Віце-прем'єр Угорщини: «Автономія – мета та майбутнє закордонних угорських меншин»

51
53

Виживання закордонних етнічних угорських громад залежить від їх здатності досягти прогресу в справі автономії у складі держави, де вони мешкають. Про це заявив у понеділок віце-прем'єр-міністр Угорщини Жолт Шем'єн під час презентації книги під заголовком «Права меншин. Представлення інтересів. Автономність».

Шем'єн зазначив, що автономія є метою і баченням майбутнього для всіх етнічних угорців, які мешкають за кордоном Угорщини.
Він додав, що ці угорці за жодних обставин не повинні відмовлятися від своїх вимог щодо автономії.

– А здатність етнічних угорців забезпечити дотримання їхніх інтересів залежить від успіхів етнічних угорських політичних партій, – сказав Шем'єн.

Урядовець вважає, що угорські партії для захисту інтересів угорського населення повинні мати представництво не лише на рівні місцевих органів влади, а й у парламентах цих країн.

Шем'єн каже, що угорці повинні мати єдність. І це особливо важливо під час парламентських виборів. Якщо є єдність, буде успіх, сказав Шем'єн.

За його словами етнічні угорські партії не лише мають дбати про представлення інтересів місцевої угорської спільноти, але також несуть відповідальність перед усією нацією. І згадав «Союз угорців Воєводини» у Сербії – як приклад етнічної угорської партії, яка повністю відповідає цьому критерію.

Угорський політик ще у 2014 році зазначав, що «кожна нація має виробити власну концепцію автономії. Жителі Воєводини, Закарпатської України повинні діяти у такому ж напрямку».


Зауважимо, що угорці Закарпаття мають широку культурну автономію, в області активно діють осередки громадсько-політичних організацій угорців (КМКС та УМДС), які на час виборів стають партіями. Водночас, щодо політичної автономії угорців Закарпаття, то досі точаться дискусії, зокрема навколо відновлення в межах Закарпатської області так званого угорського або Притисянського виборчого округу, який існував на парламентських виборах 1998 року. 

Водночас, тема угорської автономії на Закарпатті часто використовується для інформаційних провокацій, які запускають періодично. Остання – на початку грудня минулого року.  

Наступного дня після публікації, Міністерство закордонних справ України прокоментувало слова Шем'єн.

У МЗС висловили здивування щодо закликів віце-прем’єра до створення автономних угорських меншин в країнах-сусідах.

— З подивом сприйняли публічні заклики віце-прем’єра Угорщини Жолта Шем’єна до створення автономій угорської меншини в сусідніх країнах, йдеться у повідомленні.

— Ми розраховуємо, що позиція стосовно поваги до територіальної цілісності, суверенітету і Конституції нашої держави й надалі залишатиметься в основі наших добросусідських відносин. Будь-які спекуляції на цю тему не відповідають інтересам наших двох країн і народів та, сподіваємося, не відображають офіційну позицію Будапешта, – наголосили у зовнішньополітичному відомстві України.


Довідково:

У Закарпатській області проживає близько 150 тисяч етнічних угорців. Переважно у Берегівському та Виноградівському районах, а також Мукачівському та Ужгородському.

Жолт Шем'єн хоч і працює в уряді Віктора Орбана, але представляє не урядову партію Фідес, а Християнсько-демократичну народну партію Угорщини.

Коментарі

ДМ
дід Михайло

библия говорит: 2000 лет назад Иоанн видел видение, что с приходом Антихриста в этом мире будет введена новая денежная система. Начертания, печати, которые будут накладываться на руку или на лоб (Отк.13:14-18). Всякий, кто поклонится Антихристу и примет эту печать погибнет в аду (Откр. 14:9-11). Сегодня много говорится об этих эксперементах, когда под кожу человека вводится "чип", - микросхема со всеми данными этого человека. Очень скоро станет возможным то, что сказано в книге Откровения - нельзя будет ни покупать, ни продавать, не имея этой печати на руке. Сильі Света готовян полномасштабное наступление на сильі Тьмьі. Первьім ударом будет огромная вспьішка на Солнце, которая уничтожит всех предателей рода человеческого, принявших печати Антизреста, через лучевьіе болезни. Так, что с биометрическими паспортами не спешите, ибо из-за печати Антихреста умирает в муках не только человек, но и его душа, которая до сих пор считалась вечной.

