Віталій Гільтайчук: Благоустрій Мукачева – це робота 24/7, і до неї я готовий

125
39

Очільник Управління міського господарства Віталій Гільтайчук розповів про реконструкцію Парку Перемоги, боротьбу із злісними паркувальниками та перспективи озеленення міста Мукачева.

– Віталію Степановичу, як давно Ви очолюєте Управління міського господарства? Що вже встигли зробити на посаді?

– УМГ я очолюю з жовтня місяця 2013 року. Думаю, що про досягнення  говорити ще рано. За даний період підготовлена велика кількість проектно-кошторисної документації  по парках, скверах, дорогах. Буде проведена реконструкція вулиці Тельмана, яка з’єднуватиме вулицю Івана Франка та Свалявську. За цей період ми зробили ряд кругових розв’язок, Крім того, подали документи на капітальний ремонт шляхопроводів. Вже виготовлено проект по вело доріжкам у місті. "Омолоджуємо" місця відпочинку.

– Де Ви працювали до того часу, як перейшли працювали у міськвиконком?

– Я очолював аварійно-рятувальний загін спеціального призначення МНС України в Закарпатській області, що в місті Ужгород. Взагалі в системі МНС я працював з 1996 року.

– Де Ви народились?

– Я народився у місті Івано-Франківськ. Там, відповідно, закінчив середньоосвітню школу, після чого вступив до Кам'янець-Подільського військово-інженерного інституту, який закінчив у 2000 році. В 2003 році вступив на економічний факультет Галицької академії.

– Ваша робота є досить відповідальною, тому багато часу приходиться працювати. Як Ви відпочиваєте, чи займаєтесь спортом?

– Я люблю активно проводити дозвілля, тому займаюсь і велоспортом, і туризмом. Крім того, іноді вдається відвідувати спортзал. Коли є час, намагаюсь поєднувати приємне з корисним - беру велосипед і їду містом, дивлюсь, що де ще потрібно доопрацювати. Намагаємось завжди тримати місто у належному стані.

– Чому Ви вирішили перейти працювати з органів МНС на держслужбу?

– Люблю відкривати для себе щось нове, працювати з великим об’ємом роботи. Поки людина рухається – до того часу вона живе. Мені запропонували – я погодився.

– Як проходитиме процес оптимізації апарату Управління міського господарства?

– Вона включає в себе ліквідацію цілого відділу УМГ – інспекцію з благоустрою (натомість створюється муніципальна поліція). З’явиться новий відділ – відділ благоустрою, який займатиметься естетичним виглядом міста. Планується формування відділу експлуатації житлового фонду та інфраструктури міста. Приймемо ще одного спеціаліста по дорогам. Тобто зараз ми проводимо часткову реорганізацію управління.

Хочу зауважити, що підконтрольне нам комунальне підприємство «Комбінат благоустрою» віднедавна надає широкий спектр додаткових платних послуг для населення. Це і роботи по озелененню територій, обрізка дерев, вивіз сміття, дворове освітлення, догляд за могилами, послуги автовишки та багато іншого.

Вже більше 3-х місяців функціонує спільнота УМГ у мережі Facebook, де кожен може написати про свої проблеми, задати нам питання, заявити про виявлені проблеми міста, чи просто надати нам пораду. Ми намагаємось одразу реагувати.   

– На Ваш погляд, як вплине оптимізація на роботу УМГ?

– В цілому, думаю, позитивно. Час покаже.

– Розкажіть нам , що зараз робиться по Парку Перемоги, адже нещодавно там було вирізано десятки дерев.

