Закарпатців лікує монахиня з Індії

83 18

Уже десятий рік біля Мукачевого хворі та немічні зцілюються з допомогою монахині Лідії, яка приїхала на Закарпаття з далекої Індії. Багато хто одужує від невиліковної хвороби, стає на ноги, після довгих літ безпліддя нарешті відчуває дар материнства.

Щодня черниця приймає сотні людей, нікому не відмовляє, бо й сама знає, що таке бути смертельно хворим. Адже їй не давали шансів на одужання ні київські, ні індійські лікарі.

В Індії дівчата або виходять заміж, або йдуть у монастир

Католицький монастир сестер ордену святого Йосифа у селі Павшино Мукачівського району. І на подвір'ї у затінку, і в невеличкому храмі багато людей, пошепки розмовляють. Цікавлюся, чи це чекають сестру Лідію і чи справді вона допомагає. У відповідь чую, що є безліч свідчень різних зцілень, щодня сюди приїздить багато хворих.

І ось до мене виходить усміхнена монахиня Лідія, чистою українською мовою вітається: «Добрий день!» Вона напрочуд привітна, скромна, доброзичлива. До речі, коли я по телефону домовлялася про зустріч з монахинею Лідією, перепитала її секретаря, чи черниця розуміє українську. «Звичайно», - відповіли мені. Але навіть не уявляла, що ми будемо настільки легко спілкуватися - монахиня Лідія розмовляє впереміш з російською, а деякі слова навіть вимовляє на западенський лад: «роблю», «молюся».
Поки не почався прийом, сестра Лідія вділила нам час. Спокійно, виважено розповідає про свою незвичайну долю, про те, як опинилася в Україні. Коли вона обмовилася, що вже 23 роки є монахинею, я здивувалася не на жарт - виглядає щонайбільше на 25, тому в мене вирвалося: «А скільки ж вам років?»

- 40, - мило посміхнулася. - Батьки проти не були, у нас ето нормально, якщо Бог кого-то покликав із сім'ї, ето благословєніє. У нас в сім'є 9 дітей. Моя старша сестра тоже монашка. Наші дівчата або виходять замуж, або ідут в монашки.

Рік була прикута до ліжка і вмирала

Вперше з місіонерською місією сестра Лідія (Ліджі Паяпілі) потрапила в Україну у 2000 році. Зізнається, їй дуже не подобалося у Києві: по-перше, не знала мови, по-друге, непросто було прийняти зовсім іншу культуру, по-третє, всі кудись поспішають у великому місті. Прожила тут всього півтора року і важко захворіла на туберкульоз кісток. Лікарі лише розводили руками і нічим не могли допомогти. Вісім місяців згасала на очах, гноївся хребет, хвороба прикувала до ліжка. Знаючи, що скоро смерть, настоятелька запитала, яке буде останнє бажання. Сестра Лідія відповіла: «Я не хочу вмирати в Україні, краще - в Індії, батьки легше це переживуть». Вдома лікарі теж повторили слова київських колег: медицина безсила.

- Пам'ятаю, одін врач, тоже індус, в Кієвє сказал: «Якшо Бог хоче, ви будєтє здорови». Я год била лєжачая, багато молілася. І одін раз Бог дал мені багато питання. Він хотєл бачити мене в Украінє, хотєл через мєня допомогти багато людей. Тоді я Йому сказала: «Господи, якшо Ти чуєш, ізцеляй мене, я їду назад в Украіну».

Після цього сестрі Лідії стало краще, з кожним днем відчувала полегшення. Згодом аналізи крові засвідчили значний прогрес в одужанні.

І лікарі нарешті запевнили: «Ви будете жити». Але що робити в Україні - не уявляла. За освітою вчитель, проте розуміла, що освітянською роботою займатися не буде. «Я питала Господа: як маю допомагати людям, як Ти хочеш, що мені робити?» - згадує монахиня. Одного разу ще в Індії молилася за смертельно хворого чоловіка. А наступного дня він прийшов... здоровий.

- Я удівлялась: як може бути так?! І поняла, шо Бог просіт, штоби я молілась.

Ось так сестра Лідія десять років тому знову повернулася в Україну - цього разу на Закарпаття.

Одужують від безпліддя, раку, паралічу

Побачивши, який велелюдний натовп очікує сестру Лідію, я поцікавилася, чи так буває щодня.

- Та це мало, - посміхнулася монахиня. - Єщо автобус зі Львова записаний.

Виявляється, щодня приймає коли 200, коли 250 людей. Записують попередньо максимум 150 хворих. Річ у тім, що багато туристів приїздить відвідати монастир і, як тільки дізнаються про дивовижний дар сестри Лідії, просяться на прийом. Вона відмовити не може.

