Золтан Ленд’єл: Вважаю, що люди мають бути поховані не в центрі міста

3
159

Таку думку висловив мер міста Мукачева Золтан Ленд’єл на питання щодо перепоховання могил, які знаходяться у самому центрі міста.

«Обговорення цього питання громадськими організаціями ветеранів було ще декілька років тому. Причиною цьому є те, що ми часто проводимо у центрі міста мистецькі заходи. Я пропонував з почестями перепоховати могили на центральному кладовищі, але вони до такого висновку так і не прийшли. Я вважаю, що це рішення має бути прийнято не владою, а громадськістю. Ми це маємо обговорити, може навіть на референдумі, адже такі випадки були і в прибалтійських столицях, робити перепоховання могил. Тобто, силою це питання вирішуватись не буде.», - наголосив Золтан Золтанович.

"Я особисто вважаю, що люди мають бути поховані не в центрі міста, а на кладовищі. Туди, куди приходять священики, коли день поминання,. Це суто моя позиція як громадянина, християнина по віросповіданню. Особливо хотілося б відмітити, щоб тут не приписували політику", - розповів пан мер.
 

Коментарі

ЦТ
цікава тема

підніміть цю публікацію нехай люди перечитають коменти...чи змінила війна когось і у який бік....бо якщо будемо як Крим ся вийожувати то можемо повторити його долю...(ко знає што такоє фійом...нигде немож найти)))

Г
гостю

в ратуше же мадярон лендел рулит по указке завидовского бирова... Хотят с города сделать деревню венгерскую захудалую... первые шаги уже сделаны. Дом культуры жиду ровту продали а колективы как бомжей на улицу. СКОТЫ!!! А на месте могил полягшим в годы Великой Отечественной наверно эти жидо-мадяроны хотят себе воздвигнуть монумент...)))) Но ского их на вилах с ратуши простой народ вынесет.

Г
Гостю

тема эта поднята и выставлена на передний край для разжигания национальной вражды в Закарпатье. Кто-то заказывает, кто-то платит, а кто то пострадает. С молчаливого согласия модератора некоторые провокаторы-русофобы хотят с огнем поиграть. НУ-НУ , не заиграйтесь.

Г
Гость

Если бы не те,кто воевал и погиб в борьбе с фашизмом,то имели бы сейчас наследники гитлеризма всех,кто выступает против ПАМЯТНИКОВ,во все дыхательные и пихательные. Думаю,в варьоський хиже заповедника с уродами небыло бы. И жиды вряд ли правили бы в Мукачеве бал. Сидел бы некий Ганс,Фриц или Шульц и от скуки постреливал бы в окно по движущимся мишеням,коими безусловно были бы гуканы,верхуёвинцы и потерявшие дар речи русины с нацменьшинами... Весь мир павшим ВОИНАМ даёт свой респект(даже иностранным),а у нас деятели из местных органов самоуправления на гавно исходят,чтоб подпрыгнуть выше хуя. Вроде как проблем в соцсфере уже нет... Свинарня.

A
aleks

До складу яких входили О.Борканюк,Ф.Патакі,Д.Уста,І.Прищепа,В.Русин,М.Перечинський,І.Капітан,П.Микулинець,М.Рущак,Ф.Попович,М.Колочук,І.Мартиш,Л.Варга,І.Іванчулинець (це командири),та інши.Офіційна вказана кількість бійців від 2-х до 23-х. Ось таки справи,вельмишановне панство. С повагою до дискутующих я залишаю цю справу,бо мабуть мене дуже забагато.Але,ми повинні хочаб трохи пам'ятати то що відбувалося під час війни на Закарпаттї.

A
aleks

Перелік партизанськіх загонів і груп,військово-розвідувальних груп,які діяли в Закарпатті в 1939-1944 роках видано на замовлення і коштом Закарпатської обласної Ради народних депутатів в м.Ужгороді приблизно в 1994-1996 роках.

A
aleks

И ещё.На надгробье со стороны ратуши есть одна сбитая надпись.Её хорошо видно.Так что это совсем не сказки.Да и органы в то время просто так не позволили бы это сделать.Возможно это и касается того,о чём я писал ранее.

A
aleks

Не знаю,уважаемый собеседник,насколько это бред,но согласно данным Министерства Обороны Чешской Республики и Пражского института истории Чешской армии,большое количество закарпатцев воевало против фашистов.Среди более чем 11000 погибших воинов 1 Чехословацкого армейского корпуса найдены документы на не менее 600 бойцов-закарпатцев.А в городе Трнава в Словакии в военном архиве есть данные не только о военнослужащих,но и лицах нелегально перешедших границу и попавших в лагеря НКВД.Часть мукачевского подполья никакого отношения не имела к коммунистическому движению,а боролась с насильственной ассимиляцией.Участие закарпатцев в борьбе с фашизмом в странах Запада тоже не имеет отношения к коммунизму.Так что,я слабо понимаю,каким боком к этому имеет отношение история КПСС,которая лично мне на данный момент малоинтересна.Речь о памятнике и о прахе солдат.Во всех цивилизованных странах уважают воинов,тем более погибших,даже чужих.Среди похороненных прах и воинов-закарпатцев.

Б
Беня

Виявляється, порушувати останки наших загиблих предків можна, а цадіка з Умані перевезти в Ізраїль святотатство? Якась у нас однобока дерьмократія.

ПК
последнему коментатору

еще один свободовец нарисовался....а ты без оскорблений и умняка свою историю расскажи о Закарпатье в годы войны, так сказать свою версию...сказать то не хер , вот и бесишся.А потом подойди к тем могилкам и фамилии почитай...там Ивановых, Петровых и Сидоровых и близко нет...

ДA
До aleks

Ви, сегінь, точно упали з свого "дерева жизни". У вашій голові ушитко перемішалося - і Русские народные сказки і История кпСС.Видно файно гепнулися. Такого "бреда сивой кобылы" ,ци козла (самі виберіть) я уже давно не чув. Сочувствую вам. Лечитесь.

A
aleks

Но это отвлечение от главной темы.Если у руководства города найдутся средства на перенесение и памятника,и праха погибших,где кроме полковника Вершигоры и других советских воинов,лежат и останки закарпатцев,то сделать это нужно цивилизованно,не повторяя ошибки прошлых режимов,всех без исключения. И не нужно на этом месте никаких новых памятников.Сделайте зону отдыха.Или посадите красивое дерево.Пусть оно символизирует библейское древо жизни.Ель,например.Не нужно будет каждый год на праздники живое дерево губить.

A
aleks

В 30-х на Закарпатье сущесвовало около 30-ти различных партий.В том числе и КП Чехословакии,финансируемая СССР.Было кому организовывать сопротивление.В 39-м была создана подпольная группа из числа студентов и преподавателей Мукачевской гимназии.Были противники фашистского режима и в других учебных заведениях.Было коммунистическое подполье.Часть партизанских и разведывательных групп были заброшены с территории СССР,куда входили и закарпатцы ,включая венгров и чехов.Группа Василия Русина была создана из мукачевцев.В некоторых источниках пишут,что в неё входило 19 человек.Все кроме Русина погибли после предательства. Более 14 000 представителей Серебряной Земли воевали против фашистов в различных воинских формированиях на территории края, в Испании,Африке и многих странах Европы.140 мукачевцев погибли.Многие закарпатцы бежали в СССР.Там их тоже могла ждать печальная участь.

ДA
до aleks

Розсмішили. Мукачівські партизани се такий же нонсенс як сахарські пінгвіни.

П
ПКО

Перенести з почестями разом з памятником,бо лишиться памятник будуть мертві вінки,як біля памятника афганців.Сама влада вже говорить про захаращення кладовищ цією хімією і самі ж несуть гори вінків.Покладіть дві квітки,а гроші за вінки віддайте в дитбудинок

A
aleks

Вопрос о перенесении захоронений решался ещё в 70-е годы…Тогда, исходя из удобств транспортной развязки в центре. Против была церковь и общественность. Среди похороненных около 20 мукачевчев-партизан, воевавших с фашистами любой национальности. Интересен факт. В советское время к властям обратилась пожилая женщина, попросившая убрать имя её сына, так как он предатель и по его вине был растрелян хортистами его брат. Гулянья и праздники возле могил смотрятся кощунственно, кто бы там не покоился. А кто сказал, что ветераны против цивилизованного решения этого вопроса, достойного государства ,идущего в Европу ?И в Мукачево ещё есть ветераны, которые реально воевали на фронтах, а не сидели целый день на остановке, награждённые боевыми наградами, которые даже фашисты уважали. За отвагу и мужество. Им сейчас всем в районе 90,а то и более. Мы ведь не манкурты. И все при этом хотим достойно жить в нашем городе по-европейски.

