ВКонтакті та Однокласники. Чи є розумна цьому альтернатива?

26
35

Те про що так довго говорили більшовики – здійснилося! Президент України Петро Порошенко підписав указ, яким ввів в дію рішення РНБО про оновлення списку санкцій проти низки російських компаній, серед яких соцмережі "ВКонтакті" і "Однокласники", "Яндекс", "Лабаторія Касперського", "Доктор Веб", а також бухгалтерська программа "1С".

Правильно це, чи неправильно – не будемо довго розмірковувати, а сприймемо інформацію як факт. Mukahevo.net пропонує своїм читачам, користувачам вищезгаданих сайтів — альтернативні, які зможуть  певною мірою замінити популярні російські інтернет-сервіси, а, можливо, і відкрити для вас нові можливості Інтернету.

ВКонтакті, Однокласники.

Facebook. Практично без варіантів. Власне, саме з дітища Марка Цукерберга надихалися творці російських соціальних мереж і більшість можливостей та сервісі тут доступна. Однак, про масове скачування та прослуховування музики доведеться забути. Такої функції тут нема, щоправда вона також заборонена українським законодавством. Це саме стосується і відео, а також контенту 18+. Та все ж, враховуючи те, що в Україні нараховується близько 6 мільйонів користувачів Facebook , перехід на цю соціальну мережу може виявитися не таким болісним. І ви з великою ймовірністю можете знайти тут своїх друзів та родичів. У фейсбуці вже переполох з приводу можливого напливу нових користувачів. Тому застаньте їх там зненацька!

Інші альтернативи: Twitter, Instagram, Tumblr

Яндекс.

Google. Як система веб-пошуку, Google і до сьогоднішнього дня був найпопулярнішим серед українців. Однак інші сервіси цієї компанії, як Яндекс. Карти, Яндекс. Пробки, Яндекс. Транспорт  досить популярні в нашій країні. Однак, знову ж таки, у Google сервіси подібні і якщо в якихось аспектах вони не дотягували до яндексівських, то тепер у компанії буде стимул їх доробити і покращити.

Інші альтернативи: Yahoo, Bing

"Лабаторія Касперського", "Доктор Веб"

Zillya. Пропонуємо цей антивірус лише тому, що він, практично, єдиний український продукт у цій сфері. Загалом же вибір антивірусних сервісів дуже великий і кожен може обрати на свій смак і враховуючи можливості власного гаманця, адже переважна більшість антивірусів (з можливістю надійно захистити ваш ПК) є платними. Тому пропонуємо вам таблицю альтернативних програм захисту вашого комп’ютера.

Інші альтернативи: Avast, Avira, ESET NOD 32, AVG

1C

Альтернативи нема. Вірніше, їх багато, однак вони мало поширені, обмежені в функціоналі, невідомо як пристосовані до українських стандартів. Тому це справа проб та помилок. І вже точно найближчим часом український IT обов’язково видасть власний достойний продукт у цій сфері.

Інші альтернативи: Дебет Плюс, Ананас, Своя технологія, Athena, Openbravo, GrossBee, ВС:Бухгалтерия, Класс365, OpenERP, Tria, MRP (Small business) (NEW)


І наостанок. Остаточно заборонити щось в інтернеті практично не можливо. Завжди існують обхідні шляхи – VPN сервіси, анонімайзери, браузери типу TOR. В країнах, де влада вводить обмеження на користування окремими Інтернет-ресурсами настирливі користувачі давно навчилися як обходити ці заборони. Наймовірніше, обходитимуть закон і у нас. Однак ми вам про це нічого не говорили =)

Коментарі

ДВ
До Василя

Видко шо тя мама правила.

Л
лоці

ни сважайтеся уто наша власть обмежила бо віділисьме усі як ся їхні діти бісять тай як живуть,а з вас ко ся сважать та лиш смівуть

З
Закарпатец

До sysadmin А я взагалі дуже талановита людина

З
Закарпатец

Маєме своє? - CIMBOR.NET Ушиткысь нiч не э !

В
Василь

До перелічених мною фактiв злочинів рогатих скотов,членів ОПГ"Селюки у владі" претензій немає... Це добре. Тоді у мене до Вас запитання: як особисто Ви ставитеся до рогатих злочинцiв,postroivschihsja (ну і слівце селюки вигадали!- типу палац виріс сам,без будь-яких витрат ресурсів,що в принципі відповідає дійсності) на крові і стражданнях городян? Ну ось,скажімо, всі ватажки Рагуль-"вузу"(по Вашому - "МДУ") - подельники окупантів-злочинців взагалі і сільські трієчники зокрема (см.аттестат)...чи має право на існування подібна "школа абверу",яка виконує роль насоса,що перекачує селюків в наш Варош,фактично готує майбутніх рогатих диверсантів,- кадрову зміну нинішнім злодіям і терористам,які окупували Мукачево?..

