Закарпатські митники почали вносити в базу всіх, хто перетинає кордон, а не тільки водіїв авто (ОНОВЛЕНО)

18
4

Раніше це робили тільки прикордонники, а тепер, фактично, дії двох служб дублюються. Тому на КПП можливе утворення черг.

Якщо раніше всіх, хто їде за межі України, вносили у базу прикордонники, а митники фіксували тільки водія авто, то зараз те саме роблять і митники. Таке нововведення діє на українській стороні близько 2-3 тижнів.

За інформацією Mukachevo.net, це може бути пов’язано з оновленням програмного забезпечення і протягом 2-х тижнів дані про всіх водіїв та пасажирів вводились митниками в напрямку і на виїзд і на в’їзд до України. Тепер же, через виникнення черг на пунктах пропуску, митники вносять дані тільки щодо тих, хто в’їжджає в Україну.

Відтак, повідомлення деяких закарпатських активістів про те, що це внутрішня вказівка Закарпатської митниці, виглядає дещо не логічно, адже усіх пасажирів вносять у загальнодержавну базу.

Через усі ці нововведення проходження кордону дещо ускладнилось і на пунктах пропуску утворюються черги.

За додатковим роз’ясненням Mukachevo.net  звернулось з офіційним запитом до Закарпатської митниці.

Згодом, як стало відомо Mukachevo.net, нововведення на закарпатській митниці – це війна проти «піджаків»

Мова йде про людей, які по кілька разів на день завозять в Україні і вивозять з неї товари з собою і буквально «на собі» в режимі без ліміт і без оподаткування. Хоча згідно з українським митним законодавство, перетинаючи кордон машиною, на територію України без оподаткування дозволяється ввозити в межах однієї доби товару на суму загальною вартістю 500 євро, при загальній вазі – 50 кг.

31 березня у ДФС офіційно підтвердили початок війни з «піджаками» на кордоні. 

До слова, нещодавно стало відомо, що з квітня Словаччина жорстко посилить контроль на кордоні з Україною навіть для власників європаспортів. Спрощеного прикордонного контролю більше не буде, а ретельні перевірки стосуватимуться як українців, так і громадян Європи. А згодом з’явилась інформація, що у квітні ЄС посилить контроль та перевірки не тільки у Словаччині, а на всіх своїх кордонах. 

Нагадаємо, нещодавно під КПП "Ужгород" мегаколона вантажівок завмерла у черзі.

Коментарі

І
Іван

А не піджаки прості громадяни чим винні перед Україною за затримку на кордоні. Дебіли сидять рядом з прикордонниками важко обмінятись даними. Кончені сидять на посадах не придумали нічого кращого. Можна подумати можна без прикордонника виїхати чи в'їхати за кордон. Подавіться як працюють митники на сусідній території. Весь світ їздить на велосипеді на двох колесах а у нас третє колесо видумують. Коли вже цей диплом закінчиться в цій державі. Мабуть поки декілька дебілів не повисить на стовпі пару днів верх ногами перед своїми громадянами, порядку не буде. А починати треба з керівників - риба гниє з голови а не з хвоста. Біда що заручниками цих горе керівників та їхніх посіпак є прості люди.

К
Кордон

Це не держава а Поле ЧУДЕС

Н
нарушение

Это Нарушение таможенного? кодекса !!!

В
вояжер

У конці 80-х року був я у Западнуй Чехії, товди то щі бола Чехословаччина.Боло то по часі Бархатної Революції, щі боли руські войска там, але Желізний Занавес уже впав і люди зачинали ходити до Западної Німеччини.І захотілося мені увідіти, як проходять люде границю межи соціялістичнов Чехословаччинов та імперіалістичнов Германійов.Найближчий бов переход Свати Кріж(Хебско).Шо мене поразило-йшла колона авт на переход, але проходили без остановок.Люде в автох тримали в руках свої паспорта і чехи пущали їх вон лем по наявності документа, даже не розгортаючи.Кулько люди в авті-тулько паспорту має боти і можеш свободно йти через границю. Тепирь я розуміву то так, же то бола подготовка до откриття границь.Гроцман розказов казки шоломалейхема, же до кунця прошлого року на границі буде максимально спрощено переход, а людям не треба буде даже виходити з авт.Шо з того вийшло-читайте горішню статтю.Спрощення по жидувськи.

Читайте також