Е
еколог

Цікаво а чого це пан лендєл не приєднується до дискусіі , впевнений що перечитує коментарі , міг би висловити свою думку з аргументаціями онлайн

П-
піпо - condoms

придурок ти ранений. 1 писати навчися а потім других вчи. 2 можу поспорити сам 100% коли з росіянином балакаєш намагаєшся виглядати круто і переходиш на російську. 3. вчіть історію...

ДС
Джордж Сантаяна

Тот, кто не помнит своего прошлого, обречен на то, чтобы пережить его вновь

SJ
Schweik Jozef

Безымянному троллю: ми їдеме на роботу куди хочеме, і Росію, і Іспанію. Кіби москвічам було невигідно, нас би туди не пустили. Но ви (москалі) булше любите таджіків і чеченів, котрі до вас валять ешелонами. А русини - самий толерантний нарід у світі, і уважать руських, як бувших русинів.

Д
дописувачам

Нажаль більшість дописувачів-це втрачене покоління що зросло на розпусті зажоду та маніакальній жадоьі до грошей. Ніякої поваги до минулого свого краю та народу. А місцева влада лише потурає цьому нищачи заклади культури в місті.

В
Вартан

Декілька років потому мер Мукачева вручив символічний ключ від міста представникам єврейства, а нині хоче порушити могили наших слов"янських предків, де спочивають українці, росіяни, русини та представники інших націй, завдяки яким нині процвітають і сам мер, і юдеї... Кому служить мер переважно слов"янського міста?

З
зануда

Руслану Медвидю. Я лично говорил и знал человека, который был министром образования в правительстве Закарпатской Украины. Покопайся в архивах!

МР
Медвидь Руслану

а теперь только честно..( если вернуть то время назад)вы за Закарпатье в составе Венгрии ,которая входила в Гитлеровскую коалицию?т.е фашистскую Венгрию?или за то что произошло ..и Закарпатье воссоединилось с Украиной?Так как самостоятельным государством Закарпатью к сожалению быть не судьба....

МР
Медведь Руслану

наберите в поисковике: ИСТОРИЯ ЗАКАРПАТЬЯ-ВИКИПЕДИЯ..там есть обзац-ИСТОРИЯ ЗАКАРПАТЬЯ МЕЖДУ ДВУМЯ МИРОВЫМИ ВОЙНАМИ.

ДС
Джузеппе Сульфаро

Ви що придурошні зовсім потірялися?? треба памятати що це не могила, а памтяник героям які життя відали щоб ми жити могли... і стоїть він там для того щоб Ви придурки памятали скільки народу полягло і якими зусилями далося вам ваше нікчемне безпечне життя...а вам фонтани у голові, аватарочки робити ..... тих хто за перепоховання - заживо ховати...

MR
Medvid Ruslan

До корректора........я немного откорректировал текст, теперь без ошибок........спасибо за то, что учишь людей ПРАВДИВОЙ ИСТОРИИ НАШЕГО КРАЯ........я и сам думал это написать когда начал читать комментарии, но потом дочитал до твоего комментария и решил не повторятся рассказывая тоже самое, только своими словами.........хочу от себя добавить: это правильный шаг мера Мукачево, и я за это, как человек с высокой моралью и как христианин я не могу видеть что люди проводят светские праздники возле могил умерших........уважаемый мер Золтан сделайте это, вас поддерживают не только жителя Мукачево, но всей области.

MR
Medvid Ruslan

Самостоятельное государство Закарпатская Украина в 1944-ом году? Где ты такое читал или учил? С конца августа 1944-го со стороны Румынии советские войска начали "освободить" территории Венгрии. Они в конце октября дошли до сегодняшней территории Закарпатья, которая тоже била ЗАКОННОЙ частью Венгрии. После этого началась Сталинская репрессия и диктатура на нашей территории. Уже в ноябре собрали 40000 венгерских и немецких мужчин, коренных жителей Закарпатья, и увезли их по разным лагерям ГУЛАГа. Больше чем половина там и погибла. Под руководством НКВД 19-го ноября в Мукачево организовали с участью 294 коммунистов съезд, где сформировали Коммунистическую Партию Закарпатской Украины (КПЗУ), которая приняла решение про "воссоединению" Закарпатской Украины с Советской Украиной. Заметил аномалию? Никакой самостоятельной Закарпатской Украины не было. Про государственность любой территории не на партсобраниях решают, а на референдумах. Таково на нашей территории никогда не было!

М
Мукачивець

Підтримую пана Мера. Першим етапом якнайшвидше зробити Перезахоронення і на тому місці тимчасово зробити маленьку озеленену територію з лавочками. А другим єтапом - добре продумати що саме буде на томі місці! Чим далі тим більше усе більше у наше місто приїзджають туристи тому потрібно дуже добре продумати щосаме на тому місці!

S
Schweky

ай, тролив туй доста... и даже уже русофобы появились, чего никогда в Закарпатье не было..Хочу только спросить какого хера вы туда все прете, в Россию,целыми бусиками или в Питер или в Москву? Что местные князья работу не дают?

К
коректору

конечно же при СССР не было такой "свободы" как сейчас..согласен...и много было " минусов"..Но сейчас конечно ЛАФА!!!!и конечно же для тех кто успел бабла при комунистах срубить, а потом вложить, кто успел народ свой закарпатский на ваучерах объе..ть и за копейки скупить земли и объекты, кто успел жопу свою пристроить в разных коридорах и кабинетах и ворует у своего закарпатского народа,кто крышует потоки наркоты для наших детей..кто продает в магазинах и базарах( БЕЗ ОЧЕРЕДИ)всякое дерьмо из сои, туалетной бумаги и химии....И ТЕБЕ СТЫДНО ЗА МЕНЯ ЗЕМЛЯКА, ЧТО Я НА МИНУТУ ВСПОМНИЛ, ЧТО ЭТОГО БЛЯДСТВА РАНЬШЕ НЕ БЫЛО? а может сейчас , попадая в больницу или поликлинику врачи без бабок будут с тобой разговаривать? НУ ИЗВИНИ ЗЕМЛЯК , ЕСЛИ ЧЕ НЕ ТАК...ТЫ УЖ НЕ СТЫДИСЬ ЗА МЕНЯ... если все это тебе по-душе..КАЙФУЙ ЗЕМЛЯК!!!РАДУЙСЯ!!!ПОКА НАРОД ТВОЙ ( ПРОСТОЙ) ЗАКАРПАТСКИЙ ВЫМИРАЕТ..

Д"
До "таварищей асвабадителей"

Джерело глибоких історичних умозаключений таварища аноніма (ІР 95.134.149.xxx,92.113.122.xxx) - дедушкіна подшивка газет "Правда" і "Красное знамя", які він кожний день уважно вивчаює перед тим як смачно підтертися в читальному залі домашньої бібліотеки. От виходять в нього історії "с душком" і через одне місце.

S
Schweik

Комуняки знову вилізають із окопів. Молодь може не знає, але старші люде добре знають як "файно" жилося при совітах - за продуктами стояли в чергах, два канали телебачення - сплошна пропаганда. А заводи випускали неконкурентну продукцію - для Россії сайдёт. P.S.а троллів туйки много розвелося...........

П
ПКО

Нарешті!!!!

K
Korektor

Где я это читал? В книгах про истории Закарпаття и про события этих времен. Тоесть я читаю и изучаю историю. Предлагаю и вам чуть-чуть изучать историю этих времен и не только в книге "История комунистической партии Закарпаття", вспоминать с ностальгией времена тоталитарного режима. Наверное, вы с радостю вернули бы режим Сталина. Видимо, вы настолько впитали всебе комунистическую идеологию и ложную историю советского союза, что жить без него не можете. Я тоже напомню: при СССР люди боялись высказывать свои мысли. Моего деда могли просто так растрелить ваши коммунисты просто за то, что он был антикоммунистом. Не знаю, кто вы и ваши родители, откуда родом, но кажется, не из Закарпаття. А если случайно мой земляк, тогда мне и многим закарпатцам очень стыдно. "ХЛЕБ-16коп,МОЛОКО-25коп,КОФЕ-9коп,МЯСО-2,50,САХАР-1Р". И стояли в очередь за маслом и за другими продуктами. И поступить в университет мог только тогда, если был членом комсомола. И начальником мог быть только член партии. Хура!

