Орган громадської безпоРади

6
0

Минулого тижня в Мукачеві відбулося перше засідання так званої Громадської ради. До цього Органу якимось чином були запрошені окремі голови громадських організацій міста.Основною метою такої ради мав би бути контроль громади за діями влади. Але переважна більшість членів - лояльні до керівництва міста особи, тому ефективність, навіть доцільність цих зборів підлягає сумніву.
Знаєте, що обговорював на першому засіданні цей контролюючий Орган? Півгодини вони сперечалися, за скільки пропусків засідання ради можна виносити рішення про виключення Члена з цього Органу, вибачте за каламбур. Була пропозиція виключати за 2 пропуски, поступило уточнення: за 2 пропуски підряд. Хтось сказав, що тоді можна ходити через раз, і це питання взагалі вирішили викинути, як безглузде. Але ж протягом півгодини більш ніж 20 найактивніших лідерів нашої громади над ним ламали голови!
Далі було веселіше: ветерани пожалілись на те, що їх державтоінспекція оштрафувала за просрочений техогляд службової (!) машини, бо їм влада невчасно на це перевела кошти... При усій повазі до заслуг наших ветеранів - нехай це буде найбільшою проблемою у нашому місті. А ще організація таксистів попросила віддати їм на обслуговування стоянку на привокзальній площі. Звичайно, ця стоянка потребує господаря, але яке відношення має громадська організація до бізнесу таксистів?! От якби вони своєю таксистською громадою навели порядок на автовокзалі, де влада уже кілька десятиліть не може нічого зробити, то і їм би був зиск, і мешканці міста були б вдячні.
Тут, як у казці мовиться, "звідки не візьмись" - на трибуні з’явилася керманичка мукачівського Пенсійного Фонду. При цьому ніхто в залі так і не зрозумів, для чого її сюди запросили. А розповідала вона речі серйозні: про неминучість збільшення пенсійного віку, альтернативне пенсійне страхування, словом, про "принади" грядущих реформ. І що наші громадські лідери? Хоч би словом обмовились. А я вам скажу, для чого це було зроблено: будь-який серйозний законопроект має пройти обговорення у громаді. Ось побачите, в наступному номері комунальної газети вийде стаття у стилі: "Громада Мукачева гаряче підтримала підняття пенсійного віку". А все це тому, що немає у нас активної громади, немає лідерів. От і нав’язують нам усе, що хочуть. І ще й переконують, що ми самі цього прагнули.
"...А містом тиняються непотрібні Члени безпорадних Органів..."

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!