– Як я вже повідомляв, мукачівський Парк перемоги омолоджується, тобто старі «аварійні» та алергенні дерева вирізуються, щоб весною посадити нові, екзотичні,  декоративні дерева. При найменшому вітрі гілля старих дерев ламалось  та навіть падали цілі дерева. Це дуже небезпечно, адже дуже часто там гуляють батьки з дітьми. Тому ми написали відповідного листа в екологічну інспекцію, департамент екології, зібрали відповідну комісію і склали акти. Згідно рішення комісії прийшлось вирізати не багато не мало - 288 дерев та 76 кущів. Цього року, взагалі, ми вирізатимемо по місту старі, алергенні та хворі на омелу дерева. До прикладу, в ЗОШ №7 ми видалили всі алергенні тополі.

– Як проходить процедура омолодження зелених насаджень по місту?

– Ну, по-перше, ми дерева вирізаємо, складуємо. І вже цього року, коли всі школи перейдуть на альтернативне опалення, ми передамо їм цю деревину у відповідному порядку.

– Коли у Парку Перемоги посадять молоді дерева?

- До березня місяця парк буде повністю підготовлено під нову посадку дерев. Намагатимемось висаджувати багаторічні екзотичні дерева, занесені у «Червону книгу». План посадки проводитиметься відповідно до проекту реконструкції Парку Перемоги. Спочатку ми вирізали всі старі та хворі дерева, потім проводитимемо  посадку нових. Є приватний підприємець, що виграв конкурс,  за умовами якого має встановити безфундаментні атракціони. Парк повинен повністю «оживитись».

– Закупка екзотичних декоративних дерев, відповідно, справа не дешева. Хтось допомагає чи все робиться власним коштом?

– Так, закупка дерев – дорога справа. Однак, таку ініціативу проявив народний депутат України Віктор Балога. Він виявив бажання повністю за свій кошт закупити дерева для Парку Перемоги, а з нашого боку – висадка.

– Які атракціони буде встановлено у парку?

– Атракціони буде розраховано на різні вікові групи дітей. Це і різні гойдалки, гірки, оглядове колесо. Атракціони буде поділено повністю по ділянкам парку.

– Що скажете по освітленню парка?

– На даний час, освітлення вже встановлене. Однак, на жаль, потребує реставрації. Чому? Бо наша «активна» молодь вже встигла побити ці ліхтарі. Десь треба буде підфарбувати, десь замінити ліхтар. Але сама електролінія вже встановлена і вона функціонує.

– Що можете сказати по реконструкції «Палацу культури» ?

– На жаль, я не володію конкретною інформацією, адже реконструкцією займається відділ капітального будівництва. Але я знаю, що реконструкція продовжується і по мірі поступлення коштів «Палац культури» продовжують ремонтувати.

– Як проходить експеримент з одностороннім рухом на вулиці Пушкіна – Ілони Зріні?

– Експеримент проходить успішно, люди вже звикли.  Ми досягли певного результату – насиченість руху частково зникла, з’явилось більше паркувальних місць.

– Де, можливо, найближчим часом буде встановлюватись дорожнє кільце, щоб також розвантажити перехрестя?

– Заплановано, що таке дорожнє кільце буде встановлено на перехресті вулиць М.Токаря-Івана Франка. На цій ділянці дороги досить часто трапляються ДТП. Ще одне кільце має бути встановлено на перехресті вулиць Ілони Зріні – Берегівська. А також облаштування дорожньої розв’язки по вул.. К.Беляєва-Грушевського. Однак, гострою залишається проблема паркувальників у центрі Мукачева.

– Крім того, гострою залишається проблема ремонту автошляхів після потепління.

- Так, ми вже працюємо над нею. У нас є розроблений план-графік ремонту. Першими почнуть ремонтувати головні артерії міста, потім другорядні. Є ряд проектів капітального ремонту вулиць. В перспективі заміна  асфальту на бруківку. Це більш практично та екологічно. В першу чергу розпочнемо з ремонту (чи заміни) інженерних комунікацій, а вже потім – дорожнього покриття. Та вже із настанням потепління ми розпочнемо ямкові ремонти дорожнього покриття.  

– Чи закінчений вже ремонт тротуарів на вулиці Карпенка-Карого у Мукачеві?

