8 важкохворих закарпатців отримали 2,5 млн. на лікування

3
2

Кошти краянам, які потребують термінового лікування за кордоном, виділені з обласного бюджету в рамках програми «Турбота».

Як стало відомо Mukachevo.net, частина з них вже перебуває на лікуванні в Угорщині. 

З ініціативою внесення змін до обласної програми «Турбота» та виділення в її рамках з обласного бюджету додатково 5 мільйонів гривень виступив у травні керівник фракції «Єдиного Центр» Андрій Балога. На сесії депутати підтримали рішення.

Тоді депутати внесли зміни і доповнення до програми «Турбота» щодо посилення соціального захисту громадян на 2015 рік. В програмі передбачено гроші  для надання одноразової матеріальної допомоги для проведення невідкладних операцій з трансплантації за межами України, лікування важкохворих.

Так, згідно з рішенням, сім’я з Виноградова отримала 580 тис. для придбання кохлеарного імплантату для доньки, сім’я з смт. Середнє 10 тис. для проведення пункції кісткового мозку для сина, сім’я з с. Баранинці 105 тис. для придбання медпрепарату для лікування гепатиту С, сім’я з Ужгорода 50 тис. для проведення хіміотерапії, сім’я з смт. Воловець 685 тис. для проведення трансплантації кісткового мозку за кордоном для сина, сім’я з с. Куштановиця 88 тис. для хіміотерапії для сина, сім’я з Ужорода 530 тис. для проведення трансплантації кісткового мозку за кордоном доньці та сім’я з Мукачева 396 тис. для проведення трансплантації кісткового мозку за кордоном сину.

До слова, у Мукачівській ЦРЛ також розширюють обсяги та види дороговартісних оперативних втручань, зокрема уже 16 мукачівців отримали заміну кришталика за рахунок місцевого бюджету.

Mukachevo.net

Коментарі

Р
русин

Це все чудово, але вочевидь недостатньо. Цікаво б знати,ці кілька справді щасливчиків,який процент становлять від потребуючих такоі допомоги

Т
Тарас

Дуже хороші показники в наданні допомоги... а яка ще область може такими показниками похвалитись??? я розумію що зараз якийсь мудак це прочитає і почне писати гадячи усіх і уся довколо... корупцію шити і пургу розводити... але ті хто ще здоравомислящий, з нормальними місками і непроплачений всякими сволочами вдумайтесь...!!! Закарпаття дійсно старається як може, підтримує своїх, надає допомогу показники вищевказані, чим неможе похвалитись інший регіон...??? можливо я в чомусь і неправий але показники хороші, людям, двткам допомогли, вони будуть жити здорові і щасливі...)))

Читайте також