Вуличний музика Шоні про життя на вулиці, співучого пса та поневіряння (ФОТО)

28
15

Ром, якого звати Шоні, траплявся вам на очі, якщо ви прогулювались центром Мукачева. Частіше за все він сидів на розі вулиць Миру та Духновича, біля стін бібліотеки.

Завжди дивувало те, як віддано сидить біля нього маленький пес (здається породи Пікінес). Подеколи пес підспівував хазяїну під гармонь, яку той з рук ніколи не відпускає. Але нещодавно в житті Олександра сталася біда – пес пропав, а з постійної локації хтось прогнав, про це детальніше в інтерв’ю, яке я записав на диктофон біля реформатської церкви в Мукачеві, де місцева легенда, сидів з милицями, з новою собакою, і з дружиною, яку я раніше ніколи не бачив.

- Раніше ви сиділи біля стін бібліотеки, а зараз перемістились…

- Везде гонять і вбивають мене люди. Було 24го числа, прошлий мєсяц. Було таке… я сідел, грав, 3 часа дня. До мене підійшли і бац, бац, бац побили, ні за што. Гроші всі забрали. Я заметил одного русского і двоє циганей. Мужики здоровые, больше чем ты и старше по тебя. І шо я мог, сидя… не знаю. Побили мене ногами, чтоб я больше не появлялся і зламали  мені ногу, я не маю грошей на знімок.

- У вас був раніше якийсь другий пес, такий маленький…

- Украли

- А де його украли?

- У електричке Ужгород – Мукачево

- Тобто ви їздете в електричках?

- Я їхав…хотів курить…то було в Страбичові. Проводница сказала «Устань. 10 минут буде стояти електричка». Тільки я устав, зразу електричка закрилася і поїхала…

- І електричка уїхала з псом

- Вона уїхала, а де я шо найду в Ужгороде или где…я пошел на перевал був. Все там перевернув…пропав, которая співала, була на телебаченні

- На якому каналі?

- На Інтері.

- Ого! А як звали собаку?

- Пуді. Вона всегда співала,  каждому.

- Навірно вона вас любила, бо завжди була поруч

- 11 лет ей было, я всьо время кормив, но сам знаэш…

- А цього нового пса де взяли?

- Этот. Мой, вырос немного, у меня пятеро дома еще таких. Я сильно люблю собак, я тебе правду кажу!

- А де ви живете?

- Я живу село Серне

- А як вас звати?

- Саша мене звать, по мадярски Шоні. Это моя жена (показує на жінку, що стоїть поруч з маленьким псом у пазусі)

- Дружина вміє грати на якомусь інструменті?

- Нет, не вміє

- А хто вас навчив на гармонії грати?

- У мене є старший брат, він живе у Сумской области і жінка його. Ну як казать тебе. Мне було 7 лет, он меня научил…но раньше мне не надо было играть, при Брежневе. И при Кучме даже не надо было.

- Була якась робота?

-  Я був пастухом, скотником, дояром работал…в Харьковской области. Везде работал! Родом я звідси, но виріс там. И в армию там пошел.

-  А потім стало так, що роботи не було де і ви опинились на вулиці?

-  Вот єто я..как тебе сказать…5 лет как я взял гармошку в руки. Раньше було так, шо ти підійшов до мене, другой підійшов до мене я брав гармошку пограв і досвіданья. Но то було не долго. Первий раз як я узяв..я тобі правду кажу, вот перед церквою…то було в Полтаве. Я узяв грамошку і став на сторону де мало людей, не там де ходять на базар. Я почав грати. А девочка одна мені каже: «Повернися, шо ти стесняєшся? Повернися, грай»! Мне стидно було. І от так я ходив цілу ніч. Так я взяв гармонь. Я тебе одне кажу, хай мене Бог накаже, де такі є скоти, шоб гармошку запрещать?

- А хто забороняє?

- Міліція запрещає, піднімають мене!А еще тобі скажу одну правду, 4 роки назад мене заводили у центральну міліцію. Каждий день. Потом кажуть, якщо будеш платить 500 гривень, де хочеш там і грай. Я їм так сказал (показує фігу)

- Ну правильно, ви ж не много заробляєте за день…

- Та я радий, шо зароблю собі просто на те, шоб поїсти. Но я не попрошайка, аби просити – дай, подай! Много мафіозників ходять і бють простих людей, от тих хто просить. Дивляться коли у них шось є, забирають, збивають, убивають. Я тобі правду кажу!

