Виставка-ярмарок "Книга-фест" розпочалася в Ужгороді із зустрічі з гостями-видавцями (ФОТО)

12
0

Сьогодні в Ужгороді розпочалася традиційна виставка-ярмарок «Книга-фест». Захід, який зібрав кнгиговидавців, літераторів, читачів, людей дотичних до видавничої і письменницької справи розпочався заходами у Закарпатській обласній науковій бібліотеці імені Федора Потушняка.

Першим заходом фесту стало відкриття меморіальних дошок закарпатському етнографу та письменнику Федору Потушняку та видатному поету, лауреатові Шевченківської премії Петру Скунцю.

Відтак, книголюбивий люд перемістився до читального залу бібліотеки, де відбулася зустріч із гостями ярмарку із Заходу та Сходу.
Гостями із Заходу став Святослав Нірода з Михайлівців та поет із цього ж мста Йосип Біглей. Пан Святослав є Президентом спілки русинів-українців Словаччини. У вітальній промові він розповів про роль Спілки в українськом книговидавництві. Виявляється, твори Богдана-Ігора Антонича та Володимира Винниченка були видані українцями Пряшівщини ще у часи СРСР та панування тоталітаризму у Східній Європі.

«Східними» ж гостями стали представники тернопільського видавництва «Навчальна книга «Богдан». А саме: заступник директора видавництва Олег Сорока, а також співробітник цього видавництва, автор, дослідниця української магії Лілія Мусіхіна.

За накладами це видавництво, до речі, входить у трійку найбільших видавництв України. Саме у ньому, до речі, нещодавно побачила світ нова книга Олександра Гавроша, роман «Капітан Алоїз».
Нагадаємо – почесним гостем минулого ярмарку було київське видавництво «Грані-Т».
Ведучим вечора-відкриття був відомий закарпатський письменник, лауреат, а цьогоріч – дипломант конкурсу «Коронація слова» Олександр Гаврош.

Він привітав присутніх з відкриттям ярмарку і зазначив, що далеко не кожен обласний центр має подібний фестиваль. І хоча в Ужгороді він проходить всього раз на два роки, однак він є цінним для любителів книг.
Присутніх привітав також голова Закарпатського відділення Національної спілки письменників України Василь Густі.

Виставка-ярмарок продовжиться і у четвер, 23 травня і приміщенні галереї «Ужгород», що у обласному центрі на проспекті Свободи.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також