Американська компанія теж готова переробляти сміття на Закарпатті

3
2

Компанія «Wastetoenergycorp» зголосилася збудувати сміттєпереробний завод На Закарпатті.

Днями, представники цієї фірми обговорили перспективи виробництва з Головою Закараптської ОДА Геннадієм Москалем під час зустрічі та отримали гарантії всебічної підтримки для втілення проекту.

Як повідомляє Урядовий кур'єр. завод працюватиме за технологією «плазмова газифікація», яка вироблятиме з відходів синтетичний газ, енергію або високоякісні нафтопродукти без шкідливих викидів. Це одна із технологій, яка дає змогу рентабельно переробляти несортовані тверді побутові відходи на 98 відсотків.

За такою технологією нині в світі працює півтора десятка заводів. В Україні компанія планує збудувати пілотний завод у Тернопільській області, вартістю 90 мільйонів доларів. Фінансує проект відповідний американський фонд. 

Коментарі

.
.

проект такого заводу пропонувався уже давно - але при владі некомпетентні люди... Всюди... Їм відразу подавай кеш...

У
Ужгородець

Балоги організували вивіз сміття з всіх низинних районів, прийшов москаль, забив болт на організацію вивозу з гірських районів . До речі все налаштовано, йому по барабану то сміття. Тепер як Мукачево починає будувати сортувальний завод, дурень піариться ніби щось робить. Це політичний імпотент .

Читайте також