Закарпатці жаліються на проблеми цифрового телебачення Т2

55
30

До редакції Мukachevo.net почали звертатись читачі, які пожалілись, що у них не працює цифрове телебачення Т2, яке зараз повністю заміняє аналогове.

За інформацією закарпатців, у деяких замість 32 анонсованих безкоштовних телеканалів працює лише 16, у деяких — 8, а в інших взагалі немає.

Підприємець з Мукачева, який продає ресивери розказав, що за останній тиждень до нього почали звертатись люди з різних районів області, які придбали у нього ресивер, з претензіями, що він не працює. Але при тестуванні ресиверу виявляється, що проблема зовсім не у ньому. У людей просто немає сигналу.

У соціальній мережі Фейсбук, мешканці Закарпаття подають різні дані, навіть в самому Ужгороді у різних людей показує різну кількість каналів, від повного пакету до 8.

Мukachevo.net вирішило зателефонувати до офіційного представництва компанії ЗЕОНБУД, яка будує національну цифрову телемережу.

Чому у деяких людей не працюють канали нам не пояснили, посилаючись на багато факторів, від ресиверу та налаштування антени, до зони покриття, а загалом просять писати інформаційний запит.

Представники компанії кажуть, що людям, у яких не вказує телебачення Т2 потрібно особисто звертатися до них на гарчу лінію. Саме так і будуть дізнаватись причину.

Водночас, на їх сайті можна знайти таблицю з розташуванням передавачів та номери каналів ТБ по містах, їх радіус дії.

Дивлячись на неї, передавачі розташовані лише у 6 райцентрах області. У кожного ресиверу є свій радіус дії. В Ужгорода — 25 кілометрів, Мукачева — 20 кілометрів.

А от у Виноградові та Тячеві, наприклад, згідно списку, взагалі немає.

На гарячій лінії кажуть, що міста, які не мають передавачів можуть покрити інші, сусідні, але враховуючи кілометраж дії ресиверів, на Закарпатті є дуже багато місць де просто телевізор не показуватиме. Особливо це стосується гірських територій.

Нагадаємо, Україна відмовилась від аналогового телебачення, і поступово переходить на цифрове.

Коментарі

С
Саша

Чому в Рахові не працює т2 його вимикають о 9:00 включають о 18:00 о 21:00вимикають що за безпорядок який номер гарячої лінії це не тільки в мене не показує а всіх людей в

Б
Бодя

Друзі, в когось в Поляні або Свалявському районі показує Т2. В мене ні - не знаю чи то в сигналі проблема чи в мене щось не то, до цього часу працював добре ((((

Ю
Юліус

Гора Товста в хустському районі передає чотири мультиплекси. Три йдуть нормально, а на четвертому (794 Мгц) канали Мукачево ТВ, 21 канал - часто розвалюється зображення та звук. Можливо в цьому винне устаріле обладнання телестудій.

Р
Ростислав

у мене теж пропав сигнал уже три дні немає сигнала. до цього процювало добре. Великий Бичків антена направлена на хуст

Ю
Юрій

Зовсим пропав сигнал на т2 в тячівському районі

О
Олег

до 123 06.09.2018 14:45 Оно работает, но с периодическими глюками и не по всей территории области. Кто с Берегово, как у Вас с приемом Т2 ??? Отпишитесь.

1
123

Так буде то робити чи ні?

О
Олег

Передатчиков передающих сигнал DVB-T2 в Закарпатье мало, всего 6 штук и все с жлобской очень малой мощностью. Единственный передатчик имеющий нормальную мощность, это вышка в Рокосово (Хуст). К стати у Словаков так же одночастотное вещание, права в стандарте DVB-T три МХ и один так же как у нас в DVB-T2 и все работает отлично, м Мукачево все прекрасно принимается. Но у них вертикальная поляризация.