В
внезапно

свобода внезапно стала на сорону комунистов, это сенсация года. на востоке с зилами ленина сносят, на западе на сороне комунистов и сохраняют символы тоталитаризма. интересно это какое политическое направление?

К
коректору

а где ты такое читал и учил? что написал? Шо кота за яйца тянуть, скажи напрямую, что лично тебя бы( если бы ты тогда жил) устроило бы немецких свиней пасти, чем спокойно жить и работать. Напомню при СССР в Мукачево:-РАБОТАЛИ ВСЕ ФАБРИКИ И ЗАВОДЫ,-ЛЮДИ СПОКОЙНО ЕХАЛИ НА ЗАРАБОТКИ И ПРИВОЗИЛИ НЕПЛОХИЕ ДЕНЬГИ,-цены на продукты-ХЛЕБ-16коп,МОЛОКО-25коп,КОФЕ-9коп,МЯСО-2,50,САХАР-1Р и т д....Население увеличивалось, а не дохло от тубика,спида, наркоты и вообще без денег дорога на Матросова...А так же в Мукачево при СССР ЛЮДИ НЕ БОЯЛИСЬ ВЛАСТЬ, ДЕПУТАТОВ, МУСОРОВ...И ВСЯКИХ РАЗНЫХ БАНДИТОВ, СПОКОЙНО ГУЛЯЛИ ПО УЛИЦАМ ДНЕМ И НОЧЬЮ.......тебе коректор больше по душе власть фашистов? так напиши, поделись соображениями....может быть ты и выжил, но гитлер приказал уничтожать нас славян пачками........

QQ
QQrudza QQ QQshkovich

aaaaa! попішаюся від сміху:http://panorama-mukachevo.com/2013/07/11/57134/ свобода в області здає свої принципи!!! куцин красава)))

K
Korektor

Самостоятельное государство Закарпатская Украина в 1944-ом году? Где ты такое читал или учил? С конца августа 1944-го со стороны Румынии советские войска начали "освободить" территории Венгрии. Они в конце октября дошли до сегоднешней территории Закарпаття, которая тоже била ЗАКОННО частю Венгрии. После этого началась Сталинская репрессия и диктатура на нашей територии. Уже в ноябре собрали 40000 венгерских и немейких мужчин, коренных жителей Закарпаття, и увезли их по разным лагерям Гулага. Больше чем половина там и погибла. Под руководством НКВД 19-го ноября в Мукачеве организовали с участью 294 коммунистов сезд, где сформировали Коммунистическую Партию Закарпатской Украины (КПЗУ), которая приняла решение про "воссоединению" Закарпатской Украины с Советской Украиной. Заметил аномалию? Никакой самостоятельной Закарпатсой Украины не было. Про государственность любой территории не на партсобраниях решают, а на референдумах. Таково на нашей территории никогда не было!

К
коректору

ты хочешь сказать, что с 1944 по 1945 не было самостоятельного государства Закарпатская Украина? И всех устраивал Гитлер?

I
Iван

Добрий день земляки.Уже давно я пiднiмав питания в соц сетях питания про перенесения кладбища с центра в мiське кладбище.А зараз мер пiдняв цена питання.Люди ходять та ромовляють хто матом,просто вадиться,машини гудять двигунами,сигналять та богато шуму мiського.А свято,музыка гучна,танцi,поцiлунки та другi дii люксового свята.А там лежать,покояться можливо заслуженi люди...Та яркий тут покой ?Ми становимося лiцемерами по не волi.Ми не уважаемо мертвих

I
Iван

Добрий день земляки.Уже давно я пiднiмав питания в соц сетях питания про перенесения кладбища с центра в мiське кладбище.А зараз мер пiдняв цена питання.Люди ходять та ромовляють хто матом,просто вадиться,машини гудять двигунами,сигналять та богато шуму мiського.А свято,музыка гучна,танцi,поцiлунки та другi дii люксового свята.А там лежать,покояться можливо заслуженi люди...Та яркий тут покой ?Ми становимося лiцемерами по не волi.Ми не уважаемо мертвих

K
Korektor

Какое волеизявление закарпатцев могло быть в 1945 году? При диктатуре Сталина и Берии? Вы очень наивные. Никакого референдума не было, а на 1 съезде комитетов сидели не демократически избранные люди, а только коммунисты и автоматами испуганные люди.

Р
Роману

неужели тяжело разобраться? Те закарпатцы , которые не хотели под фашистом спину гнуть считали -освобождением, те кто был за фашистов( Венгрия входила в состав гитлеровской коалиции)те считали окупацией .Соответственно их внуки и правнуки сейчас считают как их деды и прадеды. Однако волеизявление закарпатцев в 1945 году на 1 съезде комитетов Закарпатской Украины показывает что большинство считали освобождением. Хорошо сказал Роман, для нацика пипе....там лежат не маскали..там лежат ГЕРОИ-ЗАКРПАТЦЫ.

ПД
пипе дець тебе скоро

а как тебя на АСТАНОВКЕ найти урод..ты представься..я с подгорянскими пацанами и подъеду ..побазарим...

О
омега

для ГЕРОЕВ, что там лежат ;Молодець ,я підтримую тебе, гарно написано.Шкода, що наших дітей в школах неучать за ВВВ, дуже жаль, зато ростуть у нас одні дибіли, воно два слова не може сказати без цензурщини.Зато вчора по новинах ,на каналы україна ,заявили 20 європейських держав по 300 пунктів, що висовують ультиматум вільній україні-о це буде сурпризом.

Р
Роман

Руслан, у вас якось логічна лінія не "клеїться". З одного боку ви "зате щоб померлі спочивали на цвинтерах",з іншого ",а підчас проведення фестивалів можна на пару дів переносним забором обгорожувати". Обгороджувати що? Цвинтар від фестиваля чи фестиваль від цвинтаря? Чи може легше цвинтар перенести на цвинтар? "...якщо знесуть то того більше там небуде..." - глибокофілософський висновок. "...чи краще нехай там пустота буде,або лавочки і купа сміття" А що, де нема цвинтаря там сміття і пустота? "...Неважно хто кого і відко визволяв там нерозберешся война була..." Почитайте історію, подумайте ко кого "освобождал- воссоединял-окупировал". Будете "вшокови" не лем два дня, а "всю оставшуюся жизнь". Визначайтеся, алогічний ви наш.

Р
Руслан

Два дні читаю вшокови. Я сам зате щоб померлі спочивали на цвинтерах,але це вже історія якщо знесуть то того більше там небуде,чи краще нехай там пустота буде,або лавочки і купа сміття.Неважно хто кого і відко визволяв там нерозберешся война була,а підчас проведення фестивалів можна на пару дів переносним забором обгорожувати. Пусто буде без зеленого пятачка вцентрі,ще пару років ми може одні будемо на всю Україну із таки антікваріотом.

Р
Роман

В першу чергу, хочу звернутися до найактивніших дописувачів - Піпо і кучки анонімних антипіпо. Якщо у вас є спільні теми для обговорення - обміняйтеся координатами і діліться досхочу своєю культурною і інтелектуальною спадщиною. А доводити дискусію на актуальну тему до маразму та базарщини не потрібно. Звичайно, якщо це не є вашим партійним завданням. До Золтана Золтановича та міськради. Анонсований намір бажано довести до логічного завершення в можливий найкоротший термін. Хоча, навряд чи вдасться уникнути широкого резонансу та проплачених акцій виряджених шістдесятирічних "ветеранов больших и мальіх воен" під прапорами пр та кпу - занадто ласий шматок для піара. З боку Ратуші є стела з прізвищами похованих. Якщо не помиляюся, прізвища там наші - закарпатські. Якщо не всі, то переважна більшість. Підняти архіви, знайти родичів, спитати їх думку. Впевнений - погодяться. Правда, тут можуть бути несподіванки - деякі покійники ще живі, померли недавно або взагалі ще не народилися.

