Золтан Ленд’єл став мером

16
43

У Мукачеві, як і прогнозувалося, перемогла команда Віктора Балоги

У неділю Мукачево обирало мера. Усе пройшло доволі спокійно. Голосували мукачівці на 36 дільницях. Здебільшого — люди старшого віку. Якоюсь мірою це пояснюється тим, що після богослужінь в довколишніх храмах мукачівці подалися на виборчі дільниці. За посаду мера змагалося дев’ятеро кандидатів. Шестеро з них — уродженці міста над Латорицею. Один з претендентів зняв свою кандидатуру.  

Вибори завершилися прогнозованим результатом. Понад 67% голосів жителі віддали Золтану Ленд’єлу, який останнім часом виконував обов’язки міського голови. Як і передбачалося за попередніми опитуваннями, на другій сходинці — Василь Швардак. За нього проголосувало майже 12 відсотків виборців. Інші голоси розпорошилися по решті претендентах — Сергій Ільто (4,8%), Олексій Фазекош (2,7%), Ольга Фенчак (2,5%), Олександр Коцур (1,3%), Роберт Іванчо (0,96%), Василь Глагола (0,6%), Іван Пліцко (0,3%). Ще 4,57% не підтримали жодного з кандидатів.

Політологи, так би мовити, по гарячих слідах, звертають увагу на два моменти. Перший — досить низькою була явка виборців (до дільниць дійшло всього 27% мукачівців, які мають право голосу).

Другий — сенсації, на яку дехто сподівався, все-таки не сталося. І насамперед тому, що на свій переможний результат «команда В.Балоги» працювала впродовж багатьох останніх років. Люди, мовляв, не могли не помітити, що їхнє рідне місто змінюється до кращого буквально на очах.

Разом з тим, напрошується ще один висновок, пов’язаний з іншим потенційним фаворитом мукачівських перегонів зразка 2008 року. Ольга Фенчак, делегована в кандидати у мери

БЮТом, набрала якихось мізерних 2,5%. Тим самим місто над Латорицею стало для Ю.Тимошенко свого роду другим Києвом, де, як відомо, у травні цього року її політична сила зазнала нищівної поразки від блоку чинного нині мера столиці Л.Черновецького.

Учора в другій половині дня в Мукачівській міській раді відбулася прес-конференція за підсумками виборів міського голови, в якій взяли участь шість кандидатів на посаду міського голови.

Після того як голова територіальної виборчої комісії Сергій Продан поінформував мас-медійників про підсумки виборів новообраний Мукачівський міський голова Золтан Ленд’єл найперше подякував виборцям  за виявлену йому довіру, а відтак і опонентам за толерантність, політичну зваженість і поміркованість. Зокрема новий голова Мукачева зауважив, що у кожного кандидата були позитивні думки і засади в їхніх передвиборних програмах. Він закликав консолідуватися, підставити один одному плече, щоб виконати обіцянки, дані електорату.

Золтан Ленд’єл подякував політичним силам, які його, позапартійного, підтримували в передвиборній кампанії, і оголосив, що з учорашнього дня він є членом партії «Єдиний центр».  

Мар’яна НЕЙМЕТІ,

Віталій ПУМПИНЕЦЬ.  

Коментарі

Л-
Лисий - Волосатому

Нет!!! Це щоб до тебе дойшло!!! Я просто не поважаю тих людей,які не знають і не думають, що говорять!Вибори відбулися й побідив ДОСТОЙНИЙ...не треба обвиняти в своєму прогоні других людей!! Кожна відповідальна людина відповідає за свої дії, а шукати крайніх не доречно!

В
волосатий-лисому

тобі що каменяш як брежнєву підсунув два комплекти відповідей що ти повторюєш все двічі

Л
Лисий

Небайдужий: Ти недоганяєшся у світі!!!! Якщо розумний чоловік - то імпотент...???!!!! А ти хто???? Ти його чув що таке говориш???!!

Л
Лисий

Так пускай родина и думает что надо делать!!!.....))

Н
небайдужий

то шо Камиш політичний імпотент - то точно! Ви його бачили? А чули? ото умора! ги-ги!

Л
Лисий

Так пускай родина и думает что надо делать!!!.....))

Л
Лисий

А звідки ви знаєте, що Кеменяш - імпотент? Може Ви самі з `тих` і своїх впізнаєте!) ВІТАЮ!!!Читайте уважніше листівки, плакати Фенчак і надіюсь побачите і БЮТ і Юлькино Сердечко!!!

