Земельні махінації в Чинадієві: громада вказує на сільського голову (ДОКУМЕНТ)

13
50

Мукачево.net спробувало розібратися у резонансній історії з виділенням ділянок під Мукачевом.

Групу селищних активістів, які підняли питання, очолює Юрій Кохан – голова чинадіївського осередку воїнів-інетрнаціоналістів.

За словами активістів, селищного голову Івана Мошака, разом з групою підконтрольних йому депутатів та односельчан, підозрюють у передачі 100 га сільськогосподарських земель, яка належать громаді села, під цільове призначення – забудову.

Все почалося з того, розповідають активісти, що у жовтні минулого року між чинадіївцями поширилася інформація, що землі, які їм належать та які більшість з них приватизували, можуть відібрати під забудову невідомо чого. Щоб розвіяти чутки, активісти та власники земель звернулись до голови села за поясненнями, але конкретної відповіді не почули. Виникла підозра.

Активісти, на чолі з Юрієм Коханом, почали звертатись письмово до сільської ради, вимагати пояснень та генплан села, який був розроблений приватною фірмою ТЗоВ «Зодчий і К», але конкретної відповіді знову не прозвучало. Однак, Юрію Кохану у відповідь на його заяву, запропонували майже 4 га земель під сільське господарство «за мовчання». Так виходить зі слів активіста та документів, які були надані редакції.

Активістів зацікавило, як землі, які належали місцевих жителям, змогли перейти під цільове призначення. Ймовірно, запевняють місцеві, літом 2013 року були «проведені» фіктивні збори, де «місцева громада вирішила передати землі під цільове призначення».

Юрій Кохан написав ще одну заяву на адресу сільради про розробку технічної документації, де, у відповідь, йому заявили, що повна база даних та виготовленням проекту земельних ділянок у Чинадієві займається приватна мукачівська фірма ТЗоВ «Зодчий і К».

Конфлікт загострився 19 березня, коли активісти зібрались під сільською радою Чинадієва, щоб зустрітись з Іваном Мошаком у якого, між іншим, був тоді прийомний день. Сільський голова, у той час, проводив зустріч у себе у кабінеті з «елітою» району. У всякому разі, так він сказав активістам. У той час він зустрічався з рядом сільських голів та «іншими». Він вийшов до активістів. Розгорівся скандал, де, як видно на відео з соцмережі, представники влади ображали місцевих, називали їх провокаторами та, навіть, заважали працювати журналістам, які прийшли на місце події.

Наразі, конфлікт продовжується. Активісти звернулись до відповідних правоохоронних структур.

Mukachevo.net

Коментарі

Л
Людмила

Юрій Кохан! Ви чесна та порядна людина! У держави є шанс, коли таких як ви, буде багато! Терпіння вам!

Й
Йовбак

А то хуйло хустськоє із Ракошина якого хрена робить у Чинадьові? Гнати підара з села думать кіть кінотеатр купив та записав на вітця то вже всьо? А хрен там, земля то Фогарашіки. Цімбор великий Машиків

НП
на підтримку кохана

скоро вибори голови чинадіївської сільради. як нам відомо син машака планує висувати свою кандидатуру на цю посаду-батько не докрав-так син хоче далі красти, а що?-тепленьке місце..... Так думайте гловою за кого голосувати.вже відомі приклади голосування за 200 гривень-потім з ваших пенсій і зарплат не по 200,а по 2000 кожного місяця собі вернуть!

ЮК
юрій кохан

ЖИТЕЛІ ЧИНАДІЄВА!!! Якшо виникають якісь спірні, проблемні питання ви маєте право звертатися до своїх вуличних депутатів як письмово так і усно, як коликтивно так і особисто.А депутат :" ЙОГО ОБОВЯЗОК" повинен донести всі ваші звернення до нашого шановного голови п.Мошака і по можливості вирішувати на місті.Якшо на скаргу заяву не відреаговано звертайтесь до мене або до Гуцал В.В. в письмовій формі,Ми є координатори при РДА МУКАЧІВСЬКОГО р-н. ГРОМАДСЬКА РАДА. ДАВАЙТЕ ЖИТИ ПО НОВОМУ,НАВОДИТИ ЛАД САМИМ В ЧИНАДІЄВІ.