ДП
ДО ПІПО

Мда Піпо, ти мало загнався... якщо то справді ти будеш сидіти з айпадом десь у Подгоряні, тобі можуть и пику набити. І будуть праві. Бо ти і є дебіл якщо такоє пишеш. Був би нормальний, мав би дома нормальний інтернет і не писав всяку фігню про людей. В Мукачеві живуть багато людей що розмовляють россійскою, і багато з них можуть дати тобі в рило за таки слова.

КТ
как то так

Мнения разные . правильные и неправильные со своим мышлением и разнообразием , за исключением дауна ПІПО . Но перенос памятника неизбежен , хотя строить на том месте фонтан кощунственно и небезопасно

ВП
В поддержку Архитектора

Поддерживаю инициативу мэра. А ЧТО на месте памятника соорудить (или вообще - ничего)обьявить конкурс и открытое обсуждение предложеных проектов. Но только не официозно-пафосное сооружение. Это центр города, визитная карточка исторической его части. На мой взгляд красивая, ровная площадка (брусчатка/коцка) - оптимально, и для временных палаток, и для массовых гуляний.

З
Загородній

Дивуюся коментаріям - просив би більше толерантності, взаємоповаги. Не будемо поважати один одного - хто буде нас поважати? І велике прохання не приймати участь в обговоренні з цілью підвищити свої партійні рейтинги. Якось жителі міста Мукачева приймуть правильне, виважене рішення.

І
Іван

Я Мукачівець, непартійній і жодну політичну силу не підтримую, з відомх всім причин...Вважаю пропозицію мера як таку, що виражає думку корінного місцевого населення. Він поступив дуже толерантно- мало того, що запропонував перепоховати з почестями, а ще й запропонував референдум.Говорити про противників цієї пропозиції, нема чого, це звичайно політично заангажовані люди - комуністи, радянські військові. Про те, що мукачівці потерпіли від наслідків так званого визволення, більш ніж від війни, взагалі не актуально.Звичайно, противники цієї пропозиції все одно виступлять проти, навіть якщо і народ обере перепоховати останки, так як вони завжди поводились з населенням нашого краю...І їм начхати на культуру і толерантність, тому що це останній "оплот" їхніх діянь у Закарпатті і в нашому краї в цілому.Я взагалі на їхньому місці б був вдячний теперішнім мукачівцям і меру зокрма, що пропонує вирішити це питання таким чином.А були б радикальніші як наші сусіди, то це б взагалі не обговорювалось

П
ПІПО

І ВЗАГАЛІ, ВСІ ХТО МАЄ ЩОСЬ ПРОТИ, НЕБУДЕМО СМІТИТИ В НЕТІ, ПРИІЖАЙТЕ У ПОДГОРЯНО НА "АСТАНОВКУ" БЕРІТЬ З СОБОВ "АРГУМЕНТИ" І Я ВАМ БЛ.ДІ ПОКАЖУ ДЕ ТЯГНЕБОК СЯ ПРЯЧЕ, ЯНУКОВИЧ,КУЧМА,І ДАЖЕ ДВА КАРЛИКА МОСКОВСЬКІ. Я ТАМ ВІЧНО З АЙПАДОМ СИЖУ , БО ТАМ WI-FI РУЛИТЬ,А ЗНАЧИТЬ ЖИТТЯ Є. НО ВАН ТАКУ ТЯЖКУ МАТИМАТИКУ НЄПОНЯТЬ. БО ВИ...... ПРАВИЛЬНО,ДЕБІЛИ!!!!!!!!

П
ПІПО

ВАС КАЦАПІВ НЕ ЛИШЕ "УМОМ НЄ ПОНЯТЬ" ВАС ВЗАГАЛІ НЕПОНЯТЬ. ПРИЧОМУ ТУТ ТЯГНИБОК?ПРИЧОМ ТУТ НАЦІОНАЛІСТИ? ТЕ ЩО ВАС ТУТ ДОХРЕНА ЦЕ ЗРОЗУМІЛО,КОРДОН,ВІЙСЬКОВІ ЧАСТИНИ,ФАЙНА КУХНЯ, ЖОНИ,ВОТ ВАШІ ДІДИ І ЛИШИЛИСЯ.ВСЕ БУЛО Б ДОБРЕ, ДОКИ НЕПОЧАЛИ ВИРОДКІВ НА СВІТ ПРАВИТИ. БО ВИ ЯК ТІ СВИНІ ЯКИХ ПІД СТІЛ ПУСТИЛИ ОБІДКИ ТАМ ДОІДАТИЗ НАШОГО ГАЗДІВСЬКОГО СТОЛА, ТАК НЄ, ВИ ЗА СТІЛ ЗАХОТІЛИ, ЗА НАС ХОЧИТЕ НАШІ ВАРИШСЬКІ ПИТАННЯ ВИРІШУВАТИ, НЕВИЙДЕ!!!!!! А ТО ШО ПІВ ВАРИША КАЦАПНУТІ, ТАК ТО НЕНАЖАВЖДИ, ГРОМАДА ВАС ЯК ПІСЬКОВИЙ НАЦЮЦЮРНИК ВИКИНЕ НА УЗБІЧЧЯ ЦИВІЛІЗІЦІІ!!!!!!!

П
пипиздилу

а почему такая блядь как ты только за компом воняет? в городе вас не видно и неслышно....Все живут мирно и дружно, общаются на всех языках..пол города говорит по-русски..Где вы вонючки нацистские? тягнибок еще не дал команду из нор вылазить?

D
dyr

ЗА.

Р
РІРО

КОЛИ У МОСКАЛІВ ЗАКІНЧУЮТЬСЯ АРГУМЕНТИ(треба визнати що їх у них взагалі мало, так в генах записано) В НИХ ЗАЛИШАЄТЬСЯ ЛИШЕ ЙУХ. З ЯКИМ ВОНИ ВСЕ СВОЄ НІКЧЕМНЕ ЖИТТЯ І ПРОЖИВАЮТЬ. САМЕ ПРОЖИВАЮТЬ БО З ЙУХом ТО НЕ ЖИТТЯ:-))))))))!!!!!!!!!!

ЯМ
яко мозги в ауті

не має мозгів, не прибавить ніхто. лендєл за сою каденцію перший раз зробив так як громада бажає! красава!

П
ПІПО

НАУЧИ СЯ ПИСАТИ СВОЄ"ИСТИННО РУССКОЄ ЧМО" А ШМОШНИКИ МАТІР ТА ОТИЦЬ ТВОЇ ДІДО І ПРАДІДО І АЖ ДО ПОСЛІДНЬОГО КОЛІНА ЛЕМ ЗА ТО,ШО ТАКОЄ НЕНАВИСНОЕ ГІВНО НО СВІТ УСРАЛИ, БО ЛЕМ МОСКАЛІ ЛЮБУ НОРМАЛЬНУ ДИСКУСІЮ ЗВОДЯТЬ ДО "ВЄЛІКОРУССКОГО БЕШЕНСТВА",ПЕРЕКРУЧОВАННЯ,ЗАВИСТИ. ЗДОХНІТЬ ВАТЬ ЗАСТРЕЛІТЬСЯ БО ЖИТТЯ ВАМ НИГДА НЕБУДЕ.

ПУ
пипе- ублюдку

КОРОЧЕ НА ХУЙ ПОШЛО ЧЕРТИЛО НАГУЛЯННОЕ,нет желание с тобой о чем то говорить....

ДШ
до шмошника пипа

чуешь ти пивень бандерложский, ти лем отсмоктати годен... а скажи ка мне тля бендеровская, что твои земляки в количестве 1,5 миллиона человек по ненавистной России-матушке скитаются, чтобы семьи свои прокормить госторбайтерничают?Тебе падле видимо нет такой необходимости, бо пристроил свою нацистскую жопу по теплее. Ты им расскажи ублюдок как ты Россию ненавидишь, а они послушают..

П
ПІПО

ТВІЙ КРАЙ КОЗЛЕ ТАМ ЗА ХРЕБТОМ УРАЛЬСЬКИМ ДЕ ВИ МЕДВЕДІВ ..БЕТЕ ЧИ ОНИ ВАС. КОЛИ МИ ГУЗИЦЮ МИЛИ , ВИ ЩЕ НЕЗНАЛИ ЛИЦЕ СВОЄ ТЮРСЬКО-МОНГОЛО-БУРЯТО-ЧУВАШСЬКОЄ ПОМОТИ.

