Закарпаття накрила велика вода. Постійно оновлюється (ФОТО, ВІДЕО)

61
26

Останній тиждень на Закарпатті йдуть інтенсивні дощі, саме через це рівень води у річках області значно підвищився, що спричинило затоплення десятків дворогосподарств та сільських угідь. Руйнуються мости та берегоукріплення.

Перші повідомлення про підтоплення з'явились ще 22 травня коли у мережі почали публікувати відео та світлини затоплених городів чи доріг.

Станом на ранок 23 травня, на Закарпатті у басейні Ужа зафіксували історичний максимум рівня води, останній був у 1998 році. У притоці Ужа – р.Тур’я поблизу с. Тур’я Пасіка вночі було зафіксовано перевищення історичного максимум підйому води – 349,8 см відносно нуля посту. До цього найвищий рівень води тут фіксувався під час катастрофічного паводка в 1998 році – 348 см відносно нуля посту.

А ось так виглядав рівень Тиси біля Хуста, він досяг вже 5 метрів. Вода прибувала все більше і більше.

Згодом, Mukachevo.net опублікувало світлини річки Латориця в межах Мукачева. Рівень води у річці піднявся до 395 сантиметрів. Спеціалісти прогнозують зменшення рівня води у верхніх водах Латориці, а значить і в місті.

Перший заступник міського голови Ярослав Федів зазначив, що згідно прогнозів пік рівня води у річці припаде на 16:00 годину, а далі піде спад.

Згідно останніх даних підтоплено 818 га сільгоспугідь, 270 га пасовищ, пошкоджено 6 мостових переходів, зруйновано й пошкоджено по одному мосту, також зруйновано 690 пог. м берегоукріплень.

Рятувальники зауважили, що потреби оголошувати надзвичайний стан на Закарпатті поки нема.

На Виноградівщині Тиса підтопила поля біля смт. Королево.

Разом з тим, Закарпаття добряче підтопило. У селі на Перечинщині вулиця у селі перетворилась на справжню річку. Мова йде про село Тур'я Пасіка.

А на трасі Мукачево-Рогатин через підтоплення був ускладнений проїзд.

Найбільша річка Закарпаття Тиса наробила чимало лиха і в Тячеві.

А от у Берегові рівень води на річці Боржава різко піднявся до 1,7 метрів висоти. Боржава самопливом почала заповнювати канал Верке, який проходить через місто.

Не обійшлось і без прикрого випадку. На Воловеччині школяр упав у бурхливу річку. Люди кинулись рятувати дитину, але не встигли, хлопця понесла течія. На місце було викликано рятувальників. Наразі дитину шукають нижче за течією.

Станом на 14:00 годину підтоплено: 182 дворогосподарства, сереж яких 46 це житлові будинки.

Площа затоплених сільгоспугідь збільшилась до 1493 га, 250га пасовищ, а також пошкоджено 6 мостових переходів, зруйновано й пошкоджено по одному мосту, також зруйновано 740 пог. м берегоукріплень.

Mukachevo.net опублікувало світлини та відео повені на Закарпатті з висоти пташиного польоту.

Вже під вечір, президент України Володимир Зеленський заявив, що готовий прилетіти на Закарпаття через паводок. Зеленський зателефонував до обласної адміністрації, щоб дізнатися останні дані про стихію в області.

В. о. голови Закарпатської ОДА Ярослав Галас, доповів Главі держави про ситуацію в краї, та зазначив, що область буде просити допомоги в Уряду.

Нагадаємо, що у зв'язку з підняттям рівня води у річках Закарпаття, затоплено більше десятка дворів.

Про зливи та можливі подальші підтоплення, сьогодні попередили закарпатські синоптики.

Коментарі

В
Василь

Муйдуне, ніч не вивчиш ,тому шо ти тупий русин.

2
23,02

Вообщек то по нашуму буде ни бируву.Пудру маєш піллу,авать мозги ни понятні...

М
Майдаун

А ко ми повість про шо сеся статья? Лем нашою бисідою ми напишіт, бо я тоту заперевальну мову не розуміву нич і не берую вивчити. Дуже надеюся ош кось зробит сайт rusinov.net, шоб там лем нашою красною бисідою писали і заперевальних ни пущали.

М
Майдаун

Заперевальна марго,18:10,18:29,18:56,21:54.Неваловшенісь іще й метод свуй придомати.Таким методом я затролив Степана Крука,Горобуську.....Но ти,ошибка природи,валовшен лем копіровпти бо ти малфа,на тому уровні.Люди й так розумівуть ко є ко! А ти короставцю,залльи в ся бурячанки і в кецок здихати вже йди!

М
Майдаун

не роби з ня дурного!

М
Майдаун

Іване!Ці чуєш, Іване! Е, но ти глухий ці вух у тя ни є? Гута би тя побила, якийсь Іван типирька ся привидів мені.Но точно треба з палинков і вином завязувати.Май ліпще травков і феном ся баловати як у дітинстві.

М
Майдаун

Іване, ничим не пив!

М
Майдаун

А фрас би тя побив! Проспав трохи,думав ош попустить ня та палинка з боярков,но лем хуже стало, уже сам з собов почав ся вадити у коментах.Майже й тоті два літри вина рано боли лишніми, но ми ж виноградарі,того мусівім і вина упити.

М
Майдаун

Лжемайдауне,16:19,даже мозгу ніє нік собі придумати!?Знаєш паскудо, ош я правду пишу і розумну правду,за то і біситеся.А бурячанка і синюшне п’янство то вашоє заперевальноє. Ми,пудкарпатці,народ культурний і цивілізований.Ми виноградарі і вино,оспіване в Біблії,споживаємо культурно.

