Віктор Балога ініціює скасування усіх платних послуг в Мукачівській ЦРЛ

8
27

На підставі звернення працівників лікарні народний депутат днями провів нараду з мером Мукачева та головним лікарем, на якій було вирішено винести на сесію Мукачівської міської ради рішення про відміну всіх платних послуг в центральній районній лікарні.

- До мене звернулися співробітники Мукачівської ЦРЛ про те, що в них є заборгованість по зарплаті в зв'язку з переведенням деяких підрозділів на платні послуги. Медицина, як і освіта, фінансуються з державних субвенцій, і ми й надалі вимагатимемо, щоб уряд нарешті почав реформи, зокрема в медичній сфері. Водночас, на рівні Мукачева ми не дозволимо погіршувати стандарти медичного обслуговування жителів міста та району і рішенням сесії та за рахунок коштів міського бюджету забезпечимо повне фінансування лікарні та її працівників, - наголосив Віктор Балога.

Дане питання буде розглянуто на сесії Мукачівської міської ради вже у четвер, 1 жовтня.

Зауважимо, що платні послуги в Мукачівській ЦРЛ були запроваджені у зв'язку з переведенням частини підрозділів лікарні на госпрозрахунок, що у свою чергу був вимушений крок у зв'язку з скороченям фінансування з боку уряду та бажанням керівництва лікарні уникнути скорочень та звільнень.

Варто нагадати, що ще у червні цього року Віктор Балога на підставі звернень громадян закликав мера Мукачева переглянути вартість послуг в Мукачівській ЦРЛ у бік зменшення.

Mukachevo.net

Коментарі

ТХ
той хто до Гипократа

а потом не хотите лечиться у нас взяточников піліте в германію і так далее умнікі

ТХ
той хто до Гипократа

Так в Береговской РЛ за 1 год уволилось 50 медработников із ніх 10 врачей. Дебіли у кого будете лечіться і кому будете взятки давать?

ДВ
до всіхю

Прочитав всі коментарі,і бачу що тут скоренько кинулись коментувати всі медичні працівники,щоб поскаржитись які вони бідні і які в них маленькі зарплати,ьтут хочеться матюкнутись,а скажіть будьте ласка,як бути пенсіонеру з мінімальнеою пенсією яка має може навіть і престижнішу вищу освіту і за спиною баготорічну працю,з отою мінімальною пенсією,та ще заплатити за медичне обслуговування та за дорогущі ліки,за комунальні завищні послуги,да ще і місяць якось треба прожити,а ви тут ревом ревете,да і ніякого секрету тут я не відкрию,про те що ви лікарі ще і на лапу дерете з усіх не по дитячому,і хто-хто але ви точно не живете на зарплату в 2000 гривен,кожного з вас через одного і системно можно ловити на взятках.

6
666

Як можна порівнювати лікаря з робочими з точприлада.Робочий не вчився 6 років і не проходив 3 роки інтернатуру,а зарплату мають чомусь одинакову.

ДГ
До Гіпократа

"Хіба може лікар існувати за 2000грн. в місяць? Звичайно ні.Отож його змушують хабарничати" - ну а інші люди як живуть за такі зарплати? як? що, лікарі не такі люди? на що їм не хватає? а прості люди з такими зарплатами - їм на все хватає? і ще й на те, щоб понести тому лікарю, коли не дай Бог попадає в лікарню. Дуже шкодую лікарів - не любиться їм зарплата, нехай ідуть працювати на "Точприлад", там також на роботі ходять в білих халатах.

Т
тарас

,,молодець,,

В
Врач

Є такі врачі про якиї писали що вже йдуть туда заробляти а не лічити! Най перестануть платити за свої міста а покажуть результат роботи ті доктори! Тоди і не треба буде давати взятки і тикати гроші! Мають бути професіонали а не аматори!

А
Антонович

Той хто каже шо вибори тому шось робиться хай говорять дальше бо нічого не розуміють! Більшість кандидатів обіцяють а ці хоть роблять уже а не обіцяють! І купа грошей вже давалося, і продовжується! Підтримую!

К
Коля

Хто хоче давати хабарі тот самий великий хабарник! Поки такі ініціативи є тоді є результат! Я впевнений що це буде здійснено! Хай доведуть до кінця!

1
123

Безплатний сир у мишеловці...

