Вірусолог: «У нас такої ситуації, як в Італії, не буде»

53
36

Про це стверджує вірусолог з Інституту мікробіології і вірусології ім. Заболотного НАН Надія Жолобак в інтерв’ю виданню НВ, і пояснює чому.

— І італійці, і іспанці, ми всі знаємо не з чуток, -— це гарячі і темпераментні люди. При зустрічі вони завжди обіймають один одного, цілують, під час розмови торкаються один одного, тому ймовірність підхопити вірус в таких умовах, якщо він передається повітряно-крапельним шляхом (та ще й при контакті рук), значно вище.

Тобто Іспанія та Італія в цьому відношенні якраз такі країни, які, взагалі-то, створили ідеальні умови для поширення вірусу.

Справа в тому, що за цими традиціями спілкування дуже складно «встежити» людям, які їх дотримуються. Тобто вони цього не помічають.

Цю специфіку, особливості спілкування, видно тільки з боку: вони близько підходять один до одного, обіймають, цілують, торкаються — це вважається нормою речей. У нас таких близьких відносин, в принципі, немає. Тому, я думаю, [в Україні] вірус буде [менше] передаватися.

Ще один важливий момент, чим ми будемо відрізнятися від Італії та Іспанії — на нас працює природа. Зверніть увагу, який сьогодні був день: 16 градусів тепла і сонце. А вірус на сонці, під ультрафіолетом, гине дуже швидко — це займає якісь хвилини.

Тому наявність сонячної погоди посприяє тому, що вірус не буде виживати у вигляді крапельок, що знаходяться в повітрі. Тобто мікрокраплі, в яких може міститися вірус, не становитимуть небезпеки, тому що той буде гинути практично відразу.

Наше спасіння в тому, що ми рухаємося до літа, і зміна погоди в бік тепла і сонця посприяє тому, що епідемія вірусу буде сходити нанівець, оскільки зникнуть умови для того, щоб підтримувати стан вірусу.

У Китаї було значно гірше, у них [активне поширення інфекції припало] на Місячний Новий рік, тобто січень: тумани, висока вологість, відносно низька температура. Тобто там були свої нюанси.

В Україні в цьому випадку виграшна ситуація, тому вірус в цьому плані нам особливо не загрожує.

Я рекомендую, завжди про це говорила і ще раз повторю: часто провітрюйте приміщення, — якщо сонце потрапляє в будинок, це завжди добре. А ще робіть вологе прибирання.

І ще одне зауваження щодо традицій: у італійців та іспанців немає правила роззуватися при вході в будинок. Тобто, в якому взутті вони ходять по вулиці, в тому й по квартирі, і тільки після душу надягають домашні капці (але це вже, швидше, постільна приналежність).

Цей момент теж дуже важливий, тому що з пилом і всім іншим у квартиру зокрема заноситься й вірус.

Якщо немає традиції знімати взуття, то, відповідно, ми отримуємо високу ймовірність того, що вірус буде працювати проти нас.

Тобто існують особливості національної поведінки і традицій, які призводять до того, що умови для поширення вірусу стають значно більш придатними.

Також я недавно бачила відео, в якому дівчина з Іспанії розповідала, що там практично ніхто не п'є чай. А у нас у всіх є чайники, ми п'ємо цей напій. Властивості чаю полягають у тому, що таніни в його складі теж якоюсь мірою наділяють чай противірусну дію. Особливо [корисний] зелений чай, він очищає і працює як антиоксидант.

З огляду на те, що інкубаційний період коронавірусу проходить в шлунково-кишковому тракті, то зокрема прийом чаю, зрозуміло, що не виліковує, але якоюсь мірою полегшує [перебіг хвороби].

З іншого боку, потрібно розуміти, що для розвитку інфекції важлива множинність інфікування, тобто те, скільки вірусних частинок потрапило на чутливі клітини. Якщо вони поодинокі, інфекція може взагалі не розвинутися.

Це класика, закономірність взагалі всієї живої матерії: перехід з кількісних змін у якісні.

Так само інкубаційний період — це теж перехід кількісних змін у якісні: в шлунково-кишковому тракті накопичується певна кількість вірусів, які потім починають захоплювати інші чутливі клітини.


Також радимо вам переглянути коментарі та поради інших вірусологів та медиків:

Коментарі

ПД
Пан дохтор

Основна тема розпочнеться, коли людей на законодавчому рівні примусять робити щеплення із незрозумілим змістом. Опісля жінки перестануть народжувати, а імунна система людей буде похована. Програму по скорочення населення планети, зокрема слов"ян, ще ніхто не відміняв.

Я
Янко

Ніколи,від них леш бісяться мацкалі- нижній.

0
004

Коли з України заберуть секретні бактеріологічні лабораторії США?

Л
Лойчі

Вірусолог: «У нас такої ситуації, як в Італії, не буде»-це правда,бо масове тестування відсутнє,а якщо у нас буде таке тестування як в Італії або ін. країнах то цей вірусолог за голову візьметься а може спряче її в пісок.