- Чи втомлюєтеся?

- По-людськи, можно сказать, так. Але розумійте: не я ізцеляю, це робить Бог. Не од мене сила йде.

Вона себе порівнює з трубою, якою згори йде вода. Але ж труба не тратить свої сили - так і вона. «Це не значить, що пришлі до мене - і всьо, здорови, - пояснює монахиня. - Бог сам знаєт, шо кому краще. Бо і смерть кого-то спасаєт». А звертаються до сестри Лідії з різними болячками. Якщо комусь її дар допоміг, обов'язково відгукуються: чи самі приїздять зі словами вдячності, чи переказують іншими паломниками. Є свідчення, що з допомогою індійської монахині вилікувалися від безпліддя, паралічу, раку, позбулися різних сімейних проблем.

- Я ніколи не акцентую, шо я ізцеляю, - ще раз наголошує монахиня. - Я просто стою перед Богом і молюся, прошу Господа благословіть. Це моя місія.

- Чи сумуєте за батьківщиною, чи збираєтеся повертатися додому?

- О нє! - не задумуючись, відповідає. - Нє відчуваю, шо я в чужой странє, тут люді мене принімают. Спочатку мнє нє подобалось, а тепер я дуже люблю Украіну.

Олена Павлюк
Закарпатська область
Фото автора

Коментарі

ОБ
Ольга Білей

Підскажіть будь- ласка,як можна з нею звязатися???

З
Закарпатец

КАЖДОЕ СМУТНОЕ ВРЕМЯ ИМЕЕТ СВОЕГО СПАСИТЕЛЯ. А СЕЙЧАС ИХ РАЗВЕЛОСЬ НЕ МЕРЯННО

З
Закарпатцу

Увлечение славян иностранными целителями имеет древние корни. На наших землях, по крайней мере в обозримом прошлом, было три «перестройки», правильней сказать – идеолого-генетических диверсий: 988, 1917 и 1991 гг. В 988 году под видом христианизации на Руси была развязана гражданская война, в ходе которой погибло более половины (!) населения. Естественно, основной удар картавой закулисы был нанесен по славянской элите – волхвам, которые аккумулировали энергетику народа. Обезглавливание славян нам аукается и поныне, наши люди готовы расшаркиваться перед иностранцами (в т. ч. и целителями), вместо того, чтобы вернуться к родным корням и сделать ставку на собственные силы в буквально всех отраслях жизни, в частности, в сфере метафизики. Ничего, рано или поздно праздник вернется на нашу улицу, поскольку родная генетическая память никуда не девалась. Чему быть – того не миновать!

З
Закараптец

ПОВЕРЬТЕ МНЕ Я ВНУТРИ СИСТЕМЫ И КАЖДЫЙ ДЕНЬ ПОМОГАЮ ДЕСЯТКАМ ЛЮДЕЙ И МНЕ ДОПОДЛИННО ИЗВЕСТНО НА ЧТО СПОСОБНА ТРАДИЦИОННАЯ МЕДИЦИНА И ШАРЛАТАНЫ ОТ МЕДИЦИНЫ. МНЕ, человеку который закончил 2 академии и несколько институтов, проучившись в общей сложности 12 лет - смешно смотреть на людей безропотно отдающих себя в руки безграмотных людей - НЕУЖЕЛИ ВАМ НЕ СТРАШНО? ЖИТЬ ОДНА И КАЖДАЯ ЖИЗНЬ УНИКАЛЬНА

Ч
Читач

На счет нашей традиционной медицины я вообще не хочу ничего говорить, каждый остается при своем мнении

