я думаю, що нам треба підібрати перелік достойних людей, за яких можна буде голосувати, і в кінці-кінців прийде президент, який зможе застабілізувати  політичну та економічну ситуацію в Україні». 

Водночас він підтвердив, що Єдиний Центр братиме участь у наступних парламентських та місцевих кампаніях. «Нині наше завдання – участь у парламентських виборах, також пріоритетними для нас є вибори місцевого самоврядування», - сказав він. Також Віктор Балога підтвердив, що Єдиний Центр готовий до конструктивної співпраці з іншими політичними силами, однак заперечив можливість блокування з будь-якими партіями зараз.

Наразі політик збирається займатися розвитком Єдиного Центру. «Ми маємо досить сил і можливостей, щоб широко увійти у владу на всіх рівнях», - прокоментував майбутнє Єдиного Центру Віктор Балога. «Всі інтриги, підкилимні домовленості, таємні схеми – не тут, а в іншому місці. У своїй подальшій політичній активності я буду не руйнувати, як дехто вже зараз прогнозує», - підсумував він, повідомляє прес-служба Єдиного Центру

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також