- Ви вмієте будь шо грати? Можете на замовлення шось?

- Могу, знаєш «Славянку»

- А шось із Українського? Можливо гімн?

- Нє, это не могу, а  знаю одну только песню українську (грає «ти ж мене підманула»)

- Скільки вам років?

- З 60го. 7 Июня родився.

- Ви кожного дня бачите багато народу, є такі людини з якими ви вітаєтесь, вони вас впізнають?

- Да є. І шо ти хочеш спросить?Спроси, я тебе все розкажу.

- А ви думали про те, щоб піти на роботу?

- Ну как я пойду, я не могу заробить, шоб на рентген

- А тут є християнський центр, здається там можна безкоштовно зробити знімок

- Ти правду кажеш?

- Ну я так думаю (як зясувалось думав я не правильно, адже сам заплатив за знімок 60 грн)

- 24 числа мне ноги поодбивали, и не заживает, ночами не сплю. Две недели не могу сойти с постели. Супруга помогає. Я визвав скору помощь, мене повезли і на вокзал викинули…

Олексій Уманський, для Мукачево.net

Коментарі

MS
Mukach. Sitizen

Сись Шоні жиє на ул.Зріні, десь біля маг. "Адамс". Деревяна капура, із-под капури гавконить піцюнький пекінес.

А
Автору

Саша, продолжайте этот цикл. Очень познавательно.

М
Мукачівка

Теж йому часто подаю милостиню, але як почитала статтю краще куплю йому мішечок собачого корму, якщо в нього правда в дома стільки собак як він сказав.

С
сашко

вижу вам нiчимся заняти!вже лиш осталося бомжами опiкуватися!КРКЩЕ БИ ДОПОМОГЛИ ХВОРИМ ДIТОЧКАМ!БАЧУ ЦИГАНИ ВАЖНIШI ВАМ!Я ПРОСТО ПОРАЖАЮСЯ!ЛОГIКИ НЕЯКОI!

BY
Baran Yuriy

Стараюсь подавати йому, добрий такий. Цуцциків більше любить за всіх. Вони його теж. Куди він йшов, туди і вони. Він якщо пару гривень заробляв, то йшов в магазин тай купував цуцикам ковбаси чи там сосисок. Колись в районі Зеленого ринку його цуценятко машина задавила, мама казала що він дуже над нею плакав, вони для нього єдині друзі. Щодо патрульних.... Які ж вони мають права для його затримання??? За що можуть а за що ні???

U
Universe

Из всех попрошаек я подавала только ему - за любовь к братьям нашим меньшим. Пусть он часть денег и пропьет, но уверена, что собак накормит :)

Ш
шпион

вы понаблюдайте за ним и узнаете правду )

А
Андрей

Канечно ест сожаление к таким людям, но я ни разу не видел его трезвым или безе перегара.

К
Кэрри

Простак, Я бы посоветовала быть помягче.Иногда так и хочется отключить чувства и все, что тебе поможет - это твой друг - алкоголь. Не стоит людей судить, пожалуйста. Ты же не знаешь, как больно внутри Ему приходится. Иногда мы ведем себя как С*ки, чтоб те кого Мы Больше Жизни Любим, просто уже "добросали" нас и не мучили, поэтому все, что остается - это быть не собой.

К
Кэрри

Ой... Я всегда смотрела на этого парня..Он был странным для меня, но несмотря на то, как он сказал: "Жаль, что Ты так Красива, а так мало дала мне...". Я умею прощать людям и в первую очередь сама нуждаюсь в понимании и все мы дъяволы внутри. Но когда я буду проходить мимо, я угощу его едой, а не деньгами..God Bless Him

СН
світ не без добрих людей

шкода чоловіка... ну така його доля, нічим не зарадиш. Люди різні нажаль бувають і чим вищий рівень тим більше "нелюди", із бідних знущаються. Але насамперед не потрібно втрачати гідність людську і яка б то людина не була, будь - якого рівня, завжди потрібно поважати.

Ц
цукерка

Бачила Шонія на минулому тиждні йшов по обіді по вулиці Франка на плечі ніс костилі баян в руці за пазухою пляшку пива

P
Peter

Vot vam i Nezalezhnistj i Sobornistj. GERJMO a ne derzhava.

П
Простак

Шкода його, але на жаль часто бачив його пьяним.

М
мукачеве

лікарі підараси!!!!на вокзалі викинули

Читайте також