ДМ
дід Михайло

Народ, яка може бути боротьба за автономію в наш час? Всі влади європейських країн, України та Россії належать жидам та їх ставленникам. " Хорошо известный специалист в области глобализационных технологий, имя и фамилия которого не сообщается по понятным причинам, сообщил журналистам, что после его встречи с одним из разработчиков универсальных электронных карт, он обязан оповестить всех граждан страны о нижеследующем. При фотографировании людей для получения универсальной электронной карты или биометрического паспорта, которое будет производиться непосредственно в пункте приема заявлений, им на лоб будут наноситься лазером невидимые для глаз штрих-коды. Устройства для считывания будут «видеть» эти электронные метки даже через головные уборы. Для человеческого глаза эти начертания будут невидимыми, а видимыми только для приборов. Также есть информация о том, что при получении карты аналогичным способом будет ставиться штрихкод и на руку.

ДМ
дід Михайло

купа політичних новин: http://21242353.livejournal.com/683789.html

Л
лоці

до руснака. малинька пуцка?

Д
Данило

вони дограються що мадяр депортують зі Закарпаття

Ф
Фатів

До Руснак 22.03.2017 22:09 Верховенця далеко видко ))) учи історію і несміши народ клоуне .

ДМ
дід Михайло

Ще до блокування кордонів нашими хлопцями під керівництвом євреїв хабадівців, сионіська преса писала, що дуже скоро занизить курс гривні до 30-32 гривнів за хазарський зелений. Так що болокада заздалегідь була обговорена россійською та українською владами. Тут сказано все:https://vk.com/zionru?w=wall-45494205_8624

ВБ
Васілію блаженному

ВАся, зажигай дале, тобі туй неє равних! Ти звізда сього сайта!

ГР
галічанському рюсняку 22:09

....-Той руснаки вже газдовали з брондзового віку.Їх король Ондраш воспитувався при двурі Ярослава Модрого і дівку його Анастасію за жону взяв, а потом прийшов на Закарпаття, а з ним прийшли і монахи на Черничу горо!.. йовбане, ти шо куриш????- поділися ...!!!

В
Василь

Земляки,чого лаємося?! Нам нема чого ділити,- все вже зробила Історія,а історично міські(чехи,румуни,німці,росіяни,мадьяри,євреї,німці) жили в містах,селюки(суцільно русини) жили в селах. Виняток становлять окупанти держструктур з числа тих же селюків,що розграбували наші міста і фізично знищили десятки тисяч унікальних міських спеців, - це терористичне рагульё давно і чесно заробило для себе і присмоктавшимся до народної годівниці численних,по-неандертальського тупих,але жадних родичів-паразитів,років по 400 таборів: "Злодій повинен сидіти у в'язниці!"(с) Саме такий розклад справедливий і ніхто не в образі.

Р
Руснак

До Абдули Сарацина. Бо малинька!

АС
Абдул Сарацин

До Руснака....А чого ваша так завна тисячолітня цівілізація не змогла сеебе захистити?

Ю
Юра

Весь прикол в том,что это только наши сми в таком ракурсе перевели и представили,суть то немножко другая в оригинале,а Вы тут уже воюете за земли )))) В очередной раз доказывает,что пи***ть наш народ могёт,а делать что то к лучшему силёнок нехватает...

Р
Руснак

До Фатьова! Баране, фатьовы то якраз на полонинах там де ся ты пасеш. Я руснак з діда-прадіда. Таких, як я із чистув руснацькув кровлю не много ся найде.А ты тормозе даяку книжку по історії прочитай та взнаєш ош мадяри сюда приплелися тисячу року назад.Той руснаки вже газдовали з брондзового віку.Їх король Ондраш воспитувався при двурі Ярослава Модрого і дівку його Анастасію за жону взяв, а потом прийшов на Закарпаття, а з ним прийшли і монахи на Черничу горо!Таку Україну, як типирь на чорта ми.Кіть не стане людськов державув то кониць юй. Айбо і мадярський шандарь перед руснаком пана бавити не боде!

