Владі не потрібен: У Берегові закривається єдиний сортувальний майданчик для побутових відходів (ФОТО)

20
2

У Берегові останні три роки функціонує станція сортування побутових відходів, тут приймаються від населення ПЕТ-пляшки, пластик, папір тощо.

Організатор майданчика - місцевий активіст Віктор Бучинський, який мріє очистити рідне місто та область, перш за все річки та потічки, від сміття. Однак така гарна ідея не була підтримана місцевою владою. Тепер Віктор змушений закривати свою станцію під назвою "Кольорові баки" і шукати якусь альтернативу.

Друзі та однодумці вирішили підтримати "Кольорові баки" та написали відкритого листа-звернення до Міністра захисту довкілля та природних ресурсів України з проханням допомогти екоактивісту й волонтеру із Закарпаття вирішити питання із складським приміщенням під станцію сортування сміття.

"Наразі це єдина сортувальна станція у м. Берегове на Закарпатті. Підприємство називається Громадська організація "ЕКОЛОГІЧНИЙ РУХ "КОЛЬОРОВІ БАКИ" і функціонує вже 3 роки. Віктор робить велику справу для збереження довкілля: окрім прийому й сортування пластику та іншого сміття він також займається очищенням річок у регіоні (Тиса й Боржава).

Через зниження ціни на нафту сировина з переробленого сміття значно здешевшала, і наразі її ніхто не купує (на сьогодні на підприємстві лежить близько 15 тонн пластику, а також папір та інше сміття).

Тож сплачувати оренду Віктору нема з чого. Він намагається втримати свою справу з останніх сил. Вже витрачені кошти із сімейного бюджету, але на подальшу роботу ресурсів зовсім не вистачає.

Зараз закінчується термін оренди, яку сплачувати надалі Віктор не має можливості. Йому треба звільнити територію та вивезти матеріали, сировину тощо. Просимо Вас підтримати ініціативу Віктора й допомогти йому продовжувати таку потрібну для екології справу", - йдеться у зверненні.

До речі, 28 вересня волонтери екологічного руху «Кольорові баки»» приєдналися до ініціативи БУВР річки Тиса з прибирання берегів та річки Боржава поблизу села Квасово.

Завдяки спільним зусиллям нам вдалось вилучити з річки Боржава: 34 м3 деревини; близько 1200 кг вторинної сировини (пет пляшка, скло і ж/б банка). Вторинну сировину вивезли у приймальний пункт "Кольорові баки".

Як утворилася цю організація та які цілі переслідує читайте у інтерв'ю з Віктором Бучинським.

До речі, він став героєм фільму "В ім'я Тиси", який зняв угорський режисер з українським корінням Димитрій Ляшук. Фільм нині доступний у перекладі українською мовою і став лауреатом багатьох міжнародних конкурсів.




Слідкуйте за нами у Facebook та Instagram.

Також підписуйтесь на наш Telegram та Youtube.

Дізнайся першим!



Коментарі

.
......

Ану оби дали одкат. Чи відмовили би? Цю тему піднімають ще від Ющенка. Всі одкати просять май много просили при порохові. Иншак вони ( влада) в тому смітьови не жиють. А вто сміття умітують оби люди го збирали. А переробний завод без одката не мош строїти.

Г
Гукі

Змечеме собі під ноги ми все так робиме

Читайте також