Вночі у Берегові розбили скло на 9-ти автомобілях з угорськими номерами (ФОТО)

10
35

Усе це виглядає, як відверта провокація, про які застерігали у ці дні правоохоронці. Адже автомобілі з українським номерами, які були припарковані поруч з авто на угорських номерах, залишилися неушкодженими.

Інцидент стався в ніч з четверга, 15 березня, на п’ятницю, 16 березня, у дворі, що створений з п’ятиповерхівок на вулицях Шевченка та Корятовича, поруч із спортбазою «Закарпаття».

Невідомими наразі особами були пошкоджені 9 автомобілів, яким вибили лобове чи заднє скло, інформує власкор Mukachevo.net з місця подій.

Особливістю цього акту вандалізму став той факт, що об’єктами нападу стали виключно автомобілі з угорськими номерами. Авто з українськими номерами, які були припарковані поруч, залишилися неушкодженими. І це вкотре доводить, що йдеться про відверту провокацію.

Фото з місця подій, на якому розташовані поруч 2 авто: одна на угорських номерах з розбитим склом, інша на українських неушкоджена

Зранку викликані наряди поліції приступили до зборів показів та заяв від постраждалих.

– Повідомлення про інцидент надійшло до правоохоронців сьогодні близько 6:47 ранку, від мешканція вулиці Шевченка. Заявник повідомив, що вийшов зранку на вулиц, і побачив 7 пошкоджених авто, у яких були розбиті лобові стекла. Наразі на місці працюють правоохоронці. Вирішується правова кваліфікація, – прокоментували Mukachevo.net у закарпатській поліції.

Нагадаємо, що у ці дні на Закарпатті відзначають 79 річницю Карпатської України та 170 років угорської революції. І що важливо, усі заходи вчора пройшли спокійно, без будь яких інцидентів.

Також учора, 15 березня на адміністративній межі Закарпаття та Львівщини було затримано кілька автівок з молодиками, у яких виявили балаклава, кастети, ножі та битки.


Довідка від редакції: Берегово є прикордонним туристичним закарпатським містом, де проживає, мабуть, найбільша угорська громада краю. Водночас, ця провокація виглядає абсурдною і з тієї точки зору, що на автомобілях з іноземною реєстрацією (чи то угорською, чи то словацькою, чи то польською) їздить як на Закарпатті, так і в Берегові чимало і українців, тобто очевидним є спроба створити картину для "зовнішнього" не закарпатського глядача.

Коментарі

ЕК
Еть кеттоу гаром

Отото всьо путіна рука потрощила оті машини. Якось так я думаю.....

Ч
Читач

До "Очевидець" "ЖОДНА машина не стоїть на клумбі. Всі стоять або на асфальті, на місцях, які собі влаштували автовласники, або на майданчиках для паркування." - А відкрити ОЧІ і подивитися на фото №4 до прикладу? Я бачу бордюр і бачу глину, на якій вже нема трави. Що значить автовласники влаштували собі? Є парковка, є дорога - ВСЕ. Тротуари, клумби і місце поза бордюром для вас - закрита зона. Іди в Європі, звідки ти євробляху привіз так запаркуйся - одразу кілька сотень штрафу заплатиш.

ПО
Підтримую Очевидця

До Парам... У 2016 році інцидент стався не у цьому дворі, а навпроти каналу Верке, вул. Мукачівська та Корятовича..., а цей на вул. Шевченка та Корятовича. І це дійсно були авто туристів, які у цьому районі роблять що ім заманеться і управи на них теж ніякоі немає!!! А дана ситуація стосується авто виключно на угорській реєстраціі, а інші авто, які були припарковані у дворі, і теж аби-де ( як дехто тут пише, що проблема в клумбах) цілі...УСІ!!! Одна з машин туристів навіть на литовських була, і теж ціла! Погано володієте інформацією!

Г
Горобуська

Громадський активісти працюють. Слава Украине! Героям слава!

О
Очевидець

До "парам". Влітку 2016 схожий інцидент стався в сусідньому дворі. Але там справді був всього один учасник, який зловживає спиртним, і пошкодив він кілька автівок туристів, до яких мав власні претензії (вони-де його дратують своєю присутністю). Тут же мало місце спланована організована провокація групи осіб, читайте оновлені новини.

П
парам

у 2016 житель того ж двору потрощив вікна 6м машинам, получив условно рік. Майже напився та рішив повторити. а ви тут вже руку путіна, ногу орбана, галицьких інопланетян бачите

ДВ
До Вулудi

Моя евробляха на Угорських номерах, коштуе 19 тис.€ , а твоя скiльки ?

Ш
Шоні

Люди! Люди скоро самостійно будуть відловлювати цих паскудників! Гондурасівці довбані! Що вам треба в нашому спокійному закарпаатті? Кому не сидиться, ідіть на фронт, а не тут яйця показуйте! Рембо галімі!

ЛБ
лоці бачі

умом патріота украєни не поняти

В
Вік

99,9 уто мадярська провокація...

. Володя .

А нє,блін, понакупляють цурбаків на євро бляхах, і літають, як ненормальні. Чому таке пишу- бо вчора на виїзді з Ужгорода, мою машину задів "мудак на бляхах" і почав втікати, я його догнав... В результаті заплатив на місті, бо умаляв, шо не треба поліції, так як машина "лівак-ліваком", а проблем і так хватає. Якби він втік, то я б лишився сам-на-сам з розбитим бампером, крилом і фарою, бо найти власника " євро сарая" нереально, вот і чуствують безнаказанность. Одно, про шо шкодую, то про те, шо не зламав йому ніс (чисто так, на пам'ять) А то шо побили машини на "бляхах"- то чистої води провокація, шоб накалити обстановку.

Z
Zoltan

Вандалы тупые 21-го века!

