Балога розповів, що має зробити Рада, аби зберегти унітарність держави

7
0

Насамперед, зауважив він, не ставити на порядок денний провокативні питання щодо історичної пам'яті та мови.

"Для збереження унітарності держави звертаюся до колег-депутатів ВР: ми повинні зайняти продержавницьку позицію і не ставити в порядок денний провокативні питання. А саме: - ревізії питань, що стосуються історичної пам'яті, насамперед щодо Великої Вітчизняної війни; - подальшого педалювання мовного питання; - приниження і пониження статусу міста Севастополя та АРК", - зауважив політик.

"Чому? Уявіть собі, що після перемоги Януковича Львів понизили б до статусу селища міського типу і заборонили червоно-чорний прапор. Як думаєте, якою була б реакція Галичини?", - додав він.

Тому, зауважує Віктор Балога, усім народним депутатам не потрібно боятися і першочергово зробити наступне:

1. Призначити керівником адміністрації Севастополя людину, погоджену з громадою міста.

2. Негайно прийняти Закон про статус Севастополя, який дозволить севастопольцям вибрати собі міського голову.

3. Ухвалити новий закон про мови, який би відповідав духу і букві Хартії регіональних мов. Він має дозволити громадам Севастополя, АРК та російськомовним регіонам вільно використовувати російську мову.

"Ми не повинні боятися перепризначити в Донецькій та Луганській областях на перехідний період керівників, погоджених обласними радами. Наголошую - саме перепризначити! Бо якщо ми туди зашлемо людей за таким самим принципом, як Янукович призначав керівників у Львівській області, то спокою не буде. Ми з цим повинні рахуватися!", - наголосив народний депутат.

Коментарі

Ще немає коментарів, будьте першим!

Читайте також