27-річний ужгородець отримав рік тюрми

20
0

за сприяння нелегалам

Через свій непростий характер 27-річний житель Ужгорода Олександр Фурданич свого часу вже мав клопіт з Фемідою. У 2004 році за скоєння злочину отримав три з половиною роки ув'язнення. У 2006-му був умовно-достроково звільнений. І ось тепер знову на лаві підсудних. Свою вину Олександр визнав повністю. Але виправдовувався, що за справу йому запропонували непогані гроші, тому й не встояв перед спокусою...

Влітку минулого року до молодика підійшли кілька невідомих людей, запропонувавши виконати одну справу, за яку добре заплатять. Ділки запропонували переховати на Перечинщині кількох нелегальних мігрантів, а пізніше провести їх до кордону. Фурданич пристав на таку пропозицію, принагідно розповівши про батьківський дім у Перечинському районі. Там, додав, і прийме нелегальних візитерів.

Того ж дня, не відкладаючи справу в довгий ящик, поїхали по екзотичних "гостей". За кілька годин привезли зі Сколе Львівської області на Закарпаття п'ятьох громадян Зімбабве, яких Олександр заховав у батьківській хаті на ночівлю. Наступного дня ще з одним молодиком на "Жигулях" доставив нелегальних мігрантів на околицю села Зарічево Перечинського району. Тут нелегалів передали іншому приятелю, з яким вони попрямували до прикордонної застави в село Новоселиця. Поблизу цього населеного пункту довелося всім заночувати. Наступного дня продовжили подорож, але раптом почули: "Стояти! Прикордонний патруль!"

Втекти нікому не вдалося. Нелегальних мігрантів разом з перевізниками затримали. За цим фактом порушили кримінальну справу. Під час проведення слідства Олександр зізнався у скоєному й детально розповів, як усе відбувалося. Щоправда, інших перевізників він не знав і раніше з ними не був знайомий. Його цікавив лише заробіток.

Після завершення слідства справу передали в суд. Обираючи міру покарання, Феміда врахувала ті обставини, що Олександр визнав повністю свою вину та щиро розкаявся. Крім того, має на утриманні малолітню дитину. Фурданича засудили на рік позбавлення волі. Ухвалою Закарпатського апеляційного суду вирок залишено без змін.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також