Ф
Фатів

До Руснак 22.03.2017 20:52 Верховенцю учи історію . Яка ццівілізація ? У тебе у горах ? То ви рагулі позлізали з гор та чудите . Нормальні люди розуміють і видять шо і як . Вас верховенців треба гнати як фрасів горячим путом бо аи є самий продажний люд . А треба ти україну ? Ко тя держить ? У нас до тепирь говорять у селах ож іду на зароботки НА україну . А мадяри туй корені жителі і русини верховенцю ти тупий .

Р
Руснак

Мадяри так втиравуть всім,што уни той корінні жытилі! Фраса вам мадярського, тать коли вы сюдася ігом приплели ся той уже была цівілізація з тисячоручнув історіюв.Обилисьте наруд,загналисьте в горы,а типирь обнагліли.Руснаки не горять желанійом лячи пуд чобут шандаря!!!В духовному плані нам родина українці! Айбо,готу ти зелену Україно чумусь така збісна,што заставляш люди рятоватися у мадяру,словаку,поляку авать даже у цігану-румуну! Кібы Україна хуть мало стала людськов,то ниякі мадяри той бы і не пікали!!!А наруд Закарпаття жыв бы субі спукуйно нигде не обзиравучися!

З
закарпатець

Ця "влада" на чолі з Порохом, яка прийшла на крові простих людей і дальше бреше і краде, все робить для того жеби Закарпаття відєналося від України.КАЗАВ МІЙ ДІДО ЖЕ ЖИЛИСЬМЕ ПРИ ЧЕХАХ І ПРИ МАДЯРАХ ТО БУВ ПОРЯДОК. Два ЖАНДАРМИ ДОСТА БУЛО НА ЄДНО СЕЛО І БУВ ПОРЯДОК НЕ ТО ШО ТЕПЕР КУЧА МУСОРІВ А ПОРЯДКУ НИЄ!А ЩЕ ТАМ ДЕ ЖИД ТАМ ВІЙНА І ГОЛОД!!!

Г
Горянин

Народ Закарпаття хоче жити по людськи, а за 25 років незалежності сильний український народ перетворився в націю рабів, де влада злодійчука- кучмана- гниломордого- шапкокрада-офшорника практично знищила Українську державу і прекрасну багату країну із добрим і довірливим народом довели до ручки. Народ втратив віру в можливість щось поміняти на краще і вимушеній тікати світами, щоб не загинути на рідній землі від холоду і голоду. Міліони українців виїхали і людські втрати сучасної України приближаються до втрат під час 2 світової війни. Народ жде свого гетьмана.

M
munkach

Do Mukachivecb zakarpatja golosivalo 1991 na zakonoj osnovi za avtonomiju tilki krum poluchil avtonomiju, a zakarpatja net !

S
sysadmin

Модератор, кедь ви не удаляєте сих тупих комментаторів, то ви їх підтримуєте. Я так розумію?

Л
лвивянин

усьо має початок і усему набуває кінець.Так і кволому та не життєспроможному організмові доведеться перейти в небуття.Ще не вмерла, але мусить

Ф
Фатів

О порохоботи збіглися . щИРІ ПОРОХОБОТИ нич у вас не уйде як би ви неперекручовали історію . І так всьо стане на свої міста . Ви лем знаєте жебрати грощі і перекручовати факти і історію . Шо ваша окраїна зробила за 25 років у Закарпатті ? Кроме як унічтожила .

М
мункачварош

Мукачевець , 1 світової ! не справедливо була подiлина чомусь тiлки венгрiя iz цiloji imperii

М
мукачивець

мало не забув, ще циганам треба дати автономію дись у цетрови Закарпаття з гімном, прапором і конституцією і трохи озброїти для самооборони, аби тримали усіх у тонусі.

М
мукачивець

До Михайла, у 1991 на всесоюзному референдумі проголосували за збереження СРСР, і інші референдуми на той час не мали ніякої юридичної основи, а кіть на те пюшло то чехи як і румуни мають права на Закарпаття, лем для того треба переглянути підсумки другої світової і визнати що гітлерівська коаліція мала рацію і не підлягає осуду світової спільноти, а там вже і полякам прийдеться віддати те що до них приросло завдяки Советам, короче ті кому треба роздерєбанити Україну знають що роблять, ош занадто сильно виштовхуть Донбас і Закарпаття і не треба бути генієм аби розуміти ко має гешефт з хаосу.

