3000 км велосипедом: в Мукачево приїхав британець, який збирає кошти на підтримку українських дітей (ФОТО)

876

Напередодні спортсмен перетнув словацько-український кордон, прибувши до Ужгорода. Сьогодні свою мандрівку продовжив Мукачевом. Загалом, Ет Тапп проїхав на велосипеді вісім країн: вирушив з Англії, далі проїхав Францію, Бельгію, Люк сембург, Німеччину, Чехію, Польщу, Словаччину і нарешті опинився в Україні.

Свою мандрівку спортсмен активно транслював у соцмережах. Все для того, щоб привернути до себе увагу якомога більшої кількості людей і зібрати кошти на підтримку українських дітей, що постраждали від війни. У велоподорож вирушив із двома друзями-австралійцями, але вони зупинилися у Празі через проблему з велосипедом.

Зрештою, Ет вирвався вперед і прибув першим. Щодня долав близько 250 км, попри це дорога забрала майже два тижні. І хоч Ет має великий досвід тривалих велоподорожей, каже – такі мандрівки легкими не бувають. Цього разу, крутити педалі допомагала думка про важливу місію з якою прямував в Україну.

«Кожного дня все більше людей дізнаються про нашу подорож і надсилають кошти, щоб підтримати нас і допомогти українським дітям. Зараз ми вже маємо близько семи тисяч євро. В планах зібрати 12 тисяч»- розповідає велосипедист.

Зібрані кошти будуть перераховані в український благодійний фонд «Голоси дітей», який надає психологічну та психосоціальну підтримку, а також індивідуальну гуманітарну допомогу родинам з дітьми, що постраждали від російської агресії. Ет розповідає, на початку повномасштабного вторгнення, дав прихисток у себе вдома трьом родинам з України. Тепер планує з усіма зустрітися і ще раз показати, що йому не байдужі події в Україні.

«В одній з родин, яких я прийняв у себе в Англії на початку війни, була 4-ри річна Юліана з Києва. Я обіцяв цій маленькій дівчинці, що обов’язково приїду до неї і ми разом з’їмо морозиво. Я сподіваюся, що це станеться в День Незалежності у Києві, куди я прямую далі» - розповідає Ет Тапп.

З собою чоловік везе український стяг з підписами людей з різних країн, які збирав дорогою в Україну. Його хоче повісити на Майдані Незалежності 24-го серпня.

За словами Ета, двоє інших його друзів, які також долучилися до благодійної веломандрівки, продовжать свою подорож, як тільки полагодять велосипед. За його інформацією, український кордон вони повинні перетнути впродовж наступних 5-ти днів.


Коментарі

Читайте також