Л
Лисий

А звідки ви знаєте, що Кеменяш - імпотент? Може Ви самі з `тих` і своїх впізнаєте!) ВІТАЮ!!!Читайте уважніше листівки, плакати Фенчак і надіюсь побачите і БЮТ і Юлькино Сердечко!!!

В
волосатий

родина слышит, родина знает ......

Л
Лисий

А звідки ви знаєте, що Кеменяш - імпотент? Може Ви самі з `тих` і своїх впізнаєте!) ВІТАЮ!!!Читайте уважніше листівки, плакати Фенчак і надіюсь побачите і БЮТ і Юлькино Сердечко!!!

Л
людина

де ці всі разом з незалежним що бачили все на дільницях і не прийли всуд чи прокуратуру а так пакостити зовсім не порядно

Н
незалежний

а Фенчак молодець! Пішла проти того лисого імпотента. Нічого і нікого не злякалась, а результат у всіх, окрім Лендела, плакучий. Сподіваюсь всі бачили допсписки на дільницях. Отож бо. Газда поки один.

Н
незалежний

Панове Артур! Ви праві, щастя на коні не прискаче, а ось коли той кінь ускаче від нас з такими засранцями як Камиш - то буде щастя. Бидлота вона і є бидлота.

А
Артур

Амінь

А
Артур

І буде всім щастя.

А
Артур

Але скоро велика і свята, та, чиє ім`я не можна називати без умиління і теплоти в серці, дізнається про чорні, непрАзорі, некАаліційні, кАрупційні справи цих зрадників, прискакає сюди на своєму білому коні-Турчинові, і пАрубає тута всіх брехунів.

А
Артур

До речі, в нас знов малюється образ доброго царя (її незаплямованої величності Юлії Володимирівни), і паршивих засранців на низах, типу Каменяша. Бідна Юлія Володимирівна і не знає, які паскуди тут правлять на місцях. То ж не вона їх назначала. Її змусили. Секретаріат Президента, сам Президент, і особисто падлюка-Балога, так її замучив своїми листами, що їй довелось призначити цього Каменяша головю БЮТ.

А
Артур

[quote=незалежний] Прикро лише за БЮТ. Єдина серед кандидатів - гарна, розумна, за БЮТ вболіває, а пішла самовисуненням. Який дурень написав у статті про балотування Фенчак від партії? [/quote] Так якшо вона така гарна і розумна, то чому набрала тільки 2,5%. І в чому проблема що БЮТ її не висунув? Чи ви вважаєте, шо якби її висунув БЮТ, то вона б набрала 80%? То по вашому народ в нас вибирає мера не по його особистості, а по тому, в якій він партії? Чи Лендєл набрав 67% тільки через те, що ві

.
...ець

...хороша дискусія вийшла - Балогу в перзиденти, Юща - на нари!!!

_
_golova

Хлопці після бою кулаками не махають. А Мукачево, вважаю, виграло від обрання Лендєла.

Н
незалежний

безумовно, результат був знаний заздалегіть. Прикро лише за БЮТ. Єдина серед кандидатів - гарна, розумна, за БЮТ вболіває, а пішла самовисуненням. Який дурень написав у статті про балотування Фенчак від партії? Каменяшу заплатили за неучасть у цих виборах великою спорудою в центрі, на березі річки. Він поклявся Балозі що ніхто не піде і в Києві розповів, що Мукачево таке дебільне, що навіть на вибори нема кого виставити. А пані Фенчак сказав, що вижене з партії якщо піде балотуватися і всіх свої

Н
народник

гостеві теж саме сталося в народній партії де рата вимагав замінити членів дільничих комісій від народної партії на членів ПР але внашого кандидата найшлося сил відмовитись від цієї пропозиції і він знявся з виборів

К
Кусi

Чи були незалежнi спостерiгачi при ПIДРАХУНКУ голосiв. Цiкавий факт - станом на 17 годину проголосувало 19 % виборцiв. В цей час вже темнiе i що цiкаво, нарештi дочекавшись темноти рвонули голосувати ще приблизно третина виборцiв. Так як був вихiдний, то не можна це пояснити зайнятiстю на роботi. Чи не в тому причина, що побачивши мiзерну явку, пiд час ПIДРАХУНКУ просто вiдповiдальнi члени комiсiй (знаючи що вiдповiдати не прийдеться) накидали в урни додаткову кiлькiсть Лендьелiвських бюлетенiв

К
КОТ

Мне кажется, ребята, (заранее крестюсь), что всех в этой тихой, но такой упорно-горячей моральной, борьбе за `пристол Мукачевский` красиво купили, особенно тех, кто непосредственно дережировал контрольные подщеты голосов. другим рот и глаза закрыли мелкими подачками, даже тем, кто так упорно `бил себя правой рукой в грудь` со словами преданности и надежды на лучшую жизнь - тех, кто официально - по то сторону барикад от данного обладателя выше обозначенного `престола`, а неоф-но - поуши во лжи с

Г
гість

до речі- пан Золтан цілком прийнятний та професійний мер і місто можна лише поздоровити с його обранням.А що стосується БЮТу, то самоусуненням від виборів та забороною балотуватися від партії обласне керівництво показало , що йому плювати на партію, їїї імідж та електорат.

