Збитки на мільйон: у закарпатському Заріччі затопило теплиці з ранньою капустою (ФОТО, ВІДЕО)

5
17

У ніч з 3 на 4 лютого, у зв'язку з інтенсивними опадами, в річках Іршавка та Боржава суттєво піднявся рівень води, внаслідок чого відбулося підтоплення сільськогосподарських угідь в Іршавському районі Закарпаття.

Зокрема у селі Заріччя річка Боржава прорвала дамбу і потік води спрямувався на територію села. Це спричинило підтоплення не лише будинків, а й теплиць. Як відомо, мешканці цього населеного пункту постачають ранні овочі на ринки для всієї України.

Отже, збитки можуть бути суттєвими. За словами місцевих мешканців у теплицях вже висадили капусту, яка практично вся пропаде через підтоплення. Їхні реальні збитки оцінюють у сотні тисяч гривень, а враховуючи те, що пропав врожай – на мільйони гривень.

Згідно з офіційною інформацією на території Зарічанської сільської ради підтоплено до 150 га сільгоспугідь, в тому числі теплиці мешканців села Заріччя. Тут почала працювати комісія для встановлення розмірів нанесених збитків.

Також, як повідомляють у Іршавській РДА, на території Вільхівської сільської ради підтоплено до 450 га, а на території Кам'янської сільської ради до 500 га сільгоспугідь.

Зауважимо також, що під час останнього паводку на Закарпатті, який стався у грудні минулого року, саме Іршавщина постраждала найбільше, зокрема село Вільхівка.


Більше про ситуацію в Заріччі та сусідніх селах, які спеціалізуються на вирощуванні овочів на експорт – дивіться сюжеті телеканалу Sirius.

Коментарі

Д«
До «до варишського»

А ви пробували без хімії вирощувати?! Сотні років росло, і тепер росте, хто вдома для себе вирощує. А у вас не росте! Звичайно, на продаж треба, щоб росло швидко і мало товарний вигляд, і щоб як можна менше було з цим роботи, от тому у вас і не росте! Самі їсте те, що вирощуєте на продаж?!!! Дітям своїм даєте це їсти?!

ТП
Та пак до іршавського.

А хто каже що продукція зарічанська дешева.Я наприклад брав херсонські помідори за 6 гривень.Смачні мясисті.А іхні меньше 10 не було.Хімічні та ніякого вкуса.

ТП
Та пак Іршава

До останнього! Маємо дешеву продукцію і ДОРОГІ ліки,після вживання! Не треба тут плакати про труд.Ми всі Закарпатці трудолюбиві! Але те,що тепличники,зокрема зарічани,безсовісно травлять народ,то факт! Я не купляю їх продукцію,бо вона не смачна і небезпечна! А закиди про підтоплення-це аванс на підняття цін!

О
останнім

Спорити с такими рузумними ги ви ни стойить..Но дякувучи тим ко урощує ранню продукцію ви маєте виликий вибір.І дишиві ціни.Навряд ци зарічани мавуть час читати ваші казочки,ото занятий народ.

ДВ
До варишського 2

Ти сам туман якщо такое пишеш.Або сам напродаш то гіно вирощуеш.Чернобиль він вспомнив.Самим бів у ЗАРІЧЧІ та там своім отдельні помідори вирощують.А йсі каже не совітую істи.А самі виноваті що теплиці кладуть у заплаві.Та потім най не ревуть за збитки.Компенсують.одно стебло россади буде 10 гривнів.

Т
тьотя

До варишского,причом тут Чернобиль до Закарпаття !Як напигеш ні в тин ні в ворота ,вся Україна виращює і капусту зимову ,і картошку ,люди збирають ,гриби ,ячоди.Радіація в 30.кілометровій зоні і там люди живуть і до 70-80.років .оказували передачу лювлять рибу ,їдять гриби ,ягодиі т.д..Тим більше то пройшло більше 30.років !

ДВ
До Варишського

А ти маеш поняття якоєсь про вто што пишеш.Після ядирного взрива у Чорнобилі,ни аварії тай пожара як писали паскуди совицькі,овочі у закарпатті биз типлиць ни ростуть.За місяць парадичка ни росте тумане.Сівуть у січньови,продавуть у кінці травня,початку червня.Биз хімії ни росте нич,і ни буде рости.Закапатські овочі,фрукти є прекрасні из чудовим смаком.Ни ів ти щи спавжню хімію,яка росте даже ни у зимли ,а у нипонятному ростворі на пльонці.

П
Петро

Згоден, сплошна хімія. Останні 3 роки закарпатські помідори їсти не можна, воно все прісне, безвкусне. Зверху вроді червоне а в середині зелені прожилки. Помідори на грядці так не достигають, то явно хімією роблять. Але язик не обманеш, він чує що то за трава. Не буду більше закарпатські помідори купляти, найся подавлять самі тою хімією милі заріччани та інші.

М
Мукачівець

Так да! Нічого не маю проти роботящих людий! Айбо ви то превратили в тровлю людей! Капуста така як друтя! Хоть тиждень, хоть два буде салат з капустою і оцтом стояти, а всеодно як дріт тверда. Чого? Бо хімію бадяжите! ГМО і всяким гуном люд кормите. То гуно ані шкідники не їдять, ані який чорт не бере. Бо то сплошна хімія. І пак вопрос - та шо з ньов так много ся наробите??? Посадили, полили і зобрали. І продаєте гуно за золото!!! Вот шо бісить!!! Парадички не солодкі, огірки ги вода, і т.д. Беріть гроші, айбо продавайте добрі овочі!

В
Варишський

Нічого не маю проти зарічан.люди дійсно важко працюють.Але в останні роки іх продукція то така як у на скажуть трава.Смаку ніякого.Сплошна хімія.Гормони росту.Беру наприклад парадичку з полів Херсона та то смак та вітаміни.То виросло на полі та сонці а не в парнику за місяць.

Д"
до "Славіка"

знаєме ми добре, як із зелених парадичок робите черлені за сутку у ваннах із голандськов химійов

Г
гога

до славіка. а ви колись банани або кокоси збирали,щоб вони потрапили на стіл мукачівця?

С
Славік

Вас шановний ніхто незаставляє купувати капусту їжте мясо.ви думаете легко виростити ту капустину .щоб вона попала на базар то довгий процес .Я сам з міста але кілька разів приймав участь у посіві розсади та пікіровці і це лиш половина процесу вам легко осуждати попробуйте самостійно виростити капустину МУКАЧІВЦЮ

Ш
Шоварі

Ниє кому чистити річки, а так усьо путьом

?
?

тко то такий шіківний, што вже до мілійона доличив? страховка є? то вшитко мош страховати. а случайно теплиці не потенційно небезпечній зоні підтоплення знаходяться?

М
Мукачівець

Бог палицьов не б'є! Ті зарічани докус із цінами подуріли. Толкають свої нахімічені овочі на Гіді тай Зельонці по таким цінам, як би на Рубльовці базар открили!!! Самі типиь їчте тоті "доброти". І води ся доста напийте за капустов! ;)

Л
лось

не думаю шо се звязано з вирубками

Читайте також