6 тисяч закарпастьких родин отримають субсидії на житлово-комунальні послуги

18
2

Для призначення житлової субсидії слід звернутися до управління праці та соціального захисту населення за місцем реєстрації.

У сільській місцевості заяви з необхідними документами для призначення субсидій приймають уповноважені особи, яких визначають виконавчі органи сільських і селищних рад.

Компенсація розраховуватиметься як різниця між розміром плати за комунальні послуги у межах норм споживання (з урахуванням пільг та житлових субсидій) після підвищення цін і тарифів на комунальні послуги та розміром відповідного платежу, який сім’я сплачувала до зміни цін і тарифів на комунальні послуги.

Що стосується документів, які слід надати, то це заява до органу соціального захисту населення за місцем реєстрації, довідка про склад зареєстрованих у житловому приміщенні (будинку) осіб, довідки про доходи кожної особи, зареєстрованої у житловому приміщенні (будинку), за формою, затвердженою наказом Міністерства праці та соціальної політики від 27 серпня 2004 року № 192 (крім довідок про розмір пенсії та соціальної допомоги) та паспорт.

Насамкінець брифінгу в.о.директора Департаменту соціального захисту населення Закарпатської ОДА Ганна Морозюк навела розрахунки компенсації: вартість комунальних послуг до підвищення – 350 грн., вартість комунальних послуг після підвищення – 450 грн., платіж з урахуванням субсидії 400грн., розмір щомісячної компенсації 400 – 350 = 50 грн.

На сьогодні прогнозується, що право на отримання субсидій матимуть приблизно 1,5 мільйона сімей по всій Україні. Що стосується Закарпаття, то на комунально-житлові послуги (світло, воду тощо) цьогоріч мають право 6 тисяч сімей та 7 тисяч – на тверде паливо і скраплений газ. А от до нового опалювального сезону прогнозується на 20% збільшення малозабезпечених сімей, які потребують субсидії на електроенергію, пише Управління інформаційної діяльності та комунікацій з громадськістю ОДА

Коментарі

M
McMurphy

У ракошині аби ні одної субсидії не давали !!!!!!!

Q
Qq

Не читаючи статтю,зразу задам питання про субсидію журналістам,чому ніхто з вас не підніме питання про таке,як "брутто"і "нетто"зарплатні?Хіба немає різниці?А то рахувати з суми,що на бумазі,а не що в кармані.

Читайте також