В
В-р

до Михайло А як ви ті московські лекції слухаєте, якщо тії адреси у нас не працюють, га? І хіба москалі коли правду кажуть? Такого за всі роки їх нещасної історії ще не бувало.

М
Михайло

Ви скажете що це язичнецтво, яке не стоїть вашої уваги. тоді послухайте лекції:https://yandex.ru/video/preview/?filmId=15490039707828352815&text=%D0%B7%D0%B0%D0%BA%D0%BE%D0%BD%D1%8B%D1%80%D0%B8%D1%82%D0%B0 Якби хоч одна лекція була прочитана на нашому телебачені, то вона б принесла більше коресті нашої молоді ніж всі "квартали"; 3дізеля" та ін. разом взяті.

М
Михайло

Чому у нас не може бути такої ситуації як в Італії, Німеччині, США та Россії? Перше і найголове, що потрібно усвідомити, це те, що Бог уберіг Закарпатців від міжрасових шлюбів. перепост: "В Славяно – Арийских Ведах, и в любом религиозном учении мира, будь то Тора, Библия, Коран и др. есть упоминание о явлении Телегонии, разве что само слово Телегония в Священных текстах не используется. У евреев Закон гласит: "Еврей должен жениться только на еврейке". Вот, что гласят Славяно-Арийские Веды: "Не допускайте Чужеземцев к дочерям вашим, ибо совратят они дочерей ваших, и растлят Души их Чистые, и Кровь Расы Великой погубят, ибо первый мужчина у дщери оставляет Образы Духа и Крови…Чужеземные образы Крови из детей Человеческих Светлый Дух изгоняет, а смешение Крови приводит к погибели…, и сей Род, вырождаясь, погибает, не имея потомства здорового, ибо не будет той внутренней силы, что убивает все хвори-болезни…" (Саньтии Веды Перуна, Круг 1,

В
Вася

Дурні, це не економіка і не культура, а наша імунна система нічим не гірша від іспанської і прочих європейських задрихликів. Вам би лиш поплакатися і долари купити.. стадо глупоє

М
Медицина

Україні потрібно відновити систему видатного радянського академіка Семашка - повного антипода супрунщини.

ДМ
До Мукачево.

Може ви люди і білі, але часто поводитеся гірше за циган. Нема у вас єдності. Готові роздерти(поки лише на словах, далі побачимо) ой той приїхав за кордону, ой той маску не одягнув і т.д. і т.п. . А от винуватий завжди хтось інший( частіше це президент).

В
Варунамітра

Тренуйте легені дихальними вправами і вірус до вас не залізе, також слухайте медитаційні мелодії, промовляйте звук "АОУМ!". Під час прогулянки виконуйте враджа-пранаяму (від великого йогина Свамі Шивананди): протягом 10 хв. треба лічити кроки так, щоб видих був довшим, наприкад, 4 крки вдих, 6 кроків видих; 6 кроків вдих, 8 кроків видих. Свамі Шивананда так зупиняв епідемію холери. Замовляйте природний імуностимулятор: ГідридFortis. Тисніть на владу аби встановлювала апарат лазерної терапії "Геліос" - розробка київських науковців ще 1986-1987 рр. На сьогодні сильнішого методу лікування вірусних чи яких інших інфекцій на планеті Земля немає.

А
Аня

В Ірані спекотно, але 2890 вже померло. В США не має звички цілуватись-3580 померло на сьогодні. Який чай від вірусу? Хіба що липовый, щоб нерви заспокоїти

В
Варунамітра

Коли у нас бушувала епідемія коронавірусу - з кінця листопада до середини лютого, Міністерство охорони здоров'я лише написало, що епідемія сягнула 42%. Але ніхто не перевіряв, що то був за вірус такий, який косив людей. Де був тоді Інститут мікробіології і вірусології? Дякувати китайському урядові, вони визначили той що то за вірус і вдарили на сполох.

Р
Росс

Михайло, скільки можна всюду цю єрєсь писати?! Самоліквідуйся сраний расист!

В
Володимир

Нам підгорянцям, повезло бо може ще буде кому похоронити!!! Карантину ніхто не дотримуеться, ніхто не контролює. Мер навірно під кайфом, депусрати теж.

М
Михайло

Тобто Іспанія та Італія в цьому відношенні якраз такі країни, які, взагалі-то, створили ідеальні умови для поширення вірусу. -Если говорить Правду, то пострадают, прежде всего те страньі и города, где проживает наибольшее количество народа произошедшего от смешания рас-Белой и Серой, т.е. Славяно-Арийской и еврейской(хазарами у которьіх 67% монгольских генов и ген Люцифера NDST3

Н
Назар

За 3 місяці від тоді як поширюється вірус: Не буде як в Китаї, Не буде як в Італії, Не буде як в Іспанії, Не буде як в США. Було б менше таких експертів було б менше смертей.