М
Майдаун

Йой, штось замного дурного я туй понапысував.Майже палынка некачественна бола у чоповці, ці то боярышник пальоний у аптиці ми попався.Піду ся просплю,а пак штось май розумніщоє напышу. Перебачте ня люди добрі за тото.

1
14,09

Розумне зауваження.

Д1
до 15:01

28 років ваша русинська гецко-ратушняча мафія тут все нищить! Перетворили благодатний край-здравницю на контрабандистський притон, вирубали ліси під корінь, загадили всі річки сміттям, і ще й людей баламутять своїм сепаратизмом.

М
Майдаун

12:59,ты як із дурдома втік?Марго воняча од коли ви захватили Україну,а то вже 28 року,то все лем нищите! Бо ви дикуни,ви не валовшні штось зробити.Ти вошколовпний сопливым вятровічом,жертва ЗНО ти! Мішку,БТІ,ліс не до чого? Возьміть ботаніку та почитайте скільки єден бучок чи дуб води поглинає.Плюс коренева система утримує і грунт і воду. В Амазонії ліс створив цілий мікроклімат,який мало залежний від макроклімату!

М
Мішко

Тут ліс ні до чого просто в заплаві річки не треба ставити парник , а пак ревати шо винні ті що рубають ліс хоч і їх вина також. А так поставив парник п'ять сезонів збирав урожай на шостий підтоп буває. Вода дала вода забрала.

Б
БТІ

Упаде невеличкий дощ і города Закарпаття плавають. Причому туй ліс? Понастроювали си самострої, позабивали природні стоки води + забиті каналізаційцні стоки. Видав кимаку калгозний (майдаун) у всьому винуваті заперевальні?

ЛД
ліс до 380

Се не проливні тривалі дощі. Се нормальна весняна погода. Гуляєме з дітинов практично каждий день і по 2-3 раза. Людьом надоїли дощі, пак їм сонце надоїсть, пак осінні дощі, пак дубарь зимова. То така натура людська, а погода суперова - така і має боти веснов. КупайтеСЯ

Ч
Читач

То хоть повимиває усю ту салітру і іншу хімаю з полів, якою посипають на продаж усе.

Ч
Чайнатаун

От якраз такі "індивідууми" як Шоніцил Нижньомаргович Майдаун (23.05.2019 12:25) все і повирубували. Бо в школі дуррю маялися, тікали з уроків на перекури і п'янки, в університети і коледжі звісно ж цих неграмотних бовдурів ніхто не взяв. І що їм туманам з 4ма класами освіти робити - мусіли брати пилки і сокири, і йти нищити природу свого краю. Самі ж повирубували все, а тепер тут волають "тать то усьо бандерувцю запирвальню всьо унічтожыли, мы пудпалынкові русыны уее-е-лем-бем-вем-еть-кеть-гарум-йоу-боу-воу-тать-вать-пудкарпать"

М
Майдаун

До 380,можеш ти маргам заперевальним говорити.Та галицька ядовита пропаганда і власть,в яку вони незаконно прийшли і узурпували варварськи унічтожила ліси,а типирь “дякуни” винуватять простий народ.Скотиняки,та то простий народ нагнав техніку,отримав дозволи,вивозив ешелонами....!? Бандерувська пропаганда,то сатанинська,гомофобська,лицемірна,брехлива ідеологія! Чому майдани не збиралисьте,ош Карпати нищать!?

380 до ліс

Се не проливні тривалі дощі????????? Тать уд Великодня РЕГУЛЯРНО ПАДЕ!!! пару днів норм було. А в горах не дощ, а вобще ливні!!!!! А ТИ ДЕ ТОДИ СТОЯВ - НЕ ЗБОКУ КОЛИ РУБАЛИ??? ТИ ШО ЗРОБИВ??? А Монако на крутому уклоні стоить, там оби шквальний дощ місяць падав, всьо моментально в море стікать!!!

1
100%

правий автор під ніком Людям 23.05.2019 09:51 . Олігарх не йде у ліс із балтов і пилов , а тупорилий селянин за копійчану вигоду

Л
ліс

помста по адресу! По твоему Монако топить? Топить там де ліс унічтожили. Ко унічтожав а ко помогав, ко стояв збоку - усі винні. Усі всьо знали. Най би топило усьо Закарпаття кажду весну. Най каждий думать шо дале робити. Се не проливні тривалі дощі, не град, буревій, ураган, торнадо ... се всього навсього дощик веснов капать. ДумайТЕ

Л
Людям

Топить простих людей бо вони мовчать . Багатіі рубають ліс? Ні , це ті селяне які живуть в горах і рубавуть за копійки які ім платять ті самі багатіі. Бідняк виправдовує себе бо роботи немає тому мушу рубати ліс не думаючи про те що вони залишать своім дітям. Запамятайте з нами роблять тільки те ,що ми самі ім дозволяємо. І не треба у всьому щукати виправдовування і винуватих.

380 до нижніх двох

По-правді ош то через вирубку масову? нико би й не подумав! Ти відкрив людям очі!!! А тим сволотам якраз і ПОФІГ вода, бо їх кіть затопить та у них є доста гроши на відновлення, а топити якраз буде простих людей!!! Так шо ПОМСТА НЕ ПО АДРЕСУ!!!!!!

П
ПРИРОДА

ЦЕ МОЯ ПОМСТА!!! Хай ВСІХ сволот затопить за те що гори ЛИСІ!!!!

4
412313

більше ліса рубати треба

Читайте також