– На 95% . Також,  вздовж вулиці ми встановили сміттєві урни. Крім цього, міською владою закуплено ще десятки нових урн, які встановлюватимуться там, де вони відсутні. Наше місто має бути чистим. У цьому ми надіємось на свідомих громадян та співробітників муніципальної поліції.

– Між іншим, як іде процес формування муніципальної поліції Мукачева?

– Наразі йде набір співробітників муніципальної поліції. Це буде комунальне підприємство, яке працюватиме за госпрозрахунковою системою. Муніципальна поліція буде тісно співпрацювати з органами УМВС. Основне їхнє завдання – контроль за дотриманням Правил благоустрою міста Мукачева.

Роман Лендєл, Мукачево.net

Коментарі

F
foregner

Ну вот и дождались начала работ по возрождению Комсомольского парка. А знаете почему? Потому что всё предельно возможное пространство парка уже застроили элитными домами для мажоров и им для выгула себя,своих близких и друзей(включая четвероногих) нужна КРАСИВАЯ и БЛАГОУСТРОЕННАЯ зелёная зона. А ,между прочим,плиты у вечного огня украдены фраером от горисполкома,который построил четырёхугольную безвкусную двуэтажную хибару недалеко от ул.Береша(прямо от Росвиговской есть горбатая бетонка в сторону Ловачки(поворот у № 7 и - прямо),сразу за НОВОЙ КРАСИВОЙ МУСОРКОЙ и стоит это архитектурное чудо с посаженным в болото цоколем-гаражом). Уж не этот ли ухарь будет и далее "Благоустраивать" Комсомольский парк?

ДС
до Сані

мало того, що не по правилам паркуються, ще "неестетично", косо-криво, бо не визначені паркувальні місця. Подивіться особливо на Зріні, як виглядає загальна картина "Череда у полі"+ таксі+ автобуси. Це центр міста

Д"
до "Агов Росвигівська1"

Та кілько мож звертатися, то колись в жек, то в міськвиконком, скоро тото папіря їсти будете вмістохліба, віза на візі і на візі, а віз і нині там-бюрократи чортові!

С
саня

Кто как хочет так и паркуется.это проблема ГАИ,но кого они могут оштрафовать если каждый второй кум,зять,брат,сват.Если водитель не знает,что нужно парковаться по ходу Движения Т.С.,если на зебре парковаться нельзя,за 30 М.до и после,то это не проблема "очильника ",а елементарная культура вождения,если ГАИ позволяет себе парковаться на зебре возле штрафплощадки и гор.милиции,если они сами своими действиями создают аварийно-опасные ситуации на дорогах,то зачем в этом кого-то винить.Давайте начнем с себя и не бойтесь делать замечание другим особенно ГАИ,7

Д"
до "Агов Росвигівська1"

Зверніться з письмовим запитом у міськвиконком

АР
Агов Росвигівська, 1!

Минулого року в комунальній службі мерії обіцяли, що зроблять під будинком № 1 (1-36)на вул.Росвигівській біля першого підїзду стежку, бо коли дощі ідуть, то зайти в будинок неможливо або в гумових чоботях або на плечах дітей несуть, бо по коліна вода, що форель імати можна. Брехачі одні, а ІТсервіс лише гроші здирають, навіть перший поверх не прибирають і забули побілити сто років тому, сморід із каналізації нестерпний.

КУ
к Урбанисту

Неужели езда "против шерсти"(под запрещающий знак) является "правильным направлением"? Без этого не будет современного города, а останется провинциальный городишко, населённый хамами,быками и терпилами.

ДУ
до урбаніста

Про Пушкіна і Зріні - неправда! Маршруткам "дозволено" їздити під знак, паркуються будь-як....люди не звикли, а обурені, матюкаються, просять владі "здоров"я"...