Д
дідо

не буде бо в срануй майдановський цуравуй вкраїні щи й не є чим коронавірус визначити, та пишуть орві або пневмонії, дебіли вишиватні.

Т
Татьяна

Почему они всегда говорят о погоде!? В Италии теплее чем у нас и что это им дало?!

В
Василий

Гасторы и рагули завезли инфекцию в Украину! Почему же вы такие патриоты не работаете у себя на родине, твари?

ЧД
Чумний доктор

Смерть вследствие эпидемии — страховой случай. А смерть от инсульта — нет. Эпидемию признало государство — и понеслось.Врачи вошли в долю с родными и всем, кто умер в больнице, и при этом о ком можно отчитаться, что у него в анализах есть коронавирус, ставят смерть от коронавируса, а значит — вследствие эпидемии. Врач сразу свои пару сотен евро в руки от родных покойника получает, а потом родственники идут за страховкой. При этом тела сразу сжигают — и по закону так, и родня — главные выгодополучатели комбинации — не против. Чтобы страховые компании не доказали мошенничество. Поэтому итальянцы не публикуют общую статистику смертности — иначе выйдет, что число смертей стариков от прочих, «нестраховых» болезней сократилось примерно на число страховых случаев. И поэтому же в богатой Северной Италии по отчётности буквально мор, а в сравнительно бедных Аппенинах всё путём. Тамошние албанцы не застраховали своих стариков просто — зачем им тогда всё это со сжиганием тел близких люде

А
Аноним

Она говорит солнце и высокая температура убивают вирус...так в Испании и Италии как раз тепло и солнце почти всегда...и в итоге в этих странах самая высокая смертность

И
имя

У нас будет чуть лучше потому что мы не целуемся при встрече.. но чуть хуже.., т.е полная *опа, потому что медицина у нас никакая.

ТЧ
Той что к Оленей

Аутопсии не делают??? Вы вообще осознаете что пишете? Когда крематории не успевают сжигать трупы вы бы ещё ожидали чтоб кто-то делал аутопсию. В Мадриде каток используют под морг там тоже вскрытия делают?? Или дела ют и будут делать у нас на Украине?? Ясно одно пока сам вирус не мутирует, пока он не ослабнет при передаче от человека к человеку, пока не выработаются антитела и эта хрень не превратится в сезонное Орви - болеть будут почти все. Это пока первая волна эпидемии. Их будет несколько. И в озможно через год полтора будет вакцина. Так что на надо чесать про вирулентность и иммунитет. Можно иметь сильный иммунитет, немного покашлять и стать суперпереносчиком и заразить родителей. Люди! Соблюдайте меры безопасности, думайте о ближних. Не надо быть очень умным чтоб не понимать в какой жопе мы окажемся когда пойдёт массовость, вот именно поэтому введён карантин - растянуть время вспышки, хоть как-то подготовиться, хоть какие-то плюс Ивл аппараты приобрести

М
мукачево

Нам нич не буде, бо ми люди білі, а іспанці і італійці то циганотта, як і китайці.

КВ
Ковтун Василь Дмитрович

Яка країна, такі і вірусології.

КО
К Олене

Истерия и паника вокруг вируса приносит больше вреда , чем сам вирус. В Италии и Испании не проводят аутопсии всем умершим а значит и нет четкой картины смертности от коронавируса .Это скорее общая смертность. При высокой контаминации вирус умеренно вирулентный и поражает людей с ослабленным иммунитетом . P.S. от туберкулёза ежедневно умирает около 4500 людей в день ! (ВОЗ).

О
Олена

Чистильщик, прав. Уважаемая вирусолог объяснила доступно почему в Италии и Испании такое колоссальное количество смертей. Кстати, только официальных.. На самом деле раз в 8 больше. А мы запустив сотри тысяч заробитчан будем надеяться на чудо. И это на всем фоне что вообще никого не тестируют. Это не Германия вашу мать, где тестируют всех подряд и изолируют и не яюжная Корея где проверяют на видеосвязи на унитазе ты дома или нет в течение карантина

П
Православный

Дасть Бог у нас буде легче бо садомськых люди у нас недуже много е пару канешно як балога и його друзья но в общем ситуация из гомиками лекша будьте здорови люде добри и молиться

Ч
Чистильщик

Само собою що так як в Італії не буде..... буде ще гірше.

О
Олена

Давайте плювати на карантин и гритися на сонци и чекати другого уханя. А ще краше давайте всих заробитчан на пляжи випустимо

О
Олена

Вона в адеквати? Саме тому шо сонце Воз попередило ЮАР про жопу... Я би таких вирусологив на кол сажала

І
Івчик

Я думаю все буде добре..в нас такого не буде..не панікуйте і ненагнітайте..в Італії норма 1000 смертей в день на їх населення..Нажаль всі люди смертні..

Н
Ноно

І треба же такоє придумати, а нижні в чомусь праві

А
ап

А наші плюють один одному у очі.

V
Volodymyr

У нас буде в 10 разів хуже

Читайте також