1
123

А Канончик який,старий чи малий???

А
аліна

пане єколог ви? не ганьба називати себе єкологом і матом писати?треба розуміти,що величезна частина громади не пишуть коментарі в інтернеті в силу свого похилого віку,але мають весоме слово.

ГВ
Гомонай Вікторія

Був у Однокласниках Мошак під ніком Іван Смехов,вибачте, але йому підходить Іван Йобну.ий!

ГВ
Гомонай Вікторія

Тому і боїться що накликав у селищну раду Зоро, Романа, Удута, Канончика, які наживаються на людських сльозах та горю, мало їх та їх близьких Бог карає, але вони сліпі, не бачать того, а чинадіївці молодці, так держати.

ЮК
юрій кохан

Якшо п.Мошак чесний перед законом,працює,дбає за Чинадіївців. Чого він боїться публічно вийти до громади,вислухати думку пропозиції людей це його обовязок.Де депутати вуличні, для чого ми їх оберали?Я колись звернувся до свого депутата вулиці з питанням стосовно розподілу землі, його відповідь мене шоковала: НЕ ТВІЙ МЛИН МЕЛЕ ТО НЕ ГРИБИ! Ось так??? ВАМ ГРОМАДА ЧИНАДІЄВА ВИРІШУВАТИ ,ЯК НА ДАЛІ ЖИТИ.

НП
на підтримку кохана

як що все селище знае,як їх голова відпочивае на морях з фраерками,а манька-жінка від горя по психушкам вешкаеться,то хто свое ім"я очерняе як не сам мошак!ганьба простому чоловікові так себе поводити,а тому котрий в центрі уваги тим паче.запитайте в тих двох робочих що на центральній площі плитку клали-скільки їм мошак заплптив за квадрат,а потім перевірте по документам-скільки написав і скільки в жеб поклав-от вам і море.....

ВГ
відповідь гобію

людка втікне від нього як перед нею втікла алла,нікому не треба коло себе гавно шо завонялося і тоді йому одна дорога "вішалка"

+
++++

Чинадієво просипайтесь,якийись офіціант,злодій,брехач і вобще чоловік який довів свою жінку через курвів до псіхушки,продає все на свому путі заради свого благополуча,живе в повному гріху---може бути гловою селища??донька і то втекла від такої ганьби жити на чехи,а йому все пох..аба рядом була "сука" і бабло...

Ч
Чинадіївець

То чого ти Екологе був присутній на селищній раді, на відео видно як ти пояснюєш ті самі слова шо написані тут у коментарях людині? Вікторе ти не голова села, ні депутат села, то поясни, якщо тобі пох, що ти там робив?

Е
Еколог

бетяре , я вообще не з чинадієва , і мені чесно кажучи пох на ваші проблеми , я мошака не захищаю , а написавім вам просто то в чому мало розуміюся , повірте мені 30 коментарів на цьому жовтинькому сайті то далеко не думка населення чинадієва

+
++++

так фонтан недостроєний є,зато дорога розбита і ямя на ямі,тротуарів теж нема,вулиці без осввітлення,але за то до любовниці секретарьки яка живе у глинянсі асвальт проклав,щоб не загрязнилась красуня...а землі без жеребачки з якою ділився і яка з однокімнатної холупи построїла собі двух поверховий дім-за зарплату...та всі вони там як у змеїній ямі....

ЮК
юрій кохан

Висказуйте свою думку, най видить чого він варта. Яке ставлення до шановного п.МОШАКА. ВІН ТОГО ВАРТА, ЧУТИ ДУМКУ ВИБОРЦІВ.

