20 тисяч доларів дані

5
0

вимагав щомісяця збирати з породіль «начальник» ужгородського роддому

В пологовому будинку Ужгорода розгорівся величезний скандал. Провідні лікарі медзакладу вимагають звільнити його головного лікаря Володимира Симулика. Останнього було призначено в лютому нинішнього року, до того він був заступником ужгородського мера Сергія Ратушняка. Кажуть, що за пару місяців «керування» пан Симулик умудрився довести медзаклад до ручки. Більше того — намагався вибудувати корупційну схему поборів. Кожного місяця лікарі мали назбирати 20 тисяч доларів дані з пацієнтів.

Зокрема, лікар Руслан Федько розповів журналістам на засіданні Ужгородського прес-клубу, що Володимир Симулик у разі невиконання його наказу погрожує підопічним звільненням.

«Була озвучена вимога класти на стіл головному лікарю 20 тисяч доларів на місяць, — розповів медик. — В середньому щомісяця в Ужгороді приймають 350 пологів. Нам було сказано, що кількість пологів має бути помножена на певну суму грошей, яка й має бути покладена йому на стіл. З нас, лікарів, намагаються зробити колядників-засівальників. Ми цього терпіти не будемо».

Провідні лікарі пологового будинку Василь Піріді, Іван Палюк, Юрій Бобик, Юрій Мартин, Анатолій Куцина кажуть, що провели збори і зібрали понад 100 підписів колег під зверненням до міського голови із проханням втрутитися в ситуацію, допомогти колективу, створити нормальні умови для роботи. І найважливіше — змінити головного лікаря. З вимогою покласти край цій ситуації лікарі звертаються також до Президента, прем’єр-міністра, генпрокурора та міністра внутрішніх справ.

 На прес-конференції начмед пологового Анатолій Куцина розказав, що за півгодини до зустрічі з журналістами йому зателефонували і повідомили, що його звільнено з роботи... Далі буде.

Ярослав СВІТЛИК

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також