З
Закарпатец

ДА ОСТАВЬ ДИДАКТИЧЕСКИЙ ТОН. ЗА СВОЮ ЖИЗНЬ Я ПОБЫВАЛ ВО МНОГИХ СТРАНАХ, В ТОМ ЧИСЛЕ И ИНДИИ. ИМЕЯ ЗА ПЛЕЧАМИ ФУНДАМЕНТАЛЬНОЕ МЕДИЦИНСКОЕ ОБРАЗОВАНИЕ Я КАТЕГОРИЧНО ОТРИЦАЮ ЛЮБЫЕ ПАРАМЕДИЦИНСКИЕ МЕТОДЫ ЛЕЧЕНИЯ - ЭТО В ЛУЧШЕМ СЛУЧАЕ СУГГЕСТИВНАЯ ТЕРАПИЯ , В ХУДШЕМ СЛУЧАЕ ШАРЛАТАНСТВО а,ЛЯ КАШПИРОВСКИЙ. КАК-ТО ЗА ДРУЖЕСКИМ СТОЛОМ СОБРАЛИСЬ МОИ ДРУЗЬЯ И СРЕДИ НИХ БЫЛ ДЕРМАТОЛОГ И СПЕЦИАЛИСТ АКУЛЬТНЫХ КУЛЬТУР(ЛЕЧИЛ ВСЕ= ПО КРАЙНЕЙ МЕРЕ ОН ТАК ГОВОРИЛ) СПОР РЕШИЛСЯ ДО ОБИДНОГО ПРОСТО - ВОЙДЯ В РАЖ НАШ ЭКСТРАСЕНС ПООБЕЩАЛ ВЫЛЕЧИТЬ ЛЮБУЮ БОЛЕЗНЬ - НА ЧТО НАШ ДЕРМАТОЛОГ ПРЕДЛОЖИЛ ЕМУ ДЛЯ НАЧАЛА ВЫЛЕЧИТЬ ГОНОРЕЮ - НА ЭТОМ СПОР И ЗАКОНЧИЛСЯ В ПОЛЬЗУ ТРАДИЦИОННОЙ МЕДИЦИНЫ И БОЛЬШЕ МЫ К ЭТОМУ ВОПРОСУ БОЛЬШЕ НЕ ВОЗВРАЩАЛИСЬ ))))

Ч
Читач

ЗАКАРПАТЦУ: Называть человека, у которого действительно есть дар от Бога помогать людям, безграмотной монашкой из Индии, по крайней мере низко, ничего кроме своей глупости и своей же безграматности вы не показываете. А о Лидии хочу сказать, что она и правда помогает людям, не смотря с какими проблемами они к ней пришли.Знаю это по личному опыту.Я два раза ездила в монастырь, и уже после первого раза, я почувствовала, что мне стало легче, у меня внутри что то перевернулось. Я сама видела, как к ней приезжають с детьми, которые не ходят, их заносили на руках, она никому никогда не отказывала, всем уделяла должное внимание.Я и сама не верила, что мне это все поможет, поехала, потому что заставили, а второй раз, когда я была у нее, я была по собственной инициативе. И Лидия не берет деньги за помощь.

З
Закарпатец

ЭТОТ РЕЦЕПТ ТЕБЕ ИНДИАНКА ПОДСКАЗАЛА ИЛИ САМ ПРАКТИКУЕШЬ?

З
закарпатцу

Рекомендую по утрам пить зелёнку и делать стойку на руках: стечёт в голову и залечит рану на остатках мозга.

З
Закарпатец

И ЕЩЕ :Манку?рт, согласно роману Чингиза Айтматова «Буранный полустанок» («И дольше века длится день») — это взятый в плен человек, превращённый в бездушное рабское создание, полностью подчинённое хозяину и не помнящее ничего из предыдущей жизни. ТАК ВОТ ЭТО ИМЕННО ТЕБЕ ПОРА ВСПОМНИТЬ ПРО СЛАВЯНСКИЕ КОРНИ, А НЕ БЛЕЯТЬ ПО ПРИКАЗУ ВАШИНГТОНСКОГО ОБКОМА В УГОДУ БАНДЕРОВЦЕВ-ГАЛИЧАН,КОТОРЫЕ СОБСТВЕННО (генетически) никогда не были славянами. НЕ ЗНАЮ КАК У ТЕБЯ, А У МЕНЯ ДЕД БЫЛ ПРОТОИРЕЕМ И ХОТЬ Я АТТЕИСТ, Я ВСЕ РАВНО ЧТУ КАНОНЫ РОДНОЙ ВЕРЫ