ЮК
юрій кохан

Дякую за підтримку.Я просто хочу шоб в кінці кінців з вашої допомоги (громади сел. Чинадієва, а не Мошаковської компанії)Висвітлити, якшо не всі то хоч частину діяльності голови Чинадієва, він твердить шо много чого зробив для людей,а я лиш провокую та хочу очирнити його "ЧЕСНЕ ІМЯ" Хай робить збори громади і я думаю він почує як до нього ставиться громада селища,простий народ.

НП
на підтримку кохана

мошак відкупився від відповідальності за хабар, розпродав землі і на ці гроші побудував собі і дітям по величезному будинку,накупив автомобілів,украв гроші за побудову "фантану"В ЦЕНТРІ ЧИНАДІЙОВА,ПРОДАЕ ДІЛЯНКИ В СИНЯКУ ПО 50-70 ТИС.ДОЛАРІВ!!!!!ШУСТРЕНЬКИЙ СОБІ ТАКИЙ ГОЛОВА! ДУМАЕ ЩО ЙОМУ БУДУТЬ ТЕРПІТИ ОДНОСЕЛЬЦІ КОТРИХ ВІН ПОГРАБУВАВ?ЯК ЩО ,ПАНЕ МОШАК ВИ НЕ БУДЕТЕ МАТИ ГОРОШЕЙ,ТО,МАБУТЬ,ЗГАДАЕТЕ СВОЮ ДАВНЮ ПРОФЕСІЮ-ОФІЦІАНТА...

Г
гобі

Людку кому передасть мошак, як його закриють. Чувствує моє сердце шо МОШАКОВСЬКІЙ зграї кінець.

R
Rozhik

Правильно, нужна поддержка людей против етого коррупционера-бандита, хватит боятся их, они уже загнаны в свои норы, и используют свои методы, но они, жулье забыли, что уже другое время, их никто не боится. И пускаай занимается етим прокуратура, там очень много дел против етого негодяя Мошака и его банды, засевшей в сельской раде, а также немножко выше. ПОБЕДА БУДЕТ ЗА НАРОДОМ !!!!!!

О
оля

Початок є. Типирь людьом не дати спустити на тормозах,подиржіть кохана. Я дуваву што вун шось варта раз пушов протув мошака.

А
адмін

А понятно шо то за ЕКОЛОГ. Тому і мазу тягне за "очкастого".

РБ
Русинський бетярь

До Еколога-(Роман), а за які заслуги заступаєшся за Мошака? Просто за Мошака ніхто не заступиться, хіба що за якусь "гарну подяку".

РЯ
Рейші Яна

Кіть мені наділив Мошак нараз два участка то я виходить тоже нужна людина? Нізащо, я ніколи не буду підтримувати цього дявола мишока, зажрався із своїми гузицьолизами.

8
888

А ще всі дружно подякуємо гниді-мошаку за то шо розбазарив (за гроші) землю чинадіївської греко-католицької громади біля фари(там вже успішно будинок стоїть). І не ганьба вам, пане голово, ще поріг церкви переступати. Скот зажертий)А потом люди на Бога нарікають за шо їм то чи це...думайте шо робите, бо кожна дія тягне за собою наслідки

8
888

Все залежить від того як сильно піднімуться люди.Бо мошак пороздавав потрібним людям землю по селові, і по Синяку ,і по Карпатах,то він не боїться до пори до часу поки не підніметься більше людей.А якщо за діло візьмуться два, три толкові журналісти,то в нього два виходи ,або тюрма,або третій раз уже вішалка не пролетить.

МВ
Маріяш Віктор

А якщо то були збори голів сіл, то яке відношення мають Сідор,Замковий, Турянчик,Удут,Роман,канончики всякі. А де голови? Мошаку ти кого за дурних вважаєш? Кажи шо страх маєш, от і бійся тепер гніву як людського так і Божого, і не спасуть тебе ті крадені гроші шо даєш на пожертву на церкву.

