4 грудня Павшино офіційно закриють

9
0

притулок передадуть у комунальну власність

4 грудня відбудеться офіційне закриття найбільшого в Україні місця тимчасового тримання незаконних м грант в с. Павшино Мукачівського району. Про це сьогодні, 1 грудня, власкорові ЗІКу повідомив прес-секретар Мукачівського прикордонного загону, майор Едуард Стеблюк.



Сам притулок передадуть з оперативного управління Мукачівського прикордонного загону у комунальну власність. Відтепер затриманих незаконних мігрантів прикордонники будуть тримати до 10 діб, надалі їх передаватимуть до підрозділів МВС на Східній Україні або до міграційної служби.



На Закарпатті подібних великих пунктів тримання незаконних мігрантів не буде, – обіцяє Держприкордонслужба.





Відкриття ПТТ «Павшине» було свого часу вимушеним кроком, хоча пункти тримання незаконних мігрантів не можуть перебувати під юрисдикцією прикордонників. У 2001 році військове містечко, на базі якого було створено пункт «Павшине», передали прикордонникам, бо до цього вони утримували порушників у наметовому таборі. З 2002 по 2007 рік це містечко стало тимчасовою домівкою для майже 12 тисяч іноземців. Своє незадоволення великою кількістю осіб, які там одночасно перебувають, та недостатніми санітарно-побутовими умовами виказували як самі нелегали, так і різноманітні міжнародні організації. Не у захваті від пункту для нелегалів з невизначеним статусом була й місцева влада.



Закриття «Павшиного» стало можливим, після того як в Україні в структурі МВС з’явилися відповідні державні пункти тримання нелегалів. Для того, щоб прискорити процес передачі осіб, які утримувалися у «Павшиному», в управлінні Чопського прикордонного загону навіть облаштували приміщення для проведення судових засідань.




Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також