О
Олег

до Альгердас 05.09.2018 19:46 Если Вы уж что-то пишите, то прежде по интересуйтесь что !!! Нет у нас МХ-4 в Закарпатье, но был когда-то в стандарте DVB-T. Сеть Зеонбуда построена из четырех мультиплексоров МХ-1,2,3,5. Кроме МХ-5, остальные работают в одночастотном режиме. Все бы работало нормально, если бы у Зеонбуда периодически не слетала синхронизация. Как только она перестает работать, каждый из передатчиков работающих на одной частоте (твк) начинают превращаться в помеху для друг друга, это называется интерференция. Для того чтобы они работали одновременно, в 2016 году Зеонбуд "разродился" и по одному МХ в пол года начал запускать режим T2MI на станции мультиплексирования в Киеве. Так запустили с начала на МХ-1, через пол года на МХ-2 и еще через пол года на МХ-3. Все бы ничего, но у них несколько раз в году постоянно слетает синхронизация, при чем как показало время, не только из-за плохих погодных условий. Народ, пишите в нац раду по ТВ, иначе толку не будет.

О
Олег

до редакції Вот Вам ссылка с карты Гугл на РРТ Ужгород, там панельные антенны находятся с одной стороны вышки и покрывают сигналом Т2 под углом только 90 градусов в сторону города. https://www.google.ru/maps/@48.6391466,22.296639,3a,43.3y,325.95h,139.29t/data=!3m6!1e1!3m4!1sP3BDk1zAbl9ExzCjRhNrjg!2e0!7i13312!8i6656

К
Кацман

Ты ба,як просто,ЦЫФРА))Звоните той бабке с рекламы,она подключит ВамТ2))ой вей...ну репетируют ребята,перед выборами отключать каналы,под разными соусами,в провинции страны,а Вам сразу "горячую линию"подавай,звоните на те линии где росказуют, куда"плачут Ваши денюжки")))А так да,современем,станет платным,как в приличных странах,давным-давно...В свою очередь сможете выбирать что смотреть...и чем забивать себе головку))))...БАБЦЯ прыихала...с тюнером))

С
споживач

Номер гарячої лінії по т2 0445810087

B
betonus

У мене в Мукачеві теж немає передач Інтер, 1+1, Україна, зате Є 9 румунських каналів.

ЄН
Єб@нутий націоналішта

Альгердас,ти правий і видно,що чоловік ти толковий і розберашся в цих нюансах.Правду кажеш ош ще 5 років назад почали говорити і потроху впроваджувати цифру.При янеку якась і соціалка діяла,реально люди получили ресивери через собеси.Но все надіялисьмеся ош включать здоровий глузд можновладці цієї гребаної держави.Зроблять нормальний сигнал.Та де там,прийшли до власти упирі докус.Типирь уже нинашто ся надіяти,лем уповати на Бога, ош істребить осю нечисть,што 27 року п’є кров із народу!

А
Альгердас

Исчё добавка, чуть незабыл! Кто там возмущаица шо каналы пропадают? А чё вы хотели! Сеть строили жадные манегеры и дебилы дезигнеры! Сотрите табличку мукачивцы! 1ый мультиплекс - 39 твк Мукачево, Хуст, Свалява. Объясняю на пальцах. На ваш кетайский тюнер приходят 3 цифровых сигнала на ОДНОЙ частоте! Фсё - цифра рассыпалась! 2ой мультиплекс - 53твк Мукачево, Хуст, Свалява. Таже фигня 3ий мультиплекс - 56твк Мукачево, Хуст. - Мы Хусту нимишаим , а он нам очень сильна. Адин 4ый мультиплекс по феншую! Таки дела еврапейцы.

А
Альгердас

Ну и чутка по сути. Цифровые передатчики установлены и включены в работу 5ть лет назад. А теперь фсе проснулись, прям глаза открылись и аж на лоб повылазили - покрытия нетути, зрада! А чё пять лет молчали? Рада незнала? Кабмин? Да фсе и фсё знали. А теперь хоть обаритесь. Есть правда у Зеонбуда в планах установка одного мультиплекса на телевышке в с.Ярок. ( социальный пакет ) Ну и вишенка на торте! До декабря сего года будут кодироваться фсе спутниковые укр. каналы. Алигархи договарились. И ( ну совершенно неожидано ) весь мультистрим цифры! Опа! Вы щас накупите китайских балалаек, а включат кодировку и чё? Да вам исчё подгонят и исчё раз абуют! А патом исчё раз и исчё! И главное! Правильно прочитайти фамилию цифрового оператора! Только поменяйти З на С, А? Строители чиво? А никто и нескрывал! Скачимо любы друзи! Скачимо!