ПЮ
Переста Юрко

Василю Сеньку дуже ся розперав у сільсоветі аби в людей землю позабирали! Ще тобі то люди вспомнять. А кіть у тебе приватизовано то як могли у тебе забрати? Брехати не навчив тебе Мишак?

ПЮ
Переста Юрко

А туй ще один роздавач грошей партії регіаналів Головко цікавий матеріал туй по ссилці http://m-studio.net.ua/blog/2015/03/31/lamaty-ne-buduvaty-hromada-chynadijeva-sperechalasya-iz-silskym-deputatom-yakyj-zrujnuvav-mistsevu-zupynku/

Й
Йончі

То були збори не голів сільрад, а недобитої ригоанальної партії во главі з Мошаком. І Сідор уже із гівна улізти уже не може тому він там і другі в тому числі бандюки. А Турянчик іще дзявкать а автобазу №6 продав, і магазин Шубикови? За Чечетовим мавуть піти усі мишаківські прихвостні.

С
сильський

а тот бристивський фоштер сидор шо мазу прийшов му тягнути най побзерать кулько майе пнив по хащи бо буде ним заниматися екология и прокуратура не довго ся обстало

ЮК
Юрій кохан

Я розумію ко Мошака подержує. Люди пойміть шо громада селища вирішує як нам жити, а не Мошак, Гольча, Удут та ще кось, самі добре знаєте про шо річ та про кого. Може доста обо нас рахували за бидло, не ті часи шо були.Знаєте шо розкрали шо лем мош, а то нашоє майно громади і землі наші і нам рішати шо з нима робити.Не вадьтеся на кухні і не гризіться меже собов, а зберімся громадов і до (царька всея Чинадієва) п.Мошака най відповість за свої дії перед людьми які за нього проголосовали і перед законом України,а не своїми законами воровськима.Не мовчіть і навчіться говорити правду в очі .А не поза очі так лекше буде для всіх нас.

ДЕ
Для Еколога

Начальни Деркомзема каже що на тих землях заборонено будівництво, а Зодчий К каже шо можно, і до речі генплан Львів не брався виготовляти з порушеннями, а Зодчий К виготови поверх газових-нафтових труб!!!!

ДЕ
Для Еколога

А на підставі чого селищна рада видає земельні ділянки?Якщо у них, як каже землевпорядник селищної ради Чинадієо Жеребак, карти немає? А ще Екологе, дайте ссилку де обовязково землю треба приватизувати? Як я знаю згідно Конституції Земля належить народу, і може бути в державній, власності, приватній.МОЖЕ БУТИ!!!!! Конституцію ще ніхто не міняв!!!!!!

ВС
Василь Сеньок

У мене є приватизований участок, а Мошак половину мого участка дав другій людині, айбо я пішов до нього то мені просто розвернули впоперек.

0
007

Пан Кохан має якусь зачіпку то його по сільраді фудболять, а простий челядник зазвідайте чи може написати заяву на участок .Можу вам заявити всі про це знають, що НІ, НІ, НІ!!!!!!!!!!!!. А чи всім задоволені мешканці села з вуст голови то так.Він живе приспівуючи ще й вірші пише,а люди зимою як місили сніг з болотом у центрі і по всьому селі так і місять.гівном заливаються,а кіть много говорять,то пужать штрафами.Я думаю що люди за ним будуть плювати,коли закінчиться ця комедія з його головуванням.Якщо ні пройде синок, цигани проголосують.