Z
Zoltan

Интересно: где автор видит широкую венгрскую культурную автономию? Надо было бы ему ближе познакомиться, что скрывается за этим понятием. Я лично не вижу ни широкую, ни узкую!

Д0
До 02.03

Ни захотів Грозний лягти пуд московію і був розбитий кацапами . Типирь московія ся задихать тай пирдить уд дані чіченам . Нафта дишивіє ,кацапія пустіє . Закарпаття із Україною , український народ добрий із прадавньов історійов , і вам ординці ся нич ни удасть , пукайте доста у коментах , ото вилика сила .

Д.
До ....

Василь - The Best!!! Без коментарів? Василя Мукачево.net втратить рейтинги.... Вася, рекомендую прости гроші за PR!

Р
ред

Редакція! останнім часом ! я помічаю не приязнь до угорців зі звашого боку по публікаціям ! Що ви намагаєтеся довести ? це дуже небезпечна гра для вас!

М
михайло

Отже ми давно проголосували за автономію

М
Михайло

референдум 1991 року. Тоді, проголосувавши за незалежність України, 78,6% жителів Закарпаться висловилися "за" проголошення Закарпатської області спеціальною самоуправляємой територією, суб'єкта у складі незалежної України

Ч
чулувікізакон

"в Євросоюзі , де закон є закон і пириділ границь ся ни дупущать" , але завто ся допущать свободное волевиявлення народу-не захотів народ Англії, котра Великобританія боти у Еуропейскуй Унії, учинив собі Брексіт, тай красно виходить з Унії.І нико там не збираєся заганяти танки, бо вто сепаратісти-ото і є европейский закон. А не гі в Окріїні -коли независимость од Союза-то волевиявлення народа, а як мадярам ці русинам бодай автономію -то вже сіпаратізм-гет таку державу вєдно з її законами, брехачами тай пудбрехачами.

ВБ
Васілію блаженному

Васю, пак кідь і ти туй-товди ти сам тоже рогатий.Кідь бось бов настоящий суцільно міській, то вже давно мав бось боти на Донбасі у ланці взвод-рота

В
Василь

До"Belo z boroktelepa"На паркані "Х .."написано;бабуся підійшла,помацала,а це дошки.Реалії ж такі:тупі і ссикліви рогаті селюки,готові лягти під будь-якого,у кого болт товщі на дану секунду,при виникненні найменшої небезпеки для їх особистих жоп,просто кидали амуніцію,ввірені їм техніку і озброєння і масово дезертирували на свою землю- ховалися в рідних селах.Командири(суцільно мадяри,чехи,румуни чи німці) нічого не могли вдіяти з драпаючими в різні боки селюками- мейнстрім з рагулів з виряченими від жаху шарами,просто змітав командний склад. Для розуміння,з недавнього минулого: Червона Армія захопила Закарпаття практично без серйозних боїв: ссикліви неандертальці,якими були укомплектовані підрозділи армії хортистської Мадьярщіни,дислоковані на території Закарпаття,просто розбіглися.З сьогодення:офіцери реально воюючей на Донбасі ланки взвод-рота- суцільно міські з військовими званнями;рогаті ж злодії зі спеціальними типа званнями всi тут,в глибокому тилу- продовжують грабувати народ.

ДН
до нижньої марги

іди матірь собі уe6и марго дурна.путін ти в копоню тупу насрав.

Д2
До 22.07

У тебе ниборе ни комент ся получив , а завітня мичта кримля . Скорше Китай прімкне московію , ги ся стано ото што хочеш . Мадяри в Євросоюзі , де закон є закон і пириділ границь ся ни дупущать .