П
ПІПО

КОЗЛЕ ТИ ...ОБАНИЙ,КІТЬ ТЯ У...БУ ТА УПАДИШ ЯК ШІФОН.ТИ МИ ЧИПУШИЛО КОНЧЕНОЄ БУДЕШ РОЗКАЗУВАТИ ДЕ МИ БОТИ?? ПІСРАНЦЮ , ГУТА БИ ТЯ ВЗЯЛА, ФЕНА БО ТЯ ПОБИЛА, МАРІШКУ ТИЗЕЛЕНУ ТАТЬ КІТЬ Я ПИШУ НА ДЕРЖАВНІЙ МОВІ ТА ВЖЕ НИКО, МАЦКАЛЮ ПОПУСТИСЯ БОТЯ ЛЮДИ КАМІННЯМИ ЗАМИЧУТЬ ЯК ШЛІФОНА ПОСЛІДНЬОГО!!!!!

ДП
до пипы чмошника

..ты не туда забрел мразь бендеровская..не в те края попал. В этом крае НИКОГДА !!!!!вас вонючек не поддержат...

ДП
до пипа-чмыря

НХ ПОШЕЛ БЕНДЕРОВСКАЯ ТЛЯ С ЗАКАРПАТСКОГО САЙТА...

П
ПІПО

ОТ ВАМ І ДОКАЗ,ЩЕ ОДНЕ ЧМО СКИГЛИТЬ, ЛИШЕ ТЕПЕР ЇМ МАДЯРИ ЗАВАЖАЮТЬ, ЇМ ВЗАГАЛІ ВЕСЬ СВІТ ЗАВАЖАЄ. ПРАВИЛЬНО НАПИСАВ СВІТОВИЙ КЛАСИК ТА ЩЕ Й НА ЇХНІЙ ПСЯЧІЙ МОВІ:"НИГДЕ ТАК В МИРЕ НЕ ЛЮБЯТ РУССКИХ, КАК НИГДЕ"!!!!!!

IA
I am

А почему не пишет Лендел, что эта инициатива венгерской общины Мукачева? http://panorama-mukachevo.com/2013/07/08/56543/

П
ПІПО

ВІН НЕ РУСОФІЛ,ВІН ДЕБІЛ, ЯК І ВСІ КАЦАПОМОВНІ УРОДИ ЯКІ ПРИЙМАЮТЬ УЧАСТЬ В ЦЬОМУ ОБГОВОРЕНІ. ВИ ПОМІТИЛИ, ЩО ТІЛЬКИ ВОНИ ПРОТИ.А ЗНАЄТЕ ЧОМУ????ПРАВИЛЬНО,БО ВОНИ ДЕБІЛИ!!!!!!

ММ
Мадярон Михайло Фединишинець (Мейсарош) - Виталию

Нєт, нє хачу! Кстаті, а чому ви, русофіле, мені тикаєте?

В
Виталий

Мадярон Михайло Фединишинець (Мейсарош Сам не хочешь пойти?

ММ
Мадярон Михайло Фединишинець (Мейсарош)

Приїжджаючи в симпатичне Мукачево, постійно дратуюся від цієї радянщини в центрі. На*** її з пляжу!

В
Виталий

Категорически против перезахоронения!

QQ
QQrudza QQ QQshkovich

алло гараж! чого не доходить до вас, що це не лише мадяри, свободівці хочуть а більшість мешканців міста! є питиання, де не треба шукати політику! лише обмежені не розуміють що це мукачево а не некормантія!

ДМ
до модяронив

ты прав на все 100.!Любимая тема о памятниках, языках,9 мая, перезахоронениях постоянно на устах наших нациков из " сволоты"...а больше и не о чем им орать.. Конечно же этих ребят надо перезахоронить...только не надо истерик панове нацисты..вы к власти никогда не придете, тем более в Закарпатье. На следующих выборах все забудут о вас как забыли про "нашу украину" "рух"" партию Ветренко"и.т.д...

ДМ
ДО мадяронів

А ти подонок ,точно фашист!

J
JOSKA

РОМАН !ТИ МОЛОДЕЦЬ!

ДМ
до мадяронів

ви би ще може памятник свому фашисту Хорті вліпили в центрі МУКАЧЕВА???!!!! Всрали уже свого турула недоробленого на замку-то мало вам. Кладіть то всьо своє азіатськоє за мостом над Тисов у Захоні!!!! І свого полукровку мадярчука лендьєла можете туда же забрати!!!

Р
Роман

Шановні коментатори! Висловлюйтеся, будьте добрі, стриманніше і по суті. Не переводіть обговорення в взаємне обпльовування. Шодо ініціативи нашого мера - повністю ПІДТРИМУЮ. Питання перенесення некрополя в належне місце давно назріло і рішення має бути прийнято тільки і тільки громадою Мукачева або вибраною нею міськрадою. Думка різних "ветеранських організацій", партій не повинна впливати на остаточне рішення. Цвинтар в центрі міста суперечить всім моральним, етичним та християнським цінностям і являє собою тільки пропагандистський істукан згинувшої, слава тобі Господи, тоталітарної імперії, біля злочинів якої фашизм "нервно курит в сторонке".

E
EST

В Таллинне перенесли могилы солдат из центра города на военное кладбище. Некоторым "бывшим" это не понравилось, остальные приняли это с одобрением.

I
Iван

Добрий день земляки.Уже давно я пiднiмав питания в соц сетях питания про перенесения кладбища с центра в мiське кладбище.А зараз мер пiдняв цена питання.Люди ходять та ромовляють хто матом,просто вадиться,машини гудять двигунами,сигналять та богато шуму мiського.А свято,музыка гучна,танцi,поцiлунки та другi дii люксового свята.А там лежать,покояться можливо заслуженi люди...Та яркий тут покой ?Ми становимося лiцемерами по не волi.Ми не уважаемо мертвих

I
Iван

Добрий день земляки.Уже давно я пiднiмав питания в соц сетях питания про перенесения кладбища с центра в мiське кладбище.А зараз мер пiдняв цена питання.Люди ходять та ромовляють хто матом,просто вадиться,машини гудять двигунами,сигналять та богато шуму мiського.А свято,музыка гучна,танцi,поцiлунки та другi дii люксового свята.А там лежать,покояться можливо заслуженi люди...Та яркий тут покой ?Ми становимося лiцемерами по не волi.Ми не уважаемо мертвих

Ш
Швейк

Підтримую пана Золтана. А за фонтан і воду ко буде платити? Водоканал? P.S. дакотрі чайники пишуть у рамці "імя" не своє імя (nickname), а чужоэ - навчіться оформляти пости, ламери!

2
2323

Как здесь правильно отметили, дебильных мыслей и высказываний в этой теме написано очень много. Как же меня достали ТУПЫЕ малолетки с одной извилиной от кепки!!! И что самое главное, что ничего им не докажешь, ведь недостаток интеллекта не позволяет им рассуждать и нормально вести дискуссию. Вопрос с мемориалом действительно злободневный, но в данный момент не самый важный в городе.

1
15878-му

если твои деды и прадеды были полицаями или воинами дивизии галичина сс....то тогда "окупировали"

1
15878

Ти КОЗЕЛ ТВОЯ Красная армия не освободила, а ОКУПИРОВАЛА Закарпаття.

Л
Лоці

Почитав позицію мера і всі коментарі.Розумні люди кажуть розумноє, а дебіли - дебільноє.Се так гиби у Києві в руководящих кабінетах сотні закарпатців, які плачуть,ош у Закарпаття понаїхало з України. Што треба. 1.Перепоховання провести у 2015 році до дня Перемоги. З почестями, широков общественностю, предварітельнов подготовков через ЗМІ. 2. Останки поховати на центральній алеї цвинтаря, біля пам"ятника воїнам. Туди ж перенести Вічний вогень.3. Пам"ятник Духновичу покласти у сквері проти воєнкомата, тую скульптуру жінки з дитинов - у парк. На місто Духновича- пам"ятник покровителю Мукачева. Рядом з Ратушов - чистая Теер.