Е
Еколог

шановний , для того щоб забити колика треба знати де тот колик забивати , а аби узнати то для того є спутник GPS , спецобладнання яке визначає координати тої чи іншої ділянки , цим займається або трегер , або «Зодчий і К» , легалізувати свою власність ви повинні самі своїм коштом , сказано же було , йдіть у Зодчий і К вони обслуговують Чинадієво і в курсі всіх справ , та нет поперся у геодез центр , потім починаються накладки всякі і всякі незрозумілі ситуації , видала вам держава безкоштовно землю , будь ласка приватизовуйте і користуйтеся наздоров"я

ІП
Іван Повханич

Люде! Та там половина не чинадіївських, є з Донецька, Луганська, Київ, Запоріжжя, у Кадара уже 7 участків, у Фекете директора школи 4 участки, у Бангровича 3 участки, а ще 4 участки дістав пару років назад у Синяку. А Простим людям ниє, каже підар шо тот хлопець із АТО заяву ненаписав? Правильно, бо Михайло пішов до секретарки а та від нього заяву не прийняла, казала шо землі уже ниє, кінчилася. Давно треба то кубло розгребсти.

ДЕ
До Еколога

Та кіть виділили людині ділянку, то чого йому не укажуть де та ділянка! Відкі людина може знати де йому дали, на відео видко шо дали йому на Довгій Ниві, а тота Нива має десятки гектарів! То тяжко піти сільському землевпоряднику і ударити колики та указати чоловікові його участок? Бо робити не хочуть. Ци може забула Жеребачка з Плоскановиці як у гумійовках прийшла болотяних у Чинядів?

В
Володя

А тот іще Удут файно Мошакови гузицю лиже, а Людка спереду. Доберуться і до Удута.

О
Олександр

Ті ко взяв сидять і не рипавуться. Брали не лем у 2010р. а кожні вибори беруть, шо пастух повість то стадо і робило. Лем тепер межи стадом люди завелися, як казав Лошак у сільраді шо то більмо у нього в оці. Або вже ти то більмо очи закрило наохтема із своїми бандюками, такими як Удут шо винниці пікрав, трансформатор, Гольчі шо у дітей школу забрав зробив ресторан, і др. їм подобні злодії.

*
***

скоро знову вибори , не забудьте му напомнити аби бабосики заніс , бо инчак за нього не проголосуєте

*
***

якого ся грома возмущаете , узялисьте у 2010 році на виборах по сто гривень , сидіть і не рипайтеся

МЮ
Молодец ЮРА

Каже голова шо має 40 р. стажу? Хіба на картяню у ресторані. Не задарь кажуть не дай бог із івана пана. А то шо вішався Михайле то правда бо Коля (зять) його сам знимав із шпарги ліпше би го не знимав дявола

В
Володимир

А шо робили ті "інші" ? Думали шо "інших" люди налякаються і підуть по домівках? Не той уже час бандюки, а я знаю що читаєте МукачевоНЕТ, так знайте шо більшість людей уже не боїться вас,

Е
Еколожка

А таких мозгойобів і треба аби убити із тої злодійської голови лошаківської недоброту.

М
Михайло

З такими "екологами мошаківськими" прямий путь у тюрму. Доста вже було терпіти злодіям бандитам мошаківським. Продав усьо Чинадьово, накрався доста! Він каже шо 40 років стажу? Лем най повість шо 25 років картявся у ресторані, а 12 років краде у селі, кінотеатр, сберкасу, садики три усьо продав. А завісивбися тот машак із своїми "екологами"

Е
Еколог

а по моему цей кохан просто мозгойоб , а не активіст

1
111

Мошак злодій!

ПК
правильно Кохан Юрій!!!

Побільше би було таких Коханів, які б організувалися проти тотальної корупції в органах влади, можливо і покращилося би життя. А так пасивність, вичікувальна позиція, байдужість інших співгромадян ніколи не дадуть результату. Ви подивіться у великих містах які активні громадяни, активісти, хоч мала підозра відразу всі згуртовуються, обєднуються і вперед на боротьбу із соціальним злом-корупціонерами, які від одного виду групи невдоволених людей ховаються в кращому випадку, а ні то в штани накладуть від страху! а за злочини треба відповідати перед громадою, яка тебе і делегувала у владу для народу.

Читайте також