S
sysadmin

поникайте на так званого "закарпатця": видав за 2 мінути (11:19 - 11:20) три пости на 1000 (тисячу) символів - сей робот заsирать туй площадку для нагрівання обстановки. Модератор звичайно шокований...........

P
profi

Васька, я нікого не намагався відмазати, ти сам знаєш ко окупував владу в М. Я лем тобі порадив вчитися в мукачівському універі, бо читав твої пости і по стилістиці порахував твій IQ - trashdump.....

O
odnoklassnik

fucking zakarpat'ets виліз із окопа..... поміняв кальсони і знову за староє;

C
CIMBOR.NET

Маєме своє - CIMBOR.NET Нашто нам їх дикі санційні сеті? Ідім на наші домашні!

В
Василь

До"profi" Даремно намагаєшся відмазати рогатих диверсантів,які окупували владу в Мукачево і розграбували -за наказом Путіна- всi стратегічні,обороннi підприємства України,раніше дислоковані у нас в Вароши бо факт: "Точприлад","Мукачівприлад","Стройіндустрія","Электрон","Карпати",ЗТО,ЗКЛ,молокозовод,м'ясокомбінат,пивзавод,аеродром,авіація,"Стройкерамика","Керамплітка",меблева фабрика,трікотажка - розграбовані; десятки тисяч людей,унікальних фахівців, -втративши джерела існування,- вимерли в результаті Геноциду рагульсько-терористичного режіма проти городян. Армійським офіцерам(а раніше Мукачево - "місто військових") рагульським окупаційним режимом були створені особливо нестерпні умови існування тому що армійці традиційно "червоні",а значить - представляли загрозу і для путінської Росії і для диверсантів-злодіїв,путінських холуїв в Мукачево: більшість армійців винищено рогатими терористами;випадково виживших мобілізували і зараз добивають на розв'язаної режимом Громадянській війні.

P
profi

василь - ти проросійський тролль, путаєш українські, закарпатські і руські слова, вставляєш букву ё, майже пользуєш інструкції з Ольгіно и Google перекладач. Иди учись в мукачевский універ, поцан.............

В
василий

Чи є розумна цьому альтернатива? НЕТ!!! Вк есть ВК !

З
ЗАКАРПУТНЕЦ

...ще недавно многіє здеся пісящіє або їїні предки, одноголосно ( 99\99999% =голосів як на дабасссах за проффесора ) підтримували "лінію партії" і марсизми - сталінізми і боялися пискнути "шось не то" - прогресіноє чєловєчєство комахи

*
*****

Давно пора було закрити ці помийні ями - ВК та ОК.

ДВ
До Василя

П и ....и ш много. Де яка стаття шо касаєся мацкалів ти туй як туй верховинцю . Ти думаєш шо тебе Нико не спознать (Сергій Носалюк) прокладка медведчукова

Z
Zoltan

George Orwell: 1984 :(

В
Василь

До"безмозглим" А за якiм членом рогаті сільські скоти Кравчук,Кучма,Ющенко,Янукович розграбували Україну і фізично знищили 15.000.000 горожан - цвет нацiї? Де найбільше в світі ЧМП? Де верстатобудування? Де авіація? Де мікроелектроніка? Де хімпором? Де приладобудування? Де енергетика? Логістика? Кібернетика? Космічні програми? Будівельна індустрія? Автодорожня та iн.?- все розграбували рогаті диверсанти,зрадники України. Нахрена рогатий чмирь Порошенко організував зі своїми подельниками терористичне захоплення влади взимку 2014 р. що стало ПРИЧИНОЮ "втечі" Криму,Громадянської війни на Донбасі і різкого сплеску смертності на Україні - фактично,теж жертв війни? У причинно-следственних зв'язках хоч що-небудь розумієш,нет? Заборона рогатим терористом Порошенко "Однокласників" - це НАСЛІДОК (як і війна на Донбасі),а ПРИЧИНА - озброєний переворот. Отже,закріпимо: нахера це сільське бидло (і інші селюки в т.ч. у нас в Мукачево) Порошенко посадило свою жопу в крісло президента,чтоби что?..

Б
безмозглим

алеж треба зрозуміти війна-це на передовій ті яким ніколи ви непоясните в яких ви сетях сидите.окопи бункери от де хлопці сидять.град 120 міни артилерія це не смс і не лайк.коли хрень пишите задумайтеся люди без рук без ніг.а вам сторінка важніша.виключи на місяць інтернет та удурієш читачу.хворий інтернетом.

В
Василь

До"типа Василь 21:34" Ні,милий сільський даун - це в ваших Підзалупівках ніхто не чув про інтернеті бо гнилой,жадібний і тупий сільський бик швидше задушить власну матір,ніж випише журнали "Техника и Наука","Техника - молодёжи","Наука и Жизнь","Квант","Знание - сила ". У мене для вас,чингачгукiв з пір'ямi бошках,старості: інтернет - це радянський винахід і сама концепція сформувалася задовго до мого народження. В общем-то і зараз ми живемо на руїнах дуже могутньої цивілізації горожан,практично в мотлох розгромленої захопившими владу на Україні тупими сільськими шимпанзе,ненавидящими все розумне,передове,цивілізоване пещерною ненавистю неандертальців,яким попросту недоступні знання через повну відсутність свідомого контролю мозку над рядом функцій,присущiх Homo sapiens.

