Землі Міжнародного аеропорту «Ужгород» готують до розпродажу

35
15

Як уже повідомляв портал «Мукачево.нет», у середу, 14 липня, голова облдержадміністрації Олександр Ледида відвідав Міжнародний аеропорт «Ужгород». За інформацією прес-служби ОДА, губернатор Закарпаття зустрівся з директором Олегом Чебораком та трудовим колективом підприємства, щоб обговорити усі нагальні проблеми.

Зокрема, йшлося про брак фінансування, впорядкування летовища, необхідність купівлі нового інтроскопу – пристрою для огляду багажу, законність забудови прилеглої до аеропорту території.

За результатом зустрічі голова Закарпатської ОДА Олександр Ледида запевнив, що проблеми Ужгородського аеропорту можна і треба вирішувати.

Поза тим, як стало відомо порталу «Мукачево.нет» з  власних джерел в ОДА, наприкінці робочого дня директор Міжнародного аеропорту «Ужгород» Олег Чеборак мав ще одну – вже неформальну – зустріч з керівництвом області, на якій отримав пропозицію добровільно написати заяву на звільнення, інакше тиск на підприємство посилиться. Подейкують, вже навіть є кандидатура, яка повинна замінити пана Чеборака, однак співрозмовник «Мукачево.нет» відмовився назвати прізвище.

Втім, як вдалося дізнатися порталу «Мукачево.нет», певні особи у керівництві Закарпаття кортять поставити на чолі підприємства «свою людину», яка підписала б новий генеральний план міста. За словами співрозмовника, у новому генплані йдеться про відчуження значних ділянок землі, які наразі перебувають у віданні підприємства та за всіма нормативами потрібні для забезпечення безпеки польотів.

«В Ужгороді ні для кого не секрет, що Сергій Миколайович (Ратушняк – ред.) давно марить тими гектарами. Більше того, міська рада під його тиском вже видала дозволи на забудову ділянок, прилеглих до злітно-посадкової смуги, розміщених упритул до комунікацій складу паливно-змащувальних матеріалів, і навіть безпосередньо під радарами. З огляду на це, наш мер провадив риторику про необхідність закриття аеропорту, адже тепер, мовляв, літаки літатимуть над головами людей, які там будуються…», – поділився з «Мукачево.нет» співрозмовник, додавши, що йдеться про класичну рейдерську схему.

Наразі питання законності забудови прилеглої до аеропорту території вивчають експерти та прокуратура, але, очевидно, все може вирішити підпис голови підприємства Міжнародний аеропорт «Ужгород» під новим генпланом міста.

Нагадаємо, що в Закарпатті неодноразово порушувалося питання про перенесення аеродрому в Мукачево, де колись був військовий аеродром. Однак, фахівці досить скептично відгукувалися про таку можливість, оскільки в Мукачеві доведеться будувати все з нуля, перед тим втративши фахівців єдиного в краї такого підприємства.

Чи потрібен аеропорт Закарпаттю – питання риторичне, адже область з величезним туристичним потенціалом розташована у самісінькому центрі континенту, є західними воротами України та межує одразу з 4 країнами ЄС.

Коментарі

П
патріот

я з вами згідний , що треба міняти руководство ,до влади прийшли люди не підготовлені , не знаючи елементарних знань , а ми хочемо щоби запряцювала економіка , як вона може запряцювати , якщо гроші які поступають у бютжет краіни , відразу по своім карманам розсовуються .

Д
Дмитрий

"...Інакше поїхали би в аеропорт і подивилися в якому стані знаходиться зал для очікувань пасажирів, в якому стані під*їздна дорога, скільки сміття на території. ...Лише вдумайтеся - один рейс на Київ. ЩО Чеборак зробив, перебуваючи на посаді, щоб змінити ситуації?" Но, действительно, то что на данный момент с аэропортом - это тихий ужас. Из Москвы в Питер можно за 1650 руб. долететь(Sky Express, если брать за месяц). На сайте ДнипроАвиа билет Киев-Ужгород (за месяц) 1257 грн. почувствуйте разницу. "Здешевити ціни нам поки не дозволяє дороге пальне, – розповів директор Міжнародного аеропорту «Ужгород» Олег Чеборак.)" Можно подумать, в первом случае топливо в 4 раза дешевле... Плохому танцору ноги мешают...По другим направлениям вообще никто никуда не летит. Аэропорт заработал за полгода 1,7 млн. грн. В Киеве наверное платный туалет за это время больше заработал :)Может взять поставить бабушку с туалета руководить аэропортом - больше толку будет :)