В
Володимир

За цим стоїть Угорщина або Росія. Треба мадярам на Закарпатті ОБСЄ - вони створюють умови. Може били і фейкові націоналісти, але за гроші тих же мадяр і росіян.

Ч
Читач

До 16.03.2018 11:00. Совкові дома? Так знеси і побудуй новий сам! Для чого живеш в совковому будинку? Що ти зробив у своєму житті? Нічого! При совку будували якраз таки соціальне житло, і двори були облаштовані для людей, для дітей, а не під парковки. На "своєму місці"? Є закон, є ПДД, якщо ти його не притримуєшся ти таке ж бидло, як ті які запаркувалися на клумбах.

Д
Дід

А коли надійде черга польських,словацьких і литовських блях ? Вивисіть графік.

Н
народ

сволочи руки бы им поломать !!!!!

М
Місцевий

До горобуськи - так ніхто за галицьких і не говорить,ясно шо це був хтось із місцевих свободівських мудаків типу тебе. А де була поліція, яка охороняє будівлю кмкс - яка знаходиться за 20 кроків від зеленої тойоти?

ДЛ
До лоціко

На жаль, що наступило час в Україні коли радикалам віддано керування країною.... Ти так думаєш, оскільки ти так діяв би у їхньому місці. На справді у наші країни тепер дозволено таке зробити, оскільки знають, що їм не треба буде відповідати за своїх дій, можна буде списати на руських, поляків, мадярів і т.д. Знаєш коли буде порядок у нас? Коли всім треба буде відповідати за свої дії! І цей процес потрібно почнати від керівництва. Доки Україную керують такі люді, які все списують на росиянів - прядка у нас не буде!!! Завтра виб'ють ці же "мадярі" твою машину а ти береш АК та розстріляєш мадярів... не так? Не думаєш що це провокація для таких як ти? Комусь дуже вигідно, якщо у країни война та можуть спокійно займатися зі своїми персональними ділами!

П
Порошенко

НА кол карпатську січ дикарі ....не розумію яка різниця які номери??? навіщо розмитнювати берегово 80-85 мають венгерські паспорти)) навіщо їм переплачувати за машини????

Д
Дудді

Дале буде польськоє і словацькоє ріща!

Г
Горбопуцка

То теракт медведчука

О
Очевидець

Читачеві - ЖОДНА машина не стоїть на клумбі. Всі стоять або на асфальті, на місцях, які собі влаштували автовласники, або на майданчиках для паркування. Ігрова зона відділена фарбованими шинами. (Трохи по совковому, але дешево та ефективно). Серед постраждалих - як угорці, так і неугорці, це ж очевидно, на таких машинах купа народу їздить. Їздить, бо хитросракий уряд не дозволяє народу завести з-за кордону достатньо нормальних машин, сплативши нормалье мито, а не ціну, що в рази перевищує вартість машини. А чому? Бо захищає "вітчизняного виробника", який ліпить з китайських та російських складових типу наші авто. Хай би ліпив - тільки в умовах ринкової конкуренції.

Л
лось

Нічого патріотичного в цьому вчинку не бачу, якщо це справа рук так званих націоналістів то їм краще зайнятися справами на благо українського народу, ви думаєте що на цих автомобілях їздять тут угорці? ви своїм же людям проблеми створили які не від кращого життя купують авто на угорських номерах і їздять на пересічки. Скорше всього що це просто проплачена банда провокаторів, тільки питання не поліція і служба безпеки в яку вкладено мільярди наших податків.?

Г
Горобуська

Можна безпомилково виграти грубі гроші закладаючись на тоталізаторі про домінуючий коментар - То всьо галичани, а ми, тутешні, білі й пухнасті, а місцева кримінальна хроніка - то не про нас, любих ;)

ДЧ
До читача

це совковий комунальний двір,звісно без парковки, всі жителі паркуються "на своїх місцях". Чи ти би на їхньому місці залишав машину десь подалі від дому?

3
369

треба їмити най відробляє! а провокації до одного міста,мош подумати якби 100% українців говорили на українській то путлер би не напав?! треба корупцію побороти і пята колона нараз ся розсмокче

Б
Бабай

То не ті - шо їх на перевалі вчора з бітами зупинили?

М
мкчв

Страховка всьо поплатить.

ДР
До Рем

не тобі вказувати, що людям робити ;-)

Й
йой

а у нас что венгры только ездят на мадярских номерах ?! )))))))))

Б
Букі

Напомнили їм шо є пільгове розмитнення в Україні!)))

Л
лоціко

таке дрібне хуліганство аж ніяк не потрібне українцям. Це щось типу того, що і з офісами в Ужгороді. Як виявилося, ті офіси вже непотрібні були мадярам, бо перед тим купили нові і мали переїхати скоро. Тому не шкода було невелику провокацію самим собі зробити. Тут так само. Агенти орбана побили скло на машинах з мадярськими номерами. Збитки невеликі, копійчані. Тим більше, не орбан платить за скло. А ефект хочуть гучний. Ой, дивіться, як мадярів ображають. Насправді, в більшості, мадяри з українцями живуть мирно, є родини мішані і так далі... Мадяри місцеві не всі підтримують ту політику орбана. Тому, брати наші -мадяри, придивіться до ситуації поближче. Вас тут хоче використати офіційна влада Будопешта, і ще вам і збитки робить.

Ч
Читач

Половина машин запарковані на клумбах, так власникам і треба. Бидло понабирало машин на єврономерах, але всередині як були бидлом, так ним і лишилися. Ще треба було колеса поспускати.

ДР
До рема

Ти I тобI подiбнI дятли ,купiть мозок тодI не буде проблем в украiнI

Р
Рем

Най розмитнять - і тоді не буде ніякої мороки.

Читайте також