Закарпатські лицарі відзначили річницю (ФОТО)

7
0

Урочистості відбулися цієї суботи, 21 січня, у замку «Сент-Міклош», що під Мукачевом.

Вони ж стали своєрідною репетицією І-го закарпатського фестивалю середньовічної культури, який відбудеться вже цієї весни та буде міжнародним.

Вже понад рік в Мукачеві діє молодіжна громадська організація «Клуб Історична Реконструкція». Молоді люди відтворюють військову та побутову сфери життя нашого міста початку XV ст. Різнобарвна палітра подій епохи середньовіччя на території Європи та Закарпаття сформувала своє неповторне обличчя Мукачева. Тут зійшлися шляхи Заходу та Сходу.

Саме це спонукало учасників рицарського товариства до реконструкції славної минувшини Закарпаття. Основним проектом організації нині є Мукачівський клуб історичної реконструкції середньовіччя «Веремій» – дракон, який фігурує в закарпатських казках та легендах.

Разом із Львівським орденом «Паладин», що також займається відтворенням Середньовіччя і до якого належить мукачівський клуб, хлопці намагаються започаткувати цілий рух на теренах Закарпаття.

Уже рік вони власноруч виготовлюють військову атрибутику епохи Середньовіччя, відточують техніку фехтування та прийомів боротьби, шиють унікальний одяг та взуття, вчать середньовічні танці, побут та кухню, проводять тематичні екскурсії, тощо.

Цієї весни хлопці планують провести Перший фестиваль середньовічної культури в Закарпатті. Попередньо – також в чинадіївському замку «Сент-Міклош».

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також