З
Закарпатец

ДА МНЕ ПАРАЛЛЕЛЬНО ПРО ПУТИНА ПУСТЬ ОН ХОТЬ ТРИЖДЫ ОЛИГАРХ - НО РОССИЯНЕ ПРИ НЕМ ЖИВУТ В НЕСКОЛЬКО РАЗ ЛУЧШЕ ЧЕМ НА УКРАИНЕ И ГЛАВНОЕ В М И Р Е!!!! НА КРАСНОЙ ПЛОЩАДИ НЕ ЖГУТ ШИНЫ, НЕ ПРИЗЫВАЮТ ХОХЛОВ НА ВИЛЫ И НА НОЖИ, НЕ КРИЧАТ:"КТО НЕ СКАЧЕТ ТОТ ХОХОЛ" МИНИСТР ИНОСТРАННЫХ ДЕЛ НЕ РУГАЕТСЯ МАТОМ НА ГЛАВУ ГОСУДАРСТВА И ГЛАВНОЕ РОССИЯ НЕ ВОЮЕТ СО СВОИМ НАРОДОМ ВЫ ЧТО В САМОМ ДЕЛЕ НЕ ПОНИМАЕТЕ, ЧТО ВЫ УЖЕ ПРЕВРАТИЛИСЬ В СОМАЛИ. ВЫ ЧТО В САМОМ ДЕЛЕ ДУМАЕТЕ, ЧТО СТАДО ПРЫЩАВЫХ УБЛЮДКОВ ИЗ ПРАВОГО СЕКТОРА БУДЕТ СТОЯТЬ У СТАНКА ИЛИ ПОЛОТЬ ОГОРОД? НЕТ - ОНИ ЗАТОЧЕНЫ НА УБИЙСТВО, ОНИ ВКУСИЛИ КРОВЬ И ТЕПЕРЬ БУДУТ БРАТЬ ВСЕ ТО ЧТО ИМ ПОНРАВИТСЯ - ПОКА ИХ КТО-НИБУДЬ НЕ ОСТАНОВИТ. БОЮСЬ РОССИЙСКОМУ СОЛДАТУ ОПЯТЬ ПРИДЕТСЯ ВЫКАШИВАТЬ ЭТУ КОРИЧНЕВУЮ ЗАРАЗУ

З
Закарпатец

Василь - а ты откуда знаешь, что я там работаю. Да кому-то приходиться лечить таких дебилов как ты. ТЯЖЕЛО - НО ЧТО ПОДЕЛАЕШЬ, КЛЯТВА ГИППОКРАТА ОБЯЗЫВАЕТ

З
Закарпатцу

Дебилок! Почитай про своего президента "не олигарха" : "По версии The Sunday Times, «Клан Путина» возглавил список самых богатых семей мира." http://newsland.com/news/detail/id/863805/ Что у него всё рыло в крови - тоже факт неоспоримый. Далее рассейскую верхушку и трогать не хочу: плохо запахнет.Разве что подтереть тупорылым Жириновским (кстати,предлагаю ему в жоны Фарион: супер пара будет). И последнее : ваши самые известные из святых целителей – святой великомученик и целитель Пантелеимон и преподобная Матрона Московская тоже не были шибко грамотными. Мощи Матроны, молитвы Матроне, иконы Матроны, при обращении к ним с верой, смирением и горячей, неустанной просьбой помогли очень многим людям. Именно поэтому в монастыре Матроны (Покровском, г. Москва), в храме матушки Матроны так много молящихся. Но тебе ,манкурту, этого не понять.

В
Василь

Закарпатец, таким як ти, місце в психлікарні!

З
Закарпатец

УКРАИНА СТАЛА УНИКАЛЬНОЙ СТРАНОЙ: - ПРЕЗИДЕНТ-ОЛИГАРХ УБИЙЦА СВОИХ ГРАЖДАН - ПРЕМЬЕР МИНИСТР - ОДНА ФАМИЛИЯ ГОВОРИТ ВСЕ - ЯЙЦЕНЮХ - МИНИСТР ИНОСТРАННЫХ ДЕЛ - МАТЕРЩИННЫХ ДЕЛ МАСТЕР - МИНИСТР ВНУТРЕННИХ ДЕЛ - МАСТЕР ТАЙНЫХ УБИЙСТВ НЕУГОДНЫХ ЛИЦ - МИНИСТР ОБОРОНЫ - МАСТЕР СТРОИТЕЛЬСТВА КОНЦЕТРАЦИОННЫХ ФИЛЬТРАЦИОННЫХ ЛАГЕРЕЙ - МИНИСТР ЭНЕРГЕТИКИ - МАСТЕР ШАНТАЖА, УГРОЗ и халявы - вместо медицины безграмотная монашка из Индии ГАРАНТ ДЕМОКРАТИЧЕСКИХ ПРЕОБРАЗОВАНИЙ - ПРАВЫЙ СЕКТОР ГОСПОДИ НЕИСПОВЕДИМЫ ДЕЛА ТВОИ

Л
Леся

Якщо почитати заголовок статті, то складається враження, що сестра Ліді просто ще одна цілителька, яких зараз розвелося багато аби лише грошей побільше зібрати. Натомість, знаючи сестру довший час, можу сказати, що вона не прагне ні слави для себе, ні грошей, а дійсно є інструментом в Божих руках, Який власне лікує, зцілює, дає щастя. А сестра Ліді просто має велику любов до Бога і людей, тому погоджується служити таким даром!

3
333

Дай їй Боже здоровя і сили!!!

Т
Таня

Зцілює не людина, зцілює Бог. Вірте в Бога і моліться!

Читайте також