У
Урбанист

Город должен развиваться не для того что бы под самый вход магазина или кафе можно было подьехать на машине. Наоборот. Совеременный город это удобная ифраструктура в центре прежде всего для пишеходов, велосипедистов и общественного транспорта. Весь другой транспорт надо перенаправлять на окраины, обьезные и так далее. Поэтому не слушайте эти абсурдные рассказы о Пушкина и Зрини. Все там в правильном направлении. Только нужно не останавливаться на полпути

2
24/7

24 години сім днів в тиждень.

М
ммм

Нормальний момолодий управлінець кращий за недолугих комуністів які там роками штани протерали і знає проблеми значить сидить на свому місці

С
Саша

Особисто мав нагоду познайомитись з цим чоловіком, людина не тільки слова а й діла, пообіцяв і зробив, а ті хто тут жовчю порскають нехай краще приведуть приклад що самі доброго зробили так для них рідного Мукачево , і ще, сам йшов з настроєм що попаду до бюрократа, але помилявся, так що якщо реальні питання раджу і вам звернутись на пряму, а вже після того робити висновки

СК
Сергій К

Земляки, підкажіть - де у Мукачеві вулиця Тельмана?....І чому, ще є у нас вулиця з назвою, цієї комуністичної нечисті? Ну це вже інше питання.

В
Віктор.

Сміттєві урни, встановленні по вул.Ужгородській і К.Карого, вже всі погнуті і підлягають заміні. Урни слабенькі для мукачівських "дикарів"!!!

А
Автолюбитель

На Пушкіна і Зріні треба зробити платні парковки і тоді зміни з рухом будуть доведені до логічного кінця. Аналогічно треба пивести в порядок роботу і парковку таксистів а ще краще обмежити їхню кількість. Зараз каждий є таксистом. Це абсурд.

БМ
Благоустрій Мукачева – це робота 24/7

А что такое 24/7???

ДО
До О

Чоловіче, ти реально думаєш, ош того МЧС-ника, якого як я поняв посадив у крісло ужгородський злодій Волошин, туйка посадили, аби він тубі шось робив ? Не сміши мої папучі.

О
ОО

в психлікарні канікули , чи інтернет підключили?

О
О

Да оставьте Вы парня,он пару дней у руля,он ли виноват в Нашем бардаке,дайте ему шанс,я как коренной Мукачивец,уже давно не верю,нашим местным чинушам,брешут-врут-втирают-берут,пусть хоть не местный,попробует "лад" навести,конечно и его "испортят",подставят и снимут,потому,что в данное время,в Державе катастрофа,и что-то хорошее сделать неисчего,да и мэр как бы не виноват,вся Страна такая.Где у нас в городе экономика-на ГИДе,Лыжку закроют и все-труба и это не фантастика-остальное все в руинах,нету у Нас хозяйственников в городе,да и если бы и были,один город не потянул бы все Закарпатье-Украину,в данный период,у нас только выживет турзона,но ее надо,поддерживать,а не штормить на Нижних Воротах приезжих,не засерать Карпаты и не РУБИТЬ ДЕРЕВЬЯ в парке Победы,не бить рыбу током в Чинадиеве с ж.д. линий,где Рыбаки,что ж Вы не видите,что по Латорице малек плывет побитый,от куда у бабок по базарам подуст в мешках.Как можно так относится к своей Природе,мы ж тут живем и Наши детки тут живут.

ДП
до пп

Хто його най водить? Ти - сикун, який пише тут, бо ніхто не бачить? Такий матьорий, та піди в ратушу, скажи йому все в очі і спробуй повести)))

П
пко

Я думаю що треба зайти в автобус № 3 і спитати людей чи комфортно злізати біля 4 школи щоб іти до поліклініки на базар тобто ще одну зупинку пішки.Особливо хворі з дітьми.Для кого зробили краще? Водіям автобусів по їх висловлюванням тоже не комфортно.Обмежте до центру рух іншого транспорту а громадський пустіть по тому самому маршруту