Б
бетанга

мадярському урядові треба наладити ліпшой сотрудничество з коренним населенням, жеби усі закарпатці чувствовали себе частинов Мадярщини, а не лем тоті, шо говорять по мадярські.То не наша вина, а наша сполочна біда же частина корінного населення не годна общатися на иншаких язиках -наші діди, прадіди годні боли говорити на многих язиках.Шоби добитися поддержки всього населення Подкарпаття, Мадярщина не повинна ділити закарпатців на люди первого і другого сорту а принимати міри для виправлення ситуації.Знаю многих верховинцю, котрі дустали мадярськой папіря, не обладаючи мадярським язиком, многі бо змінили свой отношення до Мадярщини, кібо їм така возможность на законних підставах бола предоставлена.Самостоятельно змінити шось дуже тяжко у нинушній ситуації, із сього болота ся мож вибрати лем коли мадяри і закарпатці будуть ся тримати дов'єдна, а не гризтися межи собов на радость нашим недругам

A
albi

Fativ, ti molodec, tobi posana!!!!!!!

О
орсаг

тут украни просять мадярські утлевели оби дістати мадярську пенсію, а вИ кажете за .уа пенсію.

J
Ja

Венграм Закарпатье есть куда бежать,за ними стоит Страна ,который их поддерживает,не оставляет их в га...е.А что у вас есть ?,большой шоколадный король

Z
Zxc

Поки у мадярських селах шліфони не научаться говорити і писати на українській мові вони галімі пондри!!! І знаки назв вулиць державною мовою не перевернуть правильно а не верх ногами то вони будуть галімі мадярські шліфони і вороги українського народу!!!! Бо як не спитаєшся щось на українській мові то нем тудом, а пенсію і всьо решта їм заплати вчасно!!!! Нахер за лужанку усіх!

BZ
Belo z boroktelepa

У мадярськів грамоті записано шо русини то самий преданний народ який войовав на боці мадярськоі корони ..

Ф
Фатів

Які ви всьотакі верховенці скоти . Ви перші побіжите до мадярів . xxx 21.03.2017 20:32 воняк се ти мерзота воняча . Вали на верховину свою і барани паси бо у тя більше розуму ние . Чебурек а ти попробуй копкати ? Ноги неполамлеш ? Пой ріскни . ееееееее ти ко українець водь русин ? Русини то браття мадярів і нигда у житьови мадяри некивали русинів . У мадярщині жиє много русинів і є памятник русинам . А кідь ти українець у тебе є два варіанта боти людинов а кідь нєт то україна велика Майдан дуже глупо і тупо . Мадяри туй усн жили і будуть жити а молодь яка учиться у мадярщині ще дуже сильно прославить і витягне з гіна наше Закарпаття . Пережилисьме ссср пережиєме і хохляндію.

СІ
сміх і гріх

українці бачуть рахують себе краще угорців.

A
albi

Oh, holodranci huculi, skoro bude vam hop do kuchi!! Barani vi, ne vivchi!!!!!

X
xxx

копкати мадярив

X
xxx

her wam a ne zakarpatia madiaru woniachi

М
Майдан

Не буде з того ніч бо Угорська молодь виїжджає массово ,років 10 і тут не залишется Угорців.А на Закарпатті звісно щось таки буде бо Україні кінец...

Е
ееееееее

но што. туй є вам, двопаспортні. А щи як вам скажуть убивати українців (а такоє дуже може може бути, бо присягу давалисьте на вірність мадярам). То інтересно як товби зафітькаєте

ProRock до Юлія

звісно не всіх а лише ті які в Україні...(ті які по самі вуха в Шоколаді який пахне як Г.) а кому від автономії стане гірше? Закаопаттю? та ніколи...у нас тут своя атмосфера...у кожного свій дохід...в цілому маєм свою електрику, яку ще продавати можем... Вино наше будем міняти у Белорусів на катошку все інше вже купимо і проживем якось...а не ходити "РАБити" дітей своїх роками не бачити...

Ч
Чебурек

Дайтеми візу в європу або роботу вдома на яків буду отримувати хочаб 600долярів та буду копкати того мадяра в гузицю а якшо ніт то "SIO"

Ф
Фатів

Давно пора . Історія усе повертаєся всьо на свої міста .

Ю
Юлій

"Шем'єн зазначив, що автономія є метою і баченням майбутнього для всіх етнічних угорців, які мешкають за кордоном Угорщини". Даю гарантію що не для всіх етнічних угорців це мета.

Читайте також