Віктор БАЛОГА: У вівторок коаліція складатиме іспит на міцність

9
1

Глава Секретаріату Президента заявляє, що намір БЮТ блокувати парламент заради розгляду питання про ФДМ може призвести до розвалу коаліції

`Складається враження, що БЮТ одноосібно, без врахування думки партнера по коаліції – блоку НУНС, явно нехтуючи позицією найбільшої фракції Партії регіонів, хоче крутити всім парламентом, як заманеться`, – заявив Балога, слова якого наводить прес-служба.

`Це нагадує методи діяльності парламентської більшості у 2002-04 роках під художнім керівництвом Віктора Медведчука. Ефективність її також відома. Тому нині бютівський егоцентризм загрожує обернутися руйнівними наслідками для цього складу Ради – як за змістом, так і за формою`, – зазначив він.

`Адже не лише буде розбита єдність демократичних сил у ВР, яка хоча б залишається формальною доти, поки діє коаліційна угода. Під ризиком розпаду опиняється сама парламентська більшість`, – додав глава секретаріату президента.

`Наслідки цього для політичної ситуації, демократичної перспективи країни будуть дуже і дуже негативні. БЮТ має розуміти свою особисту відповідальність за такий розвиток подій`, – наголосив Балога.

Керівник Секретаріату відзначив, що у вівторок коаліція проходитиме перевірку на міцність і здатність до ефективної роботи згідно з підписаною угодою.

`БЮТ, очевидно, остаточно підтвердить свою ідентифікацію: або ця політична сила неухильно дотримуватиметься коаліційних домовленостей, і тоді питання Фонду держмайна буде розглянуто в порядку загальної черги, або ж вона катапультується з коаліції, оскільки НУНС, принаймні в частині `Нашої України`, не підтримує деструктивну позицію бютівців`, – зазначив він.

Балога зазначив, що однією з ознак намагання БЮТ ухилитися від виконання коаліційної угоди є численні закиди й образливі заяви `біло-сердечних` депутатів щодо Президента.

`Це не принциповість, не геройство, не чесність і не відвертість. Це боягузливе хамство, з великими домішками безкультур`я та пігмейства. Ганебно чути ці кпини від тих, кому президент відкрив шлях у політику. Упевнений, що громадськість вже дала належну оцінку таким проявам короткої пам`яті та неповаги`, – заявив Балога.

 

 

 

 

 

 

Коментарі

П
прохожий

что в это никто и вступать нехочет?

Читайте також