1
123

Люди! Эсли там зделают реально красивый парк отдыха, то пусть режут! Давайте уже подождем немного. Не сделают то что обещают- тогда критиковать будем. А город у нас реально намного чище стал чем раньше, урны встанавливают, лавочки, тротуары делают. Вспомните, что было 3-4 года тому

О
О

Ярина ,наши "очильники",пешком боятся ходить,потому,что наши меньшие братья-собачки могут им кое,что откусить,и что Наш новый очильник думает по поводу бездомных собак,дайте реальный телефон для вылова собак,или когда у нас (не дай Бог)псина покусает и изуродует ребенка,все начнут орать где была "влада","влада"деревья решила порезать,это у них началось с прошлого года когда вышку купили и режут и режут..,псов ловите-ГДЕ защитники животных,что они думают о собачьей проблеме,питомника мало-это было понятно с самого начала,питомник денег не заработает,сколько на питомник денег ушло,напишите для людей.Сколько наша "влада",на сэкономленные от модернизации горисполкома деньги,купила помощи в госпиталь нашим бойцам-премию она себе сделала 40%,а парни лежат,побитые,где новости М-студии про госпиталь,и как наша влада помогает бойцам и семьям погибших и раненных.Неужели власть думает,что она "доучила-довоспитывала"людей до уровня папуасов и теперь можно всякую чушь капать с экранов и сайтов

О
О

Вот и у Нас появился "очильник" УМГ,с И.Франковска,комиссия решила порезать деревья в парке,экспертизу продула-аллергены,падающие омелы на голову простых громадян,45 лет было нормально,а теперь появился повод порезать деревья,где решение комиссии о вреде порезанных деревьев,список "умников"из этой комиссии,почему именно с парка начали резать деревья-мест по городу не мало...,летом на этом месте трава расти не будет фонари освещения поламали и те кто резал деревья и поламали еще и саженцы дорогих деревьев заодно.ведь резали как на лесоповале...,падало все дерево.Кто все таки ответит за пил деревьев в Мукачевском парке,на каком основании-бред,а не работа-ПОЗОР ЗА ЭТО ВЛАСТИ!Я деткам рассказываю,что будут красивые деревья новые,а ИХ не будет-отмазка проста нету денег...Муниципальная полиция-у нас была "ГРУППА-4С" в горисполкоме,всего 7 человек,был ведь порядок,штрафовали по статья 148-152,но группу разогнали (2000)грн.при долю1.45-было дорого и передали функцию участковым ментам и труба

М
мукачівець

Дивуюся з цього "чиновничка", звідки так опізнаний за місто? Такий патріот Мукачева? Так прислухайся трошки до мешканців "проФФесоре", а потім розповідай, що який ти крутий за наші гроші(платників податків) будувати та розкрадати спростуй, якщо не ТАК.

Е
Ескобар

Тони Монтана вылитый .

Я
Ярина

Пешочком надо ходить по улицам... что бы народ высказать мог свои недоумения.. по поводу благоустройства. Теперь будем знать в лицо и не пропустим такую возможность...особенно на отрезке улиц от Карпенка-Карого до Генерала Петрова.

І
іван

Знову іванофранківські начальники..Шо ми бидло?Нема на закарпатті достойних?

!
!!!!!!!!!!

Рішення по вулиці Пушкіна,неадекватне та безвідповідальне...Проведіть опитування на сайті і все зрозумієте.Чому рішення по транспортним розвязкам приймають ті хто сидять в кабінетах і взагалі не іздять по місту???Спитайте думку людей і все зрозумієте!!!