Ф
Фахівець

змішні ви люде, аеропорт є комунальним підприємством, до чого тут ОДА чи облрада. тут ратушняк рішає. рісує новий генплан, потрібний чоловік підписує, а феєр чи ледида очі закривають і піддакують тому хт омає подписати тоість новому начальнику підприємства

П
патріот

Ці люди все розпродають , я якщо не буде що продавати , що тоді вони будуть робити , бо мені ся каже що кроме як чуже продати вони більше нічого не вміють .Ціни у нас май високі чим у Евросоюзі , метал наприклад май вигодно з Італіі завозити на Украіну , авто Хамер стоіть у Америці 15 тис. дол., у нас цілих 60 тис дол.,мерседес у Германіі новий 15 тис евро.,у нас 60 тис евро., цукор у Венгріі 6 гр. у нас 8 гр. і так далі , виникае запитання чому , хто в цьому винуватий , і чому ми обираемо владу яка нам починае створювати проблеми , у лікарні плати , у білому домі плати , у учбовому закладі плати ,міліціі плати , особливо ГАІшникам , безпека руху іх не цікавить , вони на сьогодні виконують роль податковоі інспекціі , штрафи до неба , а зарплати нульові , біда у державі , куча проблем які створюе влада , повірте це уже не смішно .

Р
Р

Дозвіл на забудову прилеглих ділянок дає не міська влада, а ОДА ( Коблик)пісьля погодження з обласною радою та директором Чебораком. Тому дудивництво в межах аеропорту веде сам Чеборак та керівництво Обласної ради та ОДА.

Р
Р

Дозвіл на забудову прилеглих ділянок дає не міська влада, а ОДА ( Коблик)пісьля погодження з обласною радою та директором Чебораком. Тому дудивництво в межах аеропорту веде сам Чеборак та керівництво Обласної ради та ОДА.

Ц
Цімбор

а я чув ош Феєр

М
Марга

А шо Балогин пудметальник Лукечо малий вступив до Партіі Регионів,кажуть ош вун наказав писати заяву тому директору.

В
варош

крадуть аж за вухами свистить

О
Ондраш

Пане Ю виджу ош ви знаєте бульше і дашто не договарюєте. ай бо спалились те хлопців пудтвердивши ош точно хочуть зняти сісього дирехтора

Е
експерт

Я добре знаю що відбувається на підприємстві, повірте. І справа ж не в Чебораку. Змінять його чи не змінять. А те що влада міська і обласна надумала земель собі викроїти це факт доконаний.

Ю
Ю

Лише вдумайтеся - один рейс на Київ. ЩО Чеборак зробив, перебуваючи на посаді, щоб змінити ситуації? А з орендованими приміщеннями, яка ситуація? Поцікавтеся, до речі, хто їх знімає, за якою ціною і в якому стані вони перебувають.

Ю
Ю

Мабуть, користуєтесь тим, що за написане не треба нести відповідальність. Інакше поїхали би в аеропорт і подивилися в якому стані знаходиться зал для очікувань пасажирів, в якому стані під*їздна дорога, скільки сміття на території.

Д
Дмитрий

"Капитализьм !" (герой А.Шварцнеггера в фильме "Красная жара", кажется) Плевать на аэропорт, плевать на всё, лишь бы продать землю, получить бабки. Пусть хоть потоп, но я свой кусок урву. Тупая торгашеская логика. При Союзе были регулярные рейсы во Львов, в Киев, в Симферополь, в Москву, и кажется, в Одессу...

І
Іван

Майже Рата з Феєром порядочно Ледиді отстігнули

Читайте також