Христос Воскрес чи капітан в кожному з нас

5
0

 

Привіт, дорогі збоченці, лицеміри та єретики! Занадто різко? Чекайте, зараз з’ясуємо чи ці слова стосувалися саме тебе, любий мій читач. От всі ми відмічали цього року Пасху: дітки с парфумами, яким краще дякувати грошима, ніж фарбованими яйцями, купа п’яних від радості зомбі  та майже всі закриті магазини і кафешки (довелось об’їздити практично все місто у пошуках бодай якогось працюючого більярд-клубу, і лише через годи зо дві веселої їзди таки вдалося задовільнити передсвяткові потреби).  Ти був у церкві стояти під святим дощем? Якщо ні, то перші слова не до тебе. Якщо (Ющенко)-так , то будуємо далі алгоритм. (Дебільні лозунги та реклама паскудять мовні образи!). Я вже не питаю тебе, чи ти тримав піст, бо “на посту” певно були лише пенсія та дуже завзяті фанати Ісуса. Так от, коли ти фарбував яйця, чи запитував ти себе, навіщо ти це робиш? Чи тобі досить сказати слово “традиція” і ти з радістю на обличчі штампуєш писанки, м? Якщо ти знав, що яйце пішло від того, що Марія за допомогою яйця, яке змінило колір на червоний, довела цареві, що Спаситель воскрес, то не всі слова з початку не про тебе. Але якщо ти не знав, то два слова точно про тебе. Поїхали далі.

 

Те, що ти намагався встигнути під кінець служби, аби не слухати довгі незрозумілі монологи священика із голосами його співочих друзів, а одразу прийти, отримати водою по обличчю та скарбам із кошика, я також чіпати не буду. Всі, маю надію, знають про пасхальних зайців, які є в багатьох країнах з приводу цього свята. До речі, слово Пасха перекладається з івриту як перехід. Ще у Старому Заповіті згадується свято, означене цим крутим словом, і стосувалося воно переходу Євреїв через Червоне море. Але вернемось  до зайців. На початку, коли я почув про традиційне відмічання Пасхи в сучасності, я подумав, що знайшов підтвердження використанню психотропних речовин у ранніх церковних обрядах. Як інакше можна пояснити традицію класти розмальовані яйця у нору пасхального кролика із воскресінням Христа? Це ж яку уяву треба мати, щоб намагатись «зклеїти» ці речі? Питаючи знайомих, я чув навіть версію, що яйця та кроликів їли на таємній вечері (ото б євреї здивувались). Тоді вони напевно на вечері любили пхати яйця у смаженого кролика та так його їсти? Такий собі МакЯйцеКрол. Але на полотнах художників ми такого нічого не бачимо. Та й макдональдс тоді ще не знищував травлення людям.

Виявляється, що цей заєцьна пасху має язичницьке коріння. Уявляєте? Дехто з вас можливо знав, що християнство поцупило багато язичницьких свят з метою підмінити їх своїми (що до речі - дуже по-християнськи, правда?), але щоб утворювати такі брєдові символи... Бідний Христос навіть не уявляв, що люди зроблять із його спробами навчити всіх розуму. А що вже казати про багатьох із вас у недільний вечір... Зранку всі такі чудові та релігійні, ввечері - треба ж випити за Спасителя, нє?

 

Для тих, кому мало цього, та для тих, хто вважає мій запис провокацією, я пропоную знайти в гуглі монолог “великого інквізитора”, який є частиною роману Достоєвського “Брати Карамазови” та вкусити відвертості. А кому забракне “яєць” визнати себе невігласом, тихенько почитайте про обряди які ви бездумно виконуєте. Бо це схоже на те, як церква колись відправляла цілі армії бездумно віруючих, щоб вбивати невірних. Всі вони були впевнені, що їх веде сам Бог. Смішно, егеж? Адже, Бог - це Бог, церква - це людина. А слово “свято” походить (на мою думку) від слова “святий”, а не бухло, як вважають багато мукачівців.  


Маю надію, друже Ісусе, ти пишаєшся мною! Бачиш, який запис вийшов крутий? Найбільш незадоволеними, напевно, будуть ті, хто знає, що в Прогресі можна затаритись алкоголем навіть на такі свята. Маю надію, що сказане на початку вас нікого не стосувалося. До речі, сам я стояв у лінії людей, які чекали святих крапель. Й коли вода потрапила на мою шкіру, ніякого диму та спецефектів не було. Це лише доводить те, що вода в них насправді не свята. Добре, жартую звичайно ж. Слава Іісусу Христу!

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!