Троє британців вирушили у благодійний заїзд до України, зупинятимуться в Ужгороді та Мукачеві (ФОТО)

837

5 серпня англійці Ед Тапп, Хіт Райан та австралієць Генрі Йейтс вирушили у подорож протяжністю 3200 кілометрів заради українських дітей, які постраждали від війни.

Спортсмени вже благополучно проїхали Прагу, а перед тим Бельгію та Німеччину. Наразі вони вже у Польші, через 2-3 дні будуть в Мукачеві.

Про це виданню Svaliava.net розповів наймолодший з марафонців австралієць Генрі Йейтс.

“Метою благодійну акції “Right2Ukraine” є збір коштів для українських дітей та прояв солідарності з Україною. Ми поставили перед собою визначну та благородну мету: проїхати через 8 країн за 12 днів. Хочемо не тільки кинути собі виклик, але й зібрати 10 тисяч євро для підтримки дітей і водночас привернути увагу до війни, що триває в Україні. Сподіваємося продовжити нашу подорож у напрямку Києва та відвідати декілька дитячих центрів”, — розповів австралійський спортсмен.

За його словами, подорож розпочалася у британському місті Шеффілд, де Ед Тапп прийняв у себе вдома три українські родини після початку повномасштабного вторгнення.

Генрі розповів, що все відбувається досить цікаво та добре, на шляху знімають красу та історію західної Європи, оскільки велосипедист також є професійним фотографом.

Він додав, що фінальною точкою дистанції у понад три тисячі кілометрів має стати місто Мукачево. Завітають перед цим в Ужгород. А якщо не буде обстрілів тоді поїдуть у Київ.

Як зазначено на сайті з донатами, наразі зібрано вже $4,770. Зробити свій внесок можна за ЦИМ посиланням.



Коментарі

Читайте також