К1
к 16.05.2017 20:29

ба за яку владу гутариш-кить ии ние.ко шо хоче тот и робить.ко такуй свуй наруд уничтожать-я на такое не пуйду

J
Julia

ВІн тормоз, можна подумати його діти не сидять на Однокласниках і ВКонтактах. Він що рішив тут диктувати правила як колись Сталін. Ліпше най знизить ціни на комуналку і най ще підвищить зарплати, дороги най зробить по Україні, а не собі все в карман кладе. Змінили одного дебіла на другого.

У
Українка

ТЕ ЩО РОБИТЬ ЗАРАЗ ВЛАДА ДО ДОБРА НЕ ПРИЗВОДИТЬ. ЯКЩО Я НЕ КОРИСТУВАТИМУСЬ ВК. АБО ОК. ЦЕ ЩОСЬ ЗМІНИТЬ? ЦЕ МАБУТЬ МОЖНА ВЖЕ НАЗВАТИ ОБМЕЖЕННЯ ВІЛЬНОЇ ДУМКИ ТА ВІЛЬНОГО ВИБОРУ УКРАЇНСЬКОГО НАРОДУ. КОЖЕН МАЕ ПРАВО ВИБОРУ КОРИСТУВАТИСЬ СОЦ. МЕРЕЖАМИ ЧИ НІ. А ЗАБОРОНА ЦЕ ТІЛЬКИ ВІДВОЛІКАННЯ ЛЮДЕЙ ВІД СЕРЙОЗНІШИХ ПИТАННЬ. ТОБТО ПРО ТЕ ЯК БУДЕМО ДАЛІ ВИЖИВАТИ......

ДП
дуже переживаю

о Боже,діти, не переживайте,будете і дальше сидіти у свому ВК !!! то лиш офіційно,є куча браузерів і прог через які будете там задротити дальше!

В
Василь

Коли ня мама правила пуд копицюв та за інтернет іщи нико не чув! Та видите ош навчивімся і писати і пісяти стоячи!

СК
СЕВЕРНАЯ КОРЕЯ

Скоро буде в нас Северная Корея

В
Варишський

Терпіння скоро лопне...Вальцманів на вили треба брати

В
Василь

Господі,ну яке ж тупе це довбане селючьё,окуповавше владу на Україні!.. Дякую тобі,Боже,за те,що я не рагуль!

Ю
ю

до попереднього. Влада має право вас і у АТО відправити. І мене. Бо кіть не підтримаєте українську владу, то прийдуть освободітєлі

К1
к 18.37

ти нибого позирай помали статтю- за фашизм.но то ищи цвіточки будуть вам.....

ГР
Грубінка Роман Іванович

А чого чудуватися?Шо ще от сих придурків можна чекати?Адже всьо уже достигнуто!В країні прогрес-скоро в ЄС!Кругом процвітаніє мир і благодать.Всі довольні всі ся сміють.Шкода шо поРОШЕНко доллар по 27 грн. неможе заборонити.За когосьме голосовали то і маєме.P.S-коли політичний гнилий корумпований режим починає називати себе-"Батьківщиною" і вирішує за мене якою поштою чи якими соцмережами мені користуватися,то вибачте мене але це вже Фашизм.

Х
хакер

у мене стояла хакнута Windows7, пак 1,5-2 роки тому приходить повідомлення від micorosoft: ми вам поставимо Win 10, пишу: Yes. Я до чого: там стоїть Windows defender - такий продвинутий встроэний антивірус, який мене влаштовує. Порада від хакера - ставте десятку і не морочте собі єйці.... Канєшно кедь у вас нормальне желізо і хоча би 4 Gbytes оперативки. Успіхів усім чайникам.......

G
geza

do ukrayini. chobot ti gumoviy na ukrayini.

У
Украина

А вот комментарий некой милы точно тянет на статью " за сепаратизм". Не говоря о тупости, ограниченности и не знании законов развития современного государства. Странно, что такое пропускают модераторы(

Л
Лена

І наостанок. Остаточно заборонити щось в інтернеті практично не можливо. Завжди існують обхідні шляхи – VPN сервіси, анонімайзери, браузери типу TOR И Слава Богу,что у нас есть обходные пути!

М
Мила

Цей Порошенко точно дебіл, шо му ті сайти зробили. Тепер не мож. Буде нормально спілкуватися. Усе якусь фігню придумають лиш аби не робити то шо треба. У будар їх усіх завалити і злити то гівно шо у нас при владі.

Читайте також