Г
Галина

І я кажу шо не треба давати хабаря. Живий приклад.Мені робили кесарський розтин безкоштовно, а хтось за то віддав 10.000 грн.Розумію купити собі пльонку на флюорограму, або якийся інший видатковий матеріал, але не за УЗД, або їхні знання і роботу!Аби того не було- почни з себе- не давай хабаря!

Ю
Юля

Коли вже в Мукачівському роддомі будуть безкоштовні пологи, не говорячи вже нічого про медикаменти, а не по 300 у.о. і вище. Це вже лікарі просто не мають совісті!!!

Г
Гіпократ

Тут дописувачі,як Іван та Микола просто фантасти.Івану,напевно Бог дарував здоровя,а за Миколу родичі розрахувалися,щоб він не знав. Зруйнована не лише медицина,а що гірше-Система Охорони здоровя.Тобто за людину в цій країні ніхто не дбає.Тотальне їабарництво в медицині-річ штучна.Хіба може лікар існувати за 2000грн. в місяць? Звичайно ні.Отож його змушують їабарничати.Препаратів ніяких у відділенях немає.Балом править ФАРМАЦЕВТИЧНА МАФІЯ!Це також елемент корупції. Одним словом,НАС ЗНИЩУЮТЬ і при чому свідомо.

М
мукачівка

Аналізи платні а зарплати на місці Звідки вони беруть середній дохід людей???

Л
Лена

Тільки в Мукачівській ЦРЛ ввели платні послуги.В інших лікарнях та поліклініках якщо й платять то з власної ініціативи.Треба скоріше скасовувати платні послуги,бо при нанішньому рівні життя не можливо оплачувати лікування.Хворі воліють вдома лікуватися народними методами,ніж іти в лікарню.А у багатьох випадках і не кажуть нікому про свій недуг,щоб не напрягати рідних.

П
Переселенка

Я переселенка з Донбаса, и недавно проходила обследование на МРТ, и хочу сказать что такоэ обследование мне надо было б проходить как минимум в Донецке, нигде больше оборудования такого нету. У вас все есть и это надо ценить, я знаю как это!

И
Ирина

У нас всегда был хороший уровень медицины в Мукачеве! Есть много врачей которые готовы работать бесплатно, потому, что они давали клятву Гиппократа! У меня маленький ребенок и я никогда в детской больнице не даю "хабаря", и все хорошо. Хорошо что поддерживают такие инициативы по бесплатной медициной!

М
Микола

Кажіть що хочете, але я сам свідок того що можна не платити у лікарнях і все зроблять. Збираючи виноград я упав з драбини, зламав ногу, гіпс мені поставили безкоштовно! Подякував і все нормально! Ніхто не вимагав грошей.

І
Іван

Ко хоче давати хабарі у больницях і у други містах най іде жити у Росію бо ми маєме міняти Україну а не дале робити так як боло! Підтримую таку ініціативу повністю!

М
Мукачівець

Це вже давно потрібно було зробити, але видно ніхто крім Віктора Івановича не може проявити ініціативу. Це в першу чергу для людей які в цей цас виживають дуже велика допомога, бо без грошей на них у лікарні ніхто уваги не зверне. А зараз вони мають надію!

Ж
Житель

Так і має бути. Раніше були платні послуги і ці кошти йли у кармани лікарям. Думаю кожен житель підтримає таке рішення, і хай перестануть люди давати хабарі.

9
911

Лучше бы инициировал поднятие официальных доходах медиков.

Д1
До 123

Це проблема не тільки Мукачівської ЦРЛ а всьої медицини. Це корупція з якою треба боротися всім. Вимагають хабар - пишіть заяву в міліцію. Це людський фактор.

1
123

для чого цей популізм, в лікарні якщо незаплатиш, то ніхто не підійде

З
Закарпаття

По платних послугах це питання до Головчака. Хай пояснить бухгалтерію чому люди платили а зарплати врачам не устало

У
Ужгородець

Хотіли краще, а без реформ з центру знижувати соціальні стандарти. Поступив правильно. Люди понад усе.

З
Знаючий

Шкода, що госпрозрахунок не спрацював. Це доказ того, що до страхової медицини нам як до Марсса на біціглях. Але Балозі повага за ініціативу. Чекати підтримки від Квіташвілі всерівно що чекати з моря погоди. Треба шукати кошти у місті, наприклад з акциза. Але як тоді акумулювати кошти на ремонт доріг? Знову Київ кидає області на призволяще як це було при Януковичу.

Читайте також