Г
гість

Шановні, я в Мукачевому буваю не часто, але чітко знаю,що місцевий головний БЮТівець і місцевий `браток`, він же нардеп Каменяш (`камиш`) зробив усе, що не заважати своїм новим старим друзям обрати їхнього мера. Навіть офіційно, рішенням свого обласного бюро, заборонив тій жінці- Фенчак - користуватися підтримкою партії і навіть партійною символікою та вимогав зняти кондидатуру. Бо продав ці вибори.Тож шановний авторе- мова може йти не про провал БЮТУ на виборах, а про його повний розвал- пок

J
JJ

Да что тут обсуждать, 1 человек всего недоволен, а шуму поднял!!! всем не угодишь, а Золтата Лендела поздравляю с победой!

.
...ець

...пані Марія : може Ви і порядні - але не порядні ті що Вашою роботою послуговуються.

М
Марія

...Ецю! Якби заплатили, я б не відмовилась. Але, Вам шановний того не зрозуміти, що не все в нас купуеться і продаеться. Це не про Вас. Про порядність і віру Ви, мабуть ніколи не чули.

.
...ець

патріоту - щи ми рата не платив, а й бо ты з баалогового компа сторчиш... но а раті передай най ми занесе гроші...

П
патріот

пані марія не звертайте увагу ....єцям платить рата тому вони і сходять з розуму

.
...ець

... конкретно відповідаєте! Вам за що бабло дали?

М
Марія

...ецю! Важко було працювати з такими як Ви. Вічно незадоволеними, які виливали свої емоціїї, поливали всіх брудом, принужуючи цим себе, показуючи на свою невихованість.

ПМ
ппатріот мукачева

...єцю Хто хотів проголосувати той прийшов на дільницю і голосував так як хотів а тільки мудачачі ...єці сидять дома і поливають усіх багном

.
...ець

ЧЛЕНУ? ... так що було особливо важко? Що Різкак вас доганяв?!

ЧД
Член Дільничної комісії

А чи знаєте як важко було підготувати все для того, щоб вибори відбулись? Так чому Ви зараз говорите, що Вас ніхто не питав. Ще і як питали, але Вам краще було сидіти вдома і дошкуляти іншим. На слідуючі вибори висуньте свою кандитатуру, спитайте у людей думку про себе. Слабо????? Пролетите як Фінчак.

В
виборець

Кить такі пуджені, то што з ними робити? А напоїти і пригріти — то святоє

.
...ець

виборцю: така чудова система виборів - 80% - напудити 15% - напоїти 5% - `пригріти` Майдан -FOREVER

В
виборець

Запитили, здається, усіх А прийшли на вибори ті, то хотів Решта, напевно, довірили свої голоси тим, хто прийшов на ідльниці. До слова, на Заході така явка є нормою і ніхто з цього проблеми не робить. Інша справа, якщо людям перешкоджають брати участь у виборах, або фальсифікують їхню думку. А БЮТ справді пролетів. І подєлом!!!!!!!

.
...ець

mukoli - а Вітю звідати будеш?

M
mukola

Nixto ne putav i ne byde bo dymka lyudej nikomy ne potribna.Kogo treba togo i postavulu.

.
...ець

- Понад 67% голосів жителі віддали Золтану Лендєлу, — досить низькою була явка виборців (до дільниць дійшло всього 27% мукачівців, які мають право голосу). В результаті маємо - 18% жителів обрали мера - родичі та підлеглі Балоги, Петьовки та Лендела. Дерьмократія!!! А хто питав інших 82% (ну нехай 60% жителів міста?)

І
Історик

Дуже смішно Ольга Фенчак делегована БЮТом, треба уважніше читати документи подані в територіальну комісію і не обманювати виборців. Ольга Фенчак самовисунулася і БЮТ як політична сила ніякі рішення про її підтримку не приймав. Так що не путайте грішне з праведним.

Читайте також