А
Альгердас

Исчё гамбургеры почти на шару! Чётаржу!

ЄН
Єб@нутий націоналішта

Комуністи із дурних робили розумних,із бідних багатих,із рабів достойних люди.Провели повну електрифікацію,провели радіо,покрили всю країну телесигналом....Вам недобре було.Треба вам було “капіталістичний рай” .Пожалуйста,сталисьте рабами в капіталістів,телевізор будете дивитись виключеним,газ лиш нюхати,електрика скоро буде подаватись по великим празникам. Но зато ви “свободні”,“незалежні” і п’єте кока колу!

Я
я

яка країна - таке і телебачення (головне што словаки і мадяри показують)

ЧБ
Чікі брікі

Старе обладнання, не витримує великий потік нових людей які підключились і одночасно ведуть перегляд.

.
...

т 2 ,

М
мукачівець

рука путіна,сто процент глушить сигнал САМ...менше будуть вам гавно лляти в тупі каструлі про російську аХресію...

З
Зеонбуд2

Написав їм е-майл : Доброго дня. Близько тижня тому в нашому населеному пункті перестав показувати мультиплекс з пакетом каналів Інтер, 1+1 і т.д. Така сама проблема в багатьох людей з інших навколішніх сіл та навіть в Ужгороді і Мукачеві. З чим це повязано і коли проблема буде вирішена? До цього моменту всі канали показували без проблем, тому будь-які посилання на проблеми з боку отримувача сигналу вважаю необгрунтованими. P.S. Ваші телефони "гарячої лінії" постійно вимкнені, для чого тоді вони вказані на сайті?

МВ
Марія Василівна

Я в Ужгороді,у мене т2 вже приблизно років 7,ніколи не було проблем,але зараз або 1-2 канали появляються або взагалі пусто,при пошуку каналів рівень 77 проц,що робити кому зворити- невідомо

З
Зеонбуд

Телефони цієї компанії які вказані в них на сайті або постійно заняті або відключені. Куда звонити, на яку "гарячу лінію"?

З
Зривкорень

Сам дебил. Мне мне любое телевидение не нужно. Но моя мать и другие пенсионеры сериалы смотрят, а что им еще делать на пенсии.

Д
Дибилам

Добре шо отключили небудуть ся люде зомбировати брехнев

З
Зривкорень

Слушайте, написали Мukachevo.net , что проблема есть. А вот почему и будет ли устранена ни слова. Не пора ли уже мэрии подключиться по этому вопросу. Уже 3 неделю, как пропал у многих(судя по фейсбуку) пакет с Интером,1+1,Украина... (8 популярных)

О
О

Себестоимость тюнера 90 грн,ремонту практически не подлежит,взломать прошивку нереально,в программе тюнера забито обновление без согласия хозяина,для этого нужно хороший сигнал иначе труп,задумайтесь,зачем слот для карточки...,до выборов будет кино задарь,дальше думаю будут продавать коды каждый канал,прошивку "Зеленбуда" нереально ломать,тюнера очень слабые,выключайте хотя бы на ночь из розетки и не дергайте штекера скарт-тюльпан при включенном тв.-вылетит проц.,купить-паять который не реально и дорого,здается мне,что перед выборами бабулям опять задарь раздавать будут как уже было"электорат" за такое проголосует как надо,короче очередное не дешевое разводилово,самые несчастные люди щас продавцы Т2,проблемы с сигналом и гарантией,антенну надо не дешевую и не "польскую"если вышка далеко,бабушки месяц на комплект собирать будут,тюнера из-за границы не проходят-монополия"зеленбуда",который был создан семьей яныка,лучше спутник купить

1
123

Підскажіть будь ласка куди можна пожалітися на Т2 або номер гарячої лінії

Читайте також