100% закарпатців ризикують захворіти на рак

11
0

Цьому сприяє навіть часте вживання кави і шоколаду

До групи ризику ракових захворювань потрапляють усі 100% мешканців Закарпатської області. Таку загрозливу статистику навів сьогодні головний лікар обласного клінічного онкодиспансеру, доктор медичних наук, професор Андрій Русин під час прес-конференції в Ужгородському прес-клубі у рамках традиційної акції «Жовтень – місяць знань про рак молочної залози». Про це сьогодні, 23 вересня, повідомив власкор ЗІКу.

Щорічно в області реєструється 300 випадків захворювання на рак. Андрій Русин переконаний, що покращити боротьбу з раком сьогодні може лише раннє виявлення хвороби: «Захворювання протікає безсимптомно, аж поки пухлина не набуває великих розмірів чи не дає метастази. Тому визначальною є перш за все зацікавленість самих людей у стані свого здоров’я, інакше проблему не вирішити», – каже Андрій Русин. Лікар радить жінкам проводити самообстеження молочних залоз хоча б раз у місяць, а при найменших змінах звертатися до спеціаліста.

Аборти, наявність раку у родичів, постійні стресові напруження, часте вживання кави і шоколаду – усе це покази до постійного профілактичного обстеження.

Щодо якості надання медичної допомоги, то головний лікар обласного клінічного онкодиспансеру стверджує, що закарпатські фахівці здатні сьогодні працювати на рівні сучасних клінік Америки, Німеччини: «Ми можемо вилікувати 98% людей, у яких рак на першій стадії. Тому наше основне завдання – раніше виявляти цю патологію і тоді з нею боротися».

 

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також