Г
гость

Ці всі зміни напрямків руху в Мукачево це все маразм однієї "поважної" особи нашого міста яка зовсім немає ніякого порозуміння з правилами дорожного руху! Проїхавши по вул Толстого в пяному стані заставив зняти лежачих поліцейських біля ПРОКУРАТУРИ та СУДУ! Проїхавшись в такому ж стані по вул. Шевченка біля 16 школи зоставив зняти лежачих поліцейських з цьго місця! А коли вже будуть враховуватись правила дорожного руху м Мукачева та зауваження самих мешканців та водіїв нашого міста, чи такі зауваження до уваги не доцільні. Зараз школярі та діти дитячих садочків пішком ідуть до своїх закладів по 5-10хв щоб добратись до свого місця, і це все правильно! Бо так захотіла одна "юдина" Люди схаменіться і перестаньте бути бидлом.

П
правда

рух автомобілів по вулиці Пушкіна змінили на прохання депутата міськради, який встав "не з тої ноги" - і все місто мучиться. Що значить звикли? Паркуються у всі боки, вигляд цього паркування машин як на поганенькому базарі; маршрутки як і автохами порушують правила і так їдуть, як хочуть; автобуси на перехресті, як і було, одночасно з двох боків зупиняються і роблять "затор"... Мене дивує: чи то такий авторитетний депутат, що все місто наказане, чи так складно визнати, що прогон "нарішали"! Якщо стало гірше, або хоча б не краще, чого тупо вперто всіх переконувати у зворотньому?. Мукачівці, паліть бензин!

М
Мукачівець

З боку автовокзалу якраз заасфальтували улицю. Прийде і на вашу час

ПЗ
привіт з вулиць Матросова-Хмельтницького

Хоч раз у місяць просив би даного пана проїхатись по наших вулицях і задуматись про візитку міста по приїзду електричкою на проміжну станцію "Мукачівприлад" -- може тоді і виникнуть бажання щось робити, а не дифірамби собі роздувати. Ганьба за ці вулиці всій владі міста за остані 20-ть років. Вулицю особисто грейдерував в червні 2013 року, а дальше про нас остаточно ВЛАДА забула. Зараз ями такі що таксисти скоро забудуть даний адрес як страхіття. МОЖЕ НАДІСЛАТИ ВАМ ФОТО З ДАНИХ ВУЛИЦЬ? Г А Н Ь Б А таким "керовникам" у місті!!!

:
:(

Нажаль, одностороннього руху на названих вулицях дотримуються не всі (ДАЇшники ж стоять у Росвигові біля своєї контори!?) А ще цікавить мукачівців: що ж то за об"єкт зводять на місці амфітеатру?

ДТ
До три100ві7

Айно...і кожен другий день кавіль із Чубірком Иваном пє у Таймі

Т
три100ві7

Дійсно,Віталій Степанович не погана людина ,якщо б не одне НО... Він являється людиною одіозного кредитного шахрая і депутата Ужг.міськради Волошина І.І. В минулому Гільтайчук працівник МНС і керівник саперної бригади,саме в тій саперній бригаді і працював тіньова права рука Волошина і також сапер в минулому Юрій Малик.Саме через нього познайомився Гільтайчук і Волошин,в подальшому останній через свої зв'язки і проштовхував Віталія Степановича на керівні посади,ось і маємо "троянського коня"

ПЗ
Патріот Закарпаття

Нормальний мужик. Не галичанин на щастя. Мукачівські комунальники все були совісні порівняно з ужгородськими або хуськими.

ДД
До до очільника

А в нас на переатестацію потрібно всіх ДАІшників відправити. При односторонньому русі дозволяється паркування зліва, а у нас в місті паркують хто де як хоче: Недецеї - зліва, Возз"єднання - зправа, Купальна - зліва, І.Зріні, Пушкіна - і зправа, і зліва.

ДО
До очільника

– Як проходить експеримент з одностороннім рухом на вулиці Пушкіна – Ілони Зріні? – Експеримент проходить успішно, люди вже звикли. Ми досягли певного результату – насиченість руху частково зникла, з’явилось більше паркувальних місць.-Може ще й знати правила парковки при односторонньому русі,п.Віталію.Може варто очільника ДАІ направити на переатестацію?

Читайте також