5 порад, як убезпечитися від пилку в сезон алергії

19
0

Алергію на пилок рослин мають близько 39% населення планети. Це сезонне захворювання, симптоми якого загострюються під час цвітіння рослин. Основні ознаки такої алергії: чхання, сльозотеча, закладеність носа, алергічний риніт та кон?юнктивіт.

Експерти магазину кліматичної техніки CleanAirLove https://cleanairlove.com/ зазначають: маючи схильність до алергій, потрібно обов?язково звернутися до лікаря, який правильно підбере антигістамінні препарати та назальні спреї для зменшення алергічних симптомів, щоби покращити стан алергіка навесні та влітку. Адже період цвітіння рослин триває кілька місяців щороку.

Зокрема з кінця березня до початку квітня вуличне повітря насичене пилком верби, ясена, клена, горіха та дуба. На початку липня квітне липа, а в серпні активно “пилять” бур?яни – полин, лобода та амброзія.

Тож, як убезпечитися від пилку в сезон алергії? Тримайте 5 дієвих рекомендацій про щодо зменшення контакту з пилком.

Очищуйте повітря у квартирі

Дрібні частинки пилку витають у повітрі на дворі та потрапляють до квартири через вікна, двері, шпарини, на одязі. Тож навіть вдома людина-алергік може відчувати алергічні приступи, вдихаючи повітря з пилком.

Очищення кімнатного повітря від пилку та інших небезпечних алергенів можливо завдяки сучасним очищувачам повітря з HEPA-фільтрами високого ступеня очищення, які можна придбати у магазині CleanAirLove. Пристрій ефективно очищає повітря до рівня свіжого, не забрудненого жодними домішками.

Британський алергологічний союз підтверджує ефективність очищувачів марки SHARP з опцією Plasmacluster, які отримали офіційний сертифікат відповідності. В результаті дихання у квартирі чистим повітрям у людини зникають симптоми алергії на пилок, полегшується дихання та сон, покращується самопочуття.

Уникайте контакту з пилком

Експерти радять по можливості уникати контакту з пилком – цілеспрямовано не ходити парками та садами, де буяє рослинність, відкласти відпочинок на природі на пізніший час. Не виходьте на двір у суху вітряну погоду, коли концентрація пилку у повітрі найвища.

Використовуйте маску для обличчя

Носіння маски на дворі зменшує кількість пилку, який потрапляє в організм через дихальні шляхи.

Зачиняйте вікна в автівці

У період цвітіння рослин пересувайтеся в автомобілі із зачиненими вікнами, оскільки на швидкості з вітром пилок легко потрапляє до салону. Користуйтесь кондиціонером із потужним фільтром.

Дотримуйтесь правил гігієни

Повернувшись з вулиці, ретельно вимийте обличчя та руки або прийміть душ, прополощіть горло, аби повністю видалити частини пилку з тіла.

Пам?ятайте, що кожна людина має індивідуальну реакцію на пилок, тому, за наявності алергії, важливо дотримуватися правил, аби зменшити контакт з ним на вулиці та вдома. А також прислухатися до лікарських рекомендацій стосовно прийому препаратів, які полегшують алергічні симптоми.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також