ДП
до пипо

После освобождения края Красной Армией в октябре 1944 г в Закарпатье было провозглашено САМОСТОЯТЕЛЬНОЕ ГОСУДАРСТВО-ЗАКАРПАТСКАЯ УКРАИНА со своим правительством-народной радой. И уже в 1945 годупроизошло воссоединение с УССР НА ОСНОВАНИИ ДОБРОВОЛЬНОГО ЖЕЛАНИЯ населения края, принятое на 1 съезде народных комитетов Закарпатской Украины.... Учи историю края, бандерлог, коль тут живешь...

С
Сергій

Хороша ідея!!! Я ЗА!!!)

П
ПІПО

Що і потрібно було довести, лише одна ЕКСПРЕСИВНО ЗААНГАЖОВАНА москальня губить останні кусочки недосформованого мозку!!! Бісіться далі, а ми в своєму домі без вас розберемося.

ДП
до пипо

тебе бандерлогу галицайскому ополчится захотелось? смотри ляжки себе не обдрищи уродец...

ДГ
для ГЕРОЕВ, что там лежат

..Вы уж простите ребятушки-солдатушки, что столько вони вокруг ваших могилок...И в правду надо бы перенести вас куда-нибудь в спокойное и тихое место, что бы не видели вы и не слышали " пламенные речи"на 9 мая всяких разных заворованных чиновников с холенными рожами, проезжающих мимо на джипах и меринах, что бы всякие бляди нацисты , приползшие в Закарпатье за последние годы не плевали в вашу сторону проползая мимо...Простите ребята , но свои жизни вы отдали всетаки не зря. ВЕЧНАЯ ВАМ ПАМЯТЬ!!!

П
ПІПО

До сторонній ЗНАЧИТЬ ТИ ХОЧЕШ БУТИ ЛІДЕРОМ...

6
64

ПІПО Молодец учи БАРАНІВ

С
сторонній

ПІПО, іди закурися!

П
ПІПО

БАЧУ ДЕБІЛИ ПОПРОСИПАЛИСЯ!!!!! Значить меседжі до ВАС доходять,пропоную Вам ополчитися,зареєструватися, та обрати лідера. Хоча з цього нічого не вийде , БО ВИ ДЕ-БІ-ЛИ!!!!!!!!!!

ДО
Для ОПА

Скажу тобі лев єдно і то по нашому:ЙДИ І ЗАСТРІЛИСЯ!!!!

С
сторонній

до ПІПО Думаш, кіть великими буквАми а десьть раз повторив, тебе ліпше чути? Та з першого разу тя видно. І вшиткі ті слова, што-сь настукав по коцках компа - то все на тебе обернулося. Закрий свій ПІПОСОК, сегінь, не творися!

О
Опа

ПІПО, но Ты и грамотный, а про способность высказывать свои мысли и способность мыслить я вообще молчу. Если такие люди будут решать быть памятнику в центре или нет, мне очень жаль.

П
ПІПО

ДЛЯ ВСІХ ДИБІЛІВ,НЕОСВІДЧЕНОГО ЧМО,НЕВІГЛАСІВ ТА ІНШИХ ПСЕВДОІСТОРИКІВ ТА ПСЕВДОГОРОДЯН!!!!!! ДУРБЕЦАЛИ, ТАМ НІКОЛИ НЕБУЛО ТОГО ЩО ТАМ ЗАРАЗ Є!!!!БО В В ЦИВІЛІЗОВАНИХ КРАЇНАХ НА ТРОТУАРАХ НЕ ХОРОНЯТЬ. ПРИЙШЛИ КАЦАПИ , В КОЖНОМУ МІСТІ ЛЮДЕЙ ЗАКОПАЛИ В АСФАЛЬТ, БЕЗ НАЛЕЖНОЇ ДЛЯ ХРИСТИЯН ПАНАХИДИ, ПОСТАВИЛИ ТУ ПЕРЕВЕРНУТУ САТАНИНСЬКУ ЗІРКУ З "ДУШЕРОЗДИРАЮЩИМИ"ЕПІГРАФОМ, ЩОБ МИ КОЖЕНЬ ДЕНЬ ЗНАЛИ І БАЧИЛИ ХТО З НАС ЛЮДЕЙ ЗРОБИВ,ХТО НАМ МАЙБУТНЄ "ПРЕЧУДОВЕ" ДАВ, ПЕРЕД ТИМ ЗВІСНО ВСЕ ЩО ЛЮДИ МАЛИ ПОЗАБИРАЛИ. А ТЕПЕР ВСЯКА СВОЛОТА МУРЧИТЬ ЩО МИ ЩЕ В ГУЗИЦЮ ЗАБУЛИ ПОЦІЛЮВАТИ "ЗА ВСЕ ХОРОШЕЕ" ПОВТОРЮЮСЬ,ЦЕ ВСЕ НОРМАЛЬНА ПРАКТИКА, КРАЇНИ ЯКІ ПЕРЕБУВАЛИ ПІД СОВЄТСЬКИМ РЕЖИМОМ ДАВНО ЦЕ ВСЕ ПРОЙШЛИ. ЦЕ ПИТАННЯ НЕМОЖЕ ВИСІТИ ДОВГО, ЙОГО ТРЕБА ВИРІШИТИ НЕГАЙНО!!!!!!!!

О
омега

Все життя нікому не мішало.Тепер лендел спав та приснилося йому, що можно зробитив місці?йому памятник в центрі поставлть.

С
сторонній

"озабочені" перенесенням, ви хочете все й одразу? Майте терпіння, як пан мер (про культуру помовчу). Не вам це вирішувати. Почекайте, поки помре останній ветеран. Писки позакривайте, бо недовго чекати залишилося. Сподівання маю, що ті, хто буде вирішувати це питання, може, будуть хоч трохи цивілізованішими. Те, що Закарпаття в Європі, на жаль, не зробила декого з них європейцями.

ДФ
до Фрау

Тобі Не в Німеччину треба, а в МОСКВУ тому що Трептов парк не в центрі Берліна. А ми давно в ЄВРОПІ порівняно з вами......

УС
ужгород спати!

Трептов парк, меморіал радянським воїнам в Берліні----- перед бундестагом? -ні в парку, де не танцують, не пють, не гуляють! покажи хоть одне місто в європі де цвинтар в центрі!

Ф
Фрау

Новий ПІАР Балог? Місяць назад була в Німеччині, Трептов парк, меморіал радянським воїнам в Берліні - доглянутий, свіжі квіти, багато відвідувачів.... Ми куди направляємось, в Європу??? А займаємось ВАНДАЛІЗМОМ!

С
свiй

Молодці.Це питання давно вже всіх муляло!!!!!Всі праві, одні за, другі не дадуть,бо старому нич не докажеш. Кладіть палатки збирайте чилядь,пінзіяшів прийде більше шо будете робити? Найдіть паранноє місто обробіть по люцьки, і кажіть воякам-пінзіяшам,што туй буде місто поклоненія. А пак з почестями і параннов комашньов дуже параннов!!!!!!!!!!! Обо усіся у світі не розуміли і гойкали уєнно гойра Золтан,переносите поховання воїнів.На тому місті не будуйте нічого принаймі 3-5років, що би не зробили буде не так. Поміняйте огорожу і посадіть гарні троянди.Зміниться час,влада,до квітів не будуть присікатися,привикнуть,заспокояться,а потім прийде комусь щось розумне в голову киньте на обговорення почуєте думку людей,і може щось довговічне і отримаєте.

МФ
Михайло Фединишинець

Приїжджаючи в симпатичне Мукачево, постійно дратуюся від цієї радянщини в центрі. На*** її з пляжу!

З
Загородній

Накінець! Ще в 1989 я пропонував це зробити- треба запитати у священиків, це нормально хоронити біля дороги,там де проходять народні гуляння? А до речі там поховано тих воїнів, які померли в госпіталях в боях за інші території ,а не Мукачево. І правильно було б там розмістити памятник Святому Мартину.

ЦС
Ціаній Сергій

У випадку проведення міського референдуму(плебісциту) з даного питання,думаю неменше 80% городян підтримують ідею перенесення могил загиблих в достойне місце, з відповідними почестями та ритуалом.

ВФ
Вариський Фійом

Не маю нічого проти красивого фонтану, а після всяких концертів, празників вина там будуть стяти, срати і блювати у тот Європейський фонтан. Ви знаєте які в нас люди бувають. Вже краще просто зробити рівну площу. А думку Мера взагалі підтримую.

1
1574

МОЖЕ ЩЕ / МАВЗОЛЕЙ / У ЦЕНТР ПЕРЕНЕСУТЬ.

ДП
До ПІПО

МОЛОДЕЦ учи ЦИХ НЕУЧІВ КОМУНІСТІВ їм все рівно не докажеш. Їм одно чи під асфальт чи у асвальт. Они с бутылкой на ТАНК валят. БЕРИ ШИНЕЛЬ и ШУРУЙ ДОМОЙ

ВО
всім освободітелям

Ви нас закарпатців дійсно освободили ,а скажіть хто вас просив? Тоді Підкарпаття входило до складу СССР,ні, значить не освободили а окупірували.Ви освободили наших батьків та дідів від наших земель, худоби ,та щей відправили вам неугодних в Сибірь.Ваша влада що для нас зробила, ще то угробило що було.освободітелі срание.

IA
I am

Єто как раз сатанисты-атеисти погребали героев в неосвящонном месте, прямо в центре города, где никогда не получают покоя. Пора их перезахоронять в свое место.

ПВ
проблема в головах

ті хто бачать щось погане у перенеснні могил, ті навіть самі собі брешуть та бояться подивитись у свою душу, яка сама підсказує що правильне рішення перенести, но чорт, який роками жиє в тій душі та заствляє писати навпаки. ганьба шановні!

С
спокійний

Уже вшитко у нас у порядку пане мер.лем фонтам там зробіть де герої похоронені і всё буде в порядку а то шо в даякі райони коли дощ паде зайти не мож та то дурниця.могили требе переносити .ой нікому вам правду повісти в очі.

П
ПІПО

ДЛЯ ВСІХ ДИБІЛІВ,НЕОСВІДЧЕНОГО ЧМО,НЕВІГЛАСІВ ТА ІНШИХ ПСЕВДОІСТОРИКІВ ТА ПСЕВДОГОРОДЯН!!!!!! ДУРБЕЦАЛИ, ТАМ НІКОЛИ НЕБУЛО ТОГО ЩО ТАМ ЗАРАЗ Є!!!!БО В В ЦИВІЛІЗОВАНИХ КРАЇНАХ НА ТРОТУАРАХ НЕ ХОРОНЯТЬ. ПРИЙШЛИ КАЦАПИ , В КОЖНОМУ МІСТІ ЛЮДЕЙ ЗАКОПАЛИ В АСФАЛЬТ, БЕЗ НАЛЕЖНОЇ ДЛЯ ХРИСТИЯН ПАНАХИДИ, ПОСТАВИЛИ ТУ ПЕРЕВЕРНУТУ САТАНИНСЬКУ ЗІРКУ З "ДУШЕРОЗДИРАЮЩИМИ"ЕПІГРАФОМ, ЩОБ МИ КОЖЕНЬ ДЕНЬ ЗНАЛИ І БАЧИЛИ ХТО З НАС ЛЮДЕЙ ЗРОБИВ,ХТО НАМ МАЙБУТНЄ "ПРЕЧУДОВЕ" ДАВ, ПЕРЕД ТИМ ЗВІСНО ВСЕ ЩО ЛЮДИ МАЛИ ПОЗАБИРАЛИ. А ТЕПЕР ВСЯКА СВОЛОТА МУРЧИТЬ ЩО МИ ЩЕ В ГУЗИЦЮ ЗАБУЛИ ПОЦІЛЮВАТИ "ЗА ВСЕ ХОРОШЕЕ"

K
Korrektor

Початок теми: http://panorama-mukachevo.com/2013/07/08/56543/

Я
я

видите ще нико нич не робить, а уже скілько галасу, головне при принятті рішення не слухати думку таких 2323

О
Ольга

Фонтан, великий, сучасний, який би став ще одною окрасою міста!!!! Нарешті! Думала, що тільки я цього хочу! Будь-ласка, люди, дайте тим, що відійшли у позасвіти достойне місце і спокій. Благаю...

Я
Я

Ага, чтоб любимые городской властью копченые купались прямо под окнами мера, Ванну цыганам вместо памятника ГЕРОЯМ!!! Покращення вже поряд!!!

Н
Ната

Підтримую. Фонтан там був би в самий раз.

Б
Богдан

А на мою думку мертвих перепоховати ТРЕБА, а памятник може собі стояти, міні парк у центрі міста не завадить і яка б не була, але це теж наша історія. А за християнською, та й іншими релігійними звичаями - померлим місце на кладовищах. Не правильно те, що угорська громада це так замкнуто пробує вирішувати, тільки на себе максимально негативний лемент комуністів притягнуть і все.

ЛМ
ленд`єл молодець

правильний хід ! так тримати, і доведіть справу до кінця. могили на цвинтар. поважаємо героїв, але могилам не місце в центрі європейського міста.

ЦС
Ціаній Сергій

СВІДОМО ЗАГИНУЛИ ? -дурня.Вони не самогубці а герої, і хотіли жити неменше нас з Вами. Повірте, якщо людина(дитина) невихована і незнає своєї історії то тиражований обеліск з написами чомусь "Слава РУССКОМУ оружию" (якщо я не помиляюся саме це викорбовано на стеллі з боку Драмтеату) ситуацію не виправить....Стояв у нас і циклопічний Ленін і сотня вулиць була з іменами більшовицьких ублюдків....і що, це комуністам допомогло? А полеглим воїнам - героям шана, подяка та повага!!!....на меморіальному цвинтарі.

ТХ
Той, хто вдячний..

Людині яка зробила «чотирьну» котра на другий рік почала текти є місце в центрі міста, а людям котрі його врятували – ні… А по могилам і не потрібно ходити (чи, як хтось пише «топтатися») на свято вина, для цього вони і відгороджені…. Звісно нам заважають могили героїв, а не ВІДСУТНІСТЬ елементарних МАНЕР у краян…

П
попереднику

про какую Европу ты тут несешь? Кого в Европу? Банду,которая сейчас у власти?Все разрушили на хер! Нет работы, тубик, наркомания,бомжи, в больнице без денег них.й делать, преступность зашкаливает...Ты о чем ? Если нацист то так и говори...... Говорят две старушки-подружки из Чинадиева: Каже баба Мария: " Булы комунисты , було шо исты, прийшли демократы ничим стало срати..." А воинов надо перезахоронить...а то на варишську пьянку там уже уже статую бахуса въебали с благословения местной власти.....

ТХ
Той, хто вдячний...

Ви пишете що: «..центр – це символ міста…». На 1 із могил написано : «…і мертві ми будемо жити в частині ВАШОГО великого щастя, бо МИ ВКЛАЛИ в нього СВОЄ ЖИТТЯ..» Не тільки Мукачево а й багато інших міст України завдячує своєму існуванню саме таким героям саме вони і є символом міста, а хто як не вони…???.МіКі мауса поставити?? Цей пам’ятник в першу чергу потрібен нашій сучасній і (без образ) егоїстичній молоді. Молоде покоління самовпевнене, а чи взагалі зявилися б ви на світ якби не ці герої ?!?!?! 3 рази в тиждень йдучи до музичної школи повз цей пам’ятник і перечитуючи ці рядки в мені виховувалось почуття вдячності, відваги, самовідверження (адже заради мене, ЗАРАДИ ТЕБЕ вони СВІДОМО загинули).

ТН
тому нумеру 2323

Чемодан-вокзал-Расєя! Можна прямо у Мавзолей, од гегемонови папірьовому, на крайняк попід стіночков кремльовськов) Твоя "памнять дєдов" ото солдатська чіжма, котров твої предки туй чужу зимлю утоптали і вас, кополят, нас...али по варошу, обось те воняли й до нись свойов памнятьов, дєдами, звездочками і серпами з молотками. Докіть догде єдного такого із вароша не увести, ги пацкуну з півници - нигда ся сюда нияка Європа не верен, чий би іздуріла!

ЦС
Ціаній Сергій

Ремарка до 2323, на рахунок "....именно эта держава дала образование твоим родителям, выделила им квартиру, помогла вырастить детей..." Таке враження, що до жовтня 1944 року жителі міста були тотально неписьменними, жили в землянках а їх діти були безпритульними. Ви подивіться на Мукачево хоча б 1920 -х років. На 10-15 тисяч населення (приблизно сьогоднішнього Чинадієва) театри, гімназії, школи, лікарні, газети-журнали, і т.д і т.п....і це початок ХХ століття. А сучасне Чинадієво(Середнє, Буштино, і т.п.)?...майже 100(!) років пройшло Де, де долбані "завоєвания Октября", які б полегшили життя простих громадян, зробили їх комфотрними, затишними, безпечними та європейськими?

QQ
QQrudza QQ QQshkovich

додо 2323:чого не зрозумієте з своїм обмеженим мисленням, що не йде річ про приноження заслуг цих людей, річ про людяність, про естетику, про спокій душі. не стане менше поваги, якщо ці гроби будуть у пристойному місті де всі! не треба викручувати на нацизм, якого тут не має!

ЦС
Ціаній Сергій

Перенесення залишків воїнів на цвинтар - давно назрівша та логічна НЕОБХІДНІСТЬ. А враховувати думку "ветеранів" - затягувати процес ще на десятки років. Повірте, ще і в 2045 році на 100-річчі Перемоги ми будемо мати можливість споглядати тисячі "ветеранів". Справжні ветерани-фронтовики відійшли в інший світ в перші 10-20 років після війни - поранення та контузії дали про себе знати. Честь їм та слава!!! А наші місцеві "герої", в переважній своїй більшості - окупаційний контингент...співробітники НКВД, тиловики, військові залізничники, і т.п...

Д2
до 2323

ты прав на все 100%..когда освобождали Закарпатье от фашистов..были герои. Теперь герои нацисты к сожалению из соседней области. тягнибоки и фарионы( бывший комсомолец с коммунисткой) Да если бы не "кацапы", как тут некоторые бляди выразились, выносили бы сейчас говно за какой-нибудь пристарелой фрау..

ДП
ДО ПИПО

ты чмо бендеровское...писок свой прикрой....

СО
Супруненко Олег

Повністю підтримую в цьому мукачівського мера. Сам висував таку ж пропозицію щодо Берегова ще в 2007 році: «На братских могилах не ставят крестов» - … и діти по них не гуляють http://h.ua/story/40295/ (стаття була реакцією на події в столиці Естонії і російській істерії навколо них)

Я
я

Із-за таких "патріотів",як 2323 які дивляться на схід ми так і живемо,а в цілому повністю підтримую нашого мера,адже наші визволителі заслуговують на спокій,тому треба їх перепоховати,пам*ятник знести ,щоб не портив наш гарний центр.

П
Петро

Міський голова правильно зауважив, що рішення з цього питання має приймати не влада, а громадськість. Я б від себе додав, що в першу чергу слід брати до уваги думку представників ветеранських організацій. А інакше матимемо розбрат і нікому не потрібне протистояння.

QQ
QQrudza QQ QQshkovich

коли клали трупи туда питали когось? за 800 членів кпу місто має і далі виглядіти? комуністи всоє прожили, пора дати жити іншим... цетр це символ міста! комуняки можуть кістя перенести собі в офіс та в алтарь вбудувати як в церкви роблять!можуть ось таке зробити громада не буде проти http://parisweb.ru/dostoprimechatelnosti/katakomby-paris.html

Ж
Житель

Цілком слушна і розумна пропозиція: мертві спочивають на цвинтарі. Може, хтось своїх найдорожчих родичів серед власного двору ховає, м ? Напишіть заповіт, хай вас там поховають.

M
McMurphy

Думаю шо комуняки таким "ініціаторам" серп в жопу захочуть всадити, і молотом по голові постучати щоб розуму набралися. Полюбому буде кіпіш.

2
2323

К ПІПО: А на счет кацапской державы, именно эта держава дала образование твоим родителям, выделила им квартиру, помогла вырастить детей. А что дала тебе сегодняшняя держава? Образование как после церковно-приходской школы и вбила в твою голову дебильные стереотипы?

2
2323

Да...у меня просто нет слов, вижу что вступать в дискуссию просто бесполезно, потому что просто не с кем... сравнивать могилы наших дедов с гнилым зубом, от которого необходимо избавиться... А на месте нашей власти я бы лучше обратил внимание на более важные вопросы. Перечисляю: водоснабжение, ремонт дорог, обустройство детских и спортивных площадок, освещение в городе, велодорожки.

S
SAYU

Абсолютно вірне рішення.

П
ПІПО

НАРЕШТІ.!!!!!!Я ВЖЕ ДУМАВ ЩО НІКОЛИ НЕДОЧИКАЮСЯ!!!!!!!!!ЦЕЙ ПАМ'ЯТНИК ЯК ГНИЛИЙ ЗУБ В РОТІ,ЯКИЙ ПОТРІБНО ВИРВАТИ!!!ЦЕ ЛИШФЕ КАЦАПСЬКА ДИБІЛЬНА ДЕРЖАВА МОЖЕ ЗАГОРОНЮВАТИ СВОЇХ ГЕРОЇВ НА ТРОТУАРАХ,ПЛОЩАх, А ПОТІМ ТАНЦЮВАТИ НА ЇХНІХ КІСТКАХ!!НА ТОМУ МІСЦІ ПОВИНЕН БУДИ ВЕЛИКИЙ ФОНТАН В КЛАСИЧНОМУ СТИЛІ.

M
munkach

для 2323-" мнение простых мукачевцев " однозначно перепоховання,ну неповинні бути кладовища в центрі міста.І заберіть танк,що за дурість танки-ракети, ну є в парку стела вічного вогню, на кладовищі -памятник солдату, а в центрі міста зробіть фонтани,посадіть квіти і т.д

Ц
центр

пустым оставлять нельзя!зачем?для мотоциклистов?Красивый большой фонтан :)

QQ
QQrudza QQ QQshkovich

якщо повага то з трупів чучало (ідолів)робити, танцювати на кістях, хоронити без попа - тоді мені вас дуже жалко! ми не північна кореєя! депутатів міськради обрали мешканці міста та делегували повноваження, а значить не треба тратити гроші на референдуми а просто винести рішення !

2
2323

Люди, вы что сдурели? Знаю как у нас это делается, этот вопрос как бы между прочим подняли, после чего на одной из сессий примут решение о перезахоронении. Думаю что мнение простых мукачевцев даже не будут слушать. Безмозглая молодежь конечно за, но старшее поколение и люди уважающие наших предков однозначно ПРОТИВ!!!

М
мда

Главное чтобы на основе отзывов непонятно кого вынесли решение об перезахоронении останков героев. Этот мемориальный комплекс часть нашей истории, да, он не слишком хорошо вписывается в пейзаж новых кафешек, и мешает фотографироваться пьяному быдлу на фестивале вина, но я глубоко уверен что молодое поколение должно чувствовать гордость и уважение к ним.

R
Romari0

На наступній сесії прийняти відповідне рішення про проведення міського референдуму, збору підписів, іншого волевиявлення (що дешевше) і за його результатами провести перепоховання. Як бачимо громада не проти, головне попередити що буде натомість. Бо якщо щось не зовсім релевантне, то на жаль, вандалів у нас вистачає. Я за.

МК
Мартіна Кельман

Також вважаю правильним зробити перепоховання на кладовище. А замість цього в центрі дійсно встановити пам'ятник святому Мартину або ж залишити це місце пустим, щоб трошки розширити центральну зону, бо інколи на масових заходах потім місця не хватає.

М
Мукачівець

Підтримую цю думку! І справді памятник Святому Мартину в центрі міста буде доцільніше ніж могили.

QQ
QQrudza QQ QQshkovich

молодець!!! перший раз бачу від золтана золтановича пряму вірну позицію... так далі!

Ц
Цікаво

Гроші на перепоховання є, а на інше чомусь завжди не вистачає.

М
Маріанна

Повністю згідна

J
JOSKA

На тому місті поставити памятник Святого Мартина.

L
laszlo

Абсолютно вірне рішення як за церковними,так і за мирськими канонами. Зробити це потрібно з відповідними почестями та шаною, і не турбувати загиблих винно-шашличними фестивалями.

А
АРХІТЕКТОР

головна проблема полягає не в тому що будуть перепоховані вояки. а ЩО БУДЕ НА ТОМІ